73.874
S prodajo podjetij oz. državne lastnine težko kaj dosežeš, ker so pokojnine periodični/mesečni strošek. Tako kot plače. Nič ti ne pomaga, če prodaš eno podjetje in s tem pokriješ pokojnine za par mesecev. Mislim, da je to zgolj flikanje na kratki rok. Če že gledamo v tej smeri je potrebno najti nekaj, kar konstantno prinaša denar. Norvežani npr. denar od prodane nafte dajejo v pokojninski sklad. Kaj lahko dajemo mi ? Mogoče dobičke državnih podjetij, kaj vem. Možnosti zagotovo imamo, vprašanje je le, če je volja. Pahor in Rop predlagata višanje davkov. Fino, SDja zagotovo ne bom volil.
Boš pač volil koga drugega, who cares. Pa ne pozabi mu svetovati, da tudi Slovenci denar za penzije dobimo od prodaje nafte, tako kot Norvežani.
BTW, pa ne pozabi, kdo je kakšno leto nazaj predlagal zviševanje davkov, pa enotno davčno stopnjo pa še kaj, pa se je potem ustrašil, da smo že preblizu novim volitvam…
Boš pač volil koga drugega, who cares. Pa ne pozabi mu svetovati, da tudi Slovenci denar za penzije dobimo od prodaje nafte, tako kot Norvežani.
BTW, pa ne pozabi, kdo je kakšno leto nazaj predlagal zviševanje davkov, pa enotno davčno stopnjo pa še kaj, pa se je potem ustrašil, da smo že preblizu novim volitvam…[/quote]
Slovenci ne črpamo nafte, žal. Norvežani pa so eden pomembnejših izvoznikov nafte na svetu. In denar dajejo v drugi največji pokojninski sklad na svetu (prvi je japonski). Mogoče bi veljalo prekanalizirati trošarino na gorivo v ZPIZ ? To je zoprno, ker že od plače dajemo prispevek z pokojnino in težko je upravičiti dva prispevka za isti namen. Čisto druga kategorija kot koristno porabljanje naravnih virov.
Enotna davčna stopnja je nižanje davkov, tako mimogrede 🙂 Pa so sindikati skočili v luft, češ da Sloveniji ne gre tako slabo, da bi se morali zgledovati po Slovaški in Latviji. Velik minus za vladajočo garnituro, ker se je skozi celoten mandat bala sindikatov … v plus pa štejem nižanje grozljive progresije pri obdavčitvi dela. Ne spomnim pa se, da bi lansko leto kdo predlagal višanje davkov (katerih ? iz dela ? iz kapitala ?). Me lahko prosim spomniš ?
BTW, pa ne pozabi, kdo je kakšno leto nazaj predlagal zviševanje davkov, pa enotno davčno stopnjo pa še kaj, pa se je potem ustrašil, da smo že preblizu novim volitvam…[/quote]
Slovenci ne črpamo nafte, žal. Norvežani pa so eden pomembnejših izvoznikov nafte na svetu. In denar dajejo v drugi največji pokojninski sklad na svetu (prvi je japonski). Mogoče bi veljalo prekanalizirati trošarino na gorivo v ZPIZ ? To je zoprno, ker že od plače dajemo prispevek z pokojnino in težko je upravičiti dva prispevka za isti namen. Čisto druga kategorija kot koristno porabljanje naravnih virov.
Enotna davčna stopnja je nižanje davkov, tako mimogrede 🙂 Pa so sindikati skočili v luft, češ da Sloveniji ne gre tako slabo, da bi se morali zgledovati po Slovaški in Latviji. Velik minus za vladajočo garnituro, ker se je skozi celoten mandat bala sindikatov … v plus pa štejem nižanje grozljive progresije pri obdavčitvi dela. Ne spomnim pa se, da bi lansko leto kdo predlagal višanje davkov (katerih ? iz dela ? iz kapitala ?). Me lahko prosim spomniš ?[/quote]
a res je enotna davčna stopnja nižanje davkov???
a sindikatov, da se je bala, ja pa novinarjev, ja pa bežala je pred lastno senco, ane.
ma ja seveda je dovolj, aja čistilka tudi dobi dovolj, ker tebi ne jambra, al kako, si jo vprašal kako živi.
tista v lada, ki si bo upala znižati plače menedžerjem v državnih podjetjih in upala spremeniti plačno politiko, bo dolgo na oblasti, denarja je dovoj za vse a ni pravično porazdeljen, a žal je vse več tistih, ki na račun bogatenja nekaterih posamezniki nastradajo. Pa tega še kmalu očitno ne bo konec, kar se vidi že na tem forumu: če jaz dobim 550€ pa delam ima upokojenec dovolj 300€, ane? Ej ne dolgo nazaj sem slišala dober rek. Če bi fovšija bila nogomet, bi bili Slovenci svetovni prvaki.
No pa mi razložite, zakaj bo Janša s svojo stranko SDS zopet kandidirala sploh na volitvah, če ne morejo povišati pokojnin, ne morejo povišati plač itd… Očitno samo za svoj žep kandidirajo, nič drugega, če ne morejo nič koristnega storiti za delavca, reveža, upokojenca, potlej je predsednik vlade čisto odveč v Sloveniji in bi moral imeti enako funkcijo kot predsednik države, biti lutka in to je to in naj gospodarstvenikom prepusatijo vodenje drćave, tako kot jim Janša že sedaj…
Me prav zanima predvolini program Janeza Janše, kakšen bo hahahaha!
točka 1 Višje plače(evropske)!
2 višje pokojnine!
3 Nižji stroški, nizka inflacija!
Ker bedak, bi pa temu bedaku danes še kaj verjel….
Upam, da se boste zelo nasmejali, ko boste brali Janšev predvolilni program!
Hahahahhahahaha, Barbara Tavševa in Sašo Peče, adijooooo!!!![/quote]
hehehe, kdo se zadnji smeje se najslajše smeje, ne pozabi tega, je star slovenski pregovor, ki povsem drži.[/quote]
eden bolj lep ko pa drugi…ti cejti so minli…morš met tud kej v tej prelepi glavci