Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute 6.000.000 SIT

6.000.000 SIT

Razmišljam o nakupu stanovanja. Vzel bi ca. 6 MSIT kredita na ca. 6 let (lahko kako leto gor)

Kakšnega? Stanovanjski, potrošniški, hipotekarni?

Zaposlen sem redno, neto plača zadošča za najem kot sem ga opisal zgoraj.

Hvala!

Pozdravljeni!

Najceneje je ponavadi stanovanjski kredit zavarovan s hipoteko.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ljozinka,

a za prostali del kupnine imaš denar ali je stanovanje tako poceni?

Ostalo imam.

Ja potem pa nakprej pot pod noge od banke do banke po ponudbe za stanovanjski kredit, najprej pa na svojo in se že cenkaj, samo ne preveč.
Ko boš imel ponudbe v roki nam piši in sporoči pogoje. Potem boš šel spet na svojo banko in jim pokazal najugodnejšo ponudbo, češ kaj lahko še naredijo, da pa čakaš še od ene, na kateri so ti pa obljubili sploh dobre pogoje. Boš videl reakcijo in, pričakujem, tudi boljšo ponudbo. Če bo ta v redu, boš zaključil, če pa ne, pa na najboljši dve banki. In tako cirkuliraš….

Me pa vseeno zanima, kakšna je vrednost stanovanja.

Hvala za dobre nasvete!
Trenutno pa zadeve stojijo. Veseli december.

Ja, res je tako, od banke do banke in potem si lahko pridobiš še bolj ugoden kredit, ker so banke konkurenčne. Mene so v NLB skušali prepričati, da je nemogoče dobiti tisto vsoto, ki sem jo potrebovala. Ko sem jim naštela dejstva, je bila ponudba takoj malenkost boljša. Še bolj pa sem bila jezna na njih, ker so me spraševali, zakaj rabim potrdila o dohodkih na moj račun in sem jim povedala za kredit. Takoj so mi vsilili sestanek s kreditnim svetovalcem in še ta me je prepričeval, da je njihova ponudba ugodna, da tiste vsote nikjer dobim, ker je to nemogoče. Seveda sem prenesla svojo plačo na drugo banko, kajti takega vsiljevanja pa še ne in še drugje sem dobila tisto, kar sem potrebovala.

Mislim, da smo to izkušnjo dali skozi že kar vsi NLB komintenti…

Grozljivo.

Poanta tega je, da se splača vzeti čas in iti še malo na okoli vprašat, kaj se dobi pri konkurenci. Tako kot je ta teden rekel minister Bajuk, so najboljši volilec noge in gremo enostavno tja, kjer je ceneje.

Upam, da je tudi ta forum komu v pomoč.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close