70 evrov za darilo za poroko?
Oprosti ampak neglede na karkoli mi bodo že rekli meni se zdi podarjanje denarja še vedno zelo neprimerno darilo. Kupita jima en kuhinjski pripomoček, kakšen manjši čajni servis recimo za teh 60, 70 € ali kaj za kavo, opekač za sendviče kaj podobnega. Jaz nikoli ne bi dajala denarja to je tako brezosebno. Jaz bi kupila nekaj v vrednosti največ 50 € mislim da to zadostuje. Ne dam veliko na poroke je veliko ločitev in vsega..nič ni večno. 50 € vredno darilo zadostuje, pojdita v kak Hofer, Lidl pa tam kupujta kakšne rjuhe mogoče tudi to se vedno potrebuje…
Take stvari so odvisne od mladoporočencev. Če sta požrešna in jima je vseeno, kakšno je finančne stanje povabljencev, potem je premalo.
Nekoč sem bila na poroki, ko sem slišala (proti jutru) pogovor med novopečenim zetom in taščo, ki sta se jezila, da so nabrali samo 8000 evrov in da zdaj mlada dva ne bosta mogla avta kupit….
ABe to je pa full grdo, sem slišala že podobne zgodbe in tudi porok se ne udeležujem več. Na zadnji sem bila davnega leta 95′ in potem nikoli več. Samo takrat ni bilo še teh denarnih daril, vsi smo prinesli nekaj materialnega večinoma so bili to kakšni gospodinjski pripomočki ali kaj za hišo. Od kar je denar v igri ne hodim več. Te poroke so kot neko nabiranje denarja za mladoporočenca..naj sami naberejo denar za hišo, stanovanje kaj me to briga…Raje dam teh 70 € sirotinjam in tistim ki res nimajo kot pa enim mladoporočencem. Če imajo dovolj denarja za poroko ga imajo tudi za samostojno živjenje če pa hočejo poroke izrabljati kot za fehtarjenje in nabiranje denarja naj pa začnejo igrati Loto.
maja se poročita dva kolega – sploh nista moja kolega, sta kolega od fanta. mi se vidmo lih ene 4x letno. tudi moj se z njima druži tako-tako, s tipom sta bila včasih sodelavca.
in kaj so šli sklenit fantje? da bodo njima obema KUPILI ZLATE POROČNE PRSTANE – to pa pomeni 100 EVROV NA GLAVO!!!! Moj ima 800 evrov plače, jaz zaslužim samo honorarno, kakih 400 do 500 evrov mesečno, pa še kredit imam.
zame je nevzdržno, da bi za človeka, ki mi še simpatična nista, plačala 100 evrov, da bi potem trpela v njuni družbi ves dan.
tako sem si za tisto soboto nalašč našla eno delo – če bo moj šel in je voljan dat 100 evrov, naj pa da. jaz ne dam centa zraven, njune jedače in pijanke pa tudi ne rabim.
v teh hudih ekonomskih časih se mi zdi to povsem nenormalno zapravljanje! še frenda nama onadva nista! zaslužita pa oba 2x več kot midva.
Samo to je res noro s tem denarjem, ma jaz ni šanse nikomur ne podarim denarja še svoji familji ne mi je tako grdo. Vedno ko se gre za darila častim raje kakšno kosilo kot pa denar…To je prišlo v tako grdo navado ljudem. Seveda je najlažje dati denar kot pa se kaj potruditi in kupiti kaj kar pomeni….
Je pa res tupo dajati po 100 € ljudem s katerimi se vidim 3x letno to je totalni bullshit. Če bi bila jaz ta tvoj fant katerega opisuješ bi rekla da nimam denarja. Samo to je za moške prehud udarec auva boli ego potem…, jaz pa sedaj rečem če nimam za darilo za koga rečem da nimam keša tudi sama imam malo plačo in moram najprej poskrbeti za svojo rit, nimam denarja za poroke in bedarije. Povem po pravici in mi dajo mir potem.
Ja, je dovolj. Definitivno. 50 bi se mi za dva zdelo malo premalo, ampak 70 ze spada med vecje vsote in edovolj. Lepo ti naj zavijejo, se to te bo stalo kakih 15 eur, pa kaksno manjso bonbonierco zraven za podlago. Je pa denar zagotovo najboljse darilo. Midva sva bila najbolj vesela denarja. Tiste stvari, ko so nama dajali, npr. Cajnik ali kofetjera, tega sploh nisva mogla uporabljati, ker imamo indukcijo in po posode ni bilo primerne, ker sva pa rabila nov pralni stroj in susilnik, je pa denar najbolj prav prisel. Tudi medene tedne sva si lahko poplacala in racun v gostilni za svatbo. In tudi tistih daril po 50 eur sva bila bolj vesela kot pa kofetjere ali kozarcev.
Tudi jaz mislim, da je 70 eur dovolj. Pa kakšno lepo čestitko.
Drugače pa bi bi bilo lepo darilo tudi kaj takšnega, saj je tako… denar se porabi, plemenita kovina pa ostane in tudi vrednost naj bi obdržala:
http://www.silverland.si/61-164-thickbox/silver-love-coin-1-2-oz-proof.jpg
Jaz na poroko pač nebi šla. V zadnjem trenutku bi se opravičila in rekla, da sem zbolela. In upam, da mi ne bo treba na kakšno poroko, razen od najbližjih.
Sodelavec je dal za poroko 15.000 e. Kamerman, fotograf, band, kosilo za 60e na osebo, gostov baje 150, obleka, torta, vse je imel naj. Od gostov pa pričakuje toliko denarja, da si bo praktično večino poroke z njim pokril.
Ko sem ga vprašala koliko denarja pa misli, da mu bodo dali na osebo, je rekel – prepričan sem, da bo vsak dal vsaj toliko, kolikor znaša kosilo in pijača. V bistvu ej razlagal nekaj v tem smislu, da se splača imet veliko poroko, ker s tem lahko celo zaslužiš.
Zdej pa se vprašajte zakaj vas je nekdo povabil na poroko.
Tudi 50 je dovolj. In resno ne poslušajte tistih, ki bluzijo nekaj o posteljninah (halo, danes nista samo dve dimenziji postelj tako kot včasih) in čajnih servisih (moja mami ima od svoje poroke še ene tri komplete na podstrehi…). Posteljnina in čajni servis nista osebno darilo – osebno darilo je nekaj, za kar dobro veš, da mladoporočenca potrebujeta in bosta tega vesela. Če ne veš kaj je to, potem daš denar.
ko sva se mi2 porocala, sva tu rekla za kuverte. pa ne zato ker bi bla pozresna al pa kej, ampak samo zato, ker sva ze kr nekej let skupej zvela in imava vse kar pac rabma. pa da ne bo pomote, povabila sva samo tiste ki sva jih zelela met ob seb, druzino+prjatle. ker ma moz sirso druzino, je bil sestevek vseh svatov 75oseb, celotna poroka(vsteto res cist vse) pa naju je stala malenkost manj kot 5tisoc eur. dobila sva tut nekej manjsih daril-okvirji za slike, sampanjec+kozarci…brezposelni prijatel ni dal darila, ker enostavno ni imel, za kar se nama je opravicil, a sva mu povedala da ga vabma zarad njega, ne zarad darila. je bil pa moz razocaran nad svojimi starsi, ker nisva dobila nobenega darila, to pomeni niti voscilnice ne, s tem da mozeva sestra izdeluje voscilnice. nikol nam pozabla mozevega pogleda, ko je vidu da so prisli popolnoma praznih rok-nobene rozice, res nic. to pa ga je res mocno prizadel. pa prosm ne rect da je oz.sva hinavska, res sva vabila ljudi zarad njih, ne zarad daril-tut poroko sva nardila tako, ki sva jo lahko placala sama, se je pa moz zarad svojih starsev, brata in sestre se cel mesec pocutil kot da ni vreden niti voscilnice in to ga je mocno prizadel.
Dej, dej 70 €, pa bombonjerica cca 8- 10 € /valjda ne kakšnega pofla), pa zavijanje cca 10 € pa smo skoraj na 100.
Moje mnenje je če bi me povabila moja dobra prijateljica ali če bi jo jaz povabila na poroko mi darilo sploh ne bi bilo pomembno, vesela bi bila, le da bi prišla. Vsak približno ve kakšno finančno stanje ima kdo in mi je ful bedno, da bi nekdo s skromnimi dohodki se razmetaval z denarjem, ko se ve da ga nima. Mislim, da je cca 50 € dovolj, pa viztka z lepim posvetilom iz srca! Če je povabljena iz srca in zato ker jo ima rada potem, darilo sploh ni pomembno. Glede daril v materialu, pa tako, ko se je poročila hči je vsem povedal, da ne rabi ničesar, samo pridejo naj, da bodo vsi tisti, ki si jih želi in ki jih ima rada ob njej. Sorodniki po moževi strani so številni in dokaj premožni, so dali denar, po naši strani ni bilo drugih sorodnikov kot ožja družina, (starša in sestra) z možem sva pokrila več kot 50 % stroškov poroke in dala darilo , Bilo pa je veliko prijateljev za vse ne vem kaj so prinesli, sta pa najboljši prijatelj iz otroških let in njegova partnerica, ki nimata rednih prihodkov, kljub temu, da je hči povdarila, da lepo prosi, naj samo prideta, ker sta povedal, da sta finančno na telh prinesla, drobno zadevo, izvirno in za tako zadevo ne bi tako hitro dal cca 30 €, zelo lepo in domisleno.
Kar preveč se je razpaslo to dajanje denarja, mi je rekel en gostilničar, da potem, ko je treba plačati stroške hitijo odpirati kuverte in zbirati denar za plačilo. Velike ohceti z računom, da si nabereš denar so poden. Sama sem se poročila v krogu najožje družine in kljub temu, da so starši krili vse stroške nisem želela ohceti, imela pa sem veselo dekliščino in mož veselo fantovšćino.