752 eur račun pri simobilu?
Na simobilu ti štejejo prenos podatkov takoj ko se povežeše na internet ni važno če kaj gledaš ali ne, prenos podatkov pa raste! nateguni simobilovi
Matr mamo mi en farški in pod nos očitajoč narod…
Pa ni samo simobil nategun. Tudi ostali operaterji.so. Da nebom odpiral nove teme,bom kar tukaj nadaljeval. Gre se za Telekom Slovenije in sicer za paket Mobilni internet. Imam vsak mesec zakupljeno 15gb to tece od 20.do 20.v mesecu in seveda nismo veliko na netu. Vecinoma uporabljamo wifi preko dostopne tocke ki smo jo vzeli zraven narocnine. Imamo lte omrezje,prenos fenomenalno hiter in seveda pet dni pred 20.se prenos zmanjsa. To pomeni,da smo pokurili zakupljene 15 gb. Tukaj imas moznost dokupiti dodatne gb.in sicer 1gb-5€,5gb-10€,10gb-20€. Sem izbral 5gb-10€ in to bi moralo biti dovolj do dvajsetega. Polnil sem v petek,prenos inerneta se poveca in juhu spet je hiter net. A glej ga zlomka,vceraj v nedeljo popoldne je ze prenos zmanjsan in porabljenih 5gb. Ne morem porabit 5gb v dveh dneh,ce sploh nismo bili nic na netu. Pa to se mi je ze zgodilo prejsnji mesec ko sem pet dni do dvajsetega dokupil 2krat za 10€,torej 10gb in enkrat za 5€,torej 1gb. Pa to ni bilo dovolj skoraj do 20.,torej 11gb. K paketu sem pa moral placat 25€ za dodatne zakupljene gb. Pa da ne bo pomote,tudi dostopna tocka je zascitena in wifi ima geslo,da slucajno se kaki sosed priliznjenec ne vesi na moj signal. Tudi vpogled v porabo mi ne stima z temi gb. Vceraj sem klical pa jih nisem dobil,da bi vsaj zvedel kje sem porabil toliko gb in kaksno igro imajo oni tam. A ima kdo podobno sr…e s tem Telekomom?
jebo vas mobilni internet ….. in še kr naprej glejte HD filmčke na youtubu …očitno ne veste, da če si pogledate en celoten film v HD ločljivosti, da zasede približno 8 GB !!!!!!!!!!! . res pametno, ja ….. ni ga čez wifi ….. neomejen promet, plačam pa pri amisu za internet, tv in telefon 32 € ….. in to je to …. na mobitelu pa grem na net SAMO in IZKLJUČNO, če je Wifi dostopen ….. BASTA !!!!!!!!!
Lahko samo vprašam koliko stane 110 MB pri Telekomu ker nikjer nenajdem cenika ..Hvala
Tudi sam sem ravnokar pokril racun za skoraj 1000EU prenosa podatkov pri Simobilu. Hcer je to lepo zrihtala, kao da “ni videla” SMSa, ki ga je prejela od Simobila. Pa cetudi je ta SMs bil, ni mi jasno, da lahko zaracunajo 522EU za presezeni GB, ko pa ta isti Gb kupis dodatno, te pa stane za eno pico. Predn pa zracunas da je teh 0.000005EU na kb 500EU in ne 5 ali 50, pa tut pretece cajta. Kdo se sploh uporablja kilobajte, jaz ne ze od leta ene 90ne, ko so pcrkali zadnji Spectrumu in Commodore 64?? Ko sem placal racun za siol osebno na telekomu na vilharjevi, smo slucajno o tem izmenjali par besed, pristopilo je vseh 5 zaposlenih, ko sim jim povedal zgodbo. Niso mi verjeli da je to mozno spoh… Simobil, bye bye, goveda ste!
pa kaj ste nori 5GB ne porabis v pol leta… s sinom sem pri mobitelu neomejeni C paket za dva si deliva 3GB prenosa cesar jas ne potrebujem, sin pa…vendar se nikoli ni porabil vec kot 0,5GB pa je po cel dan na netu
Ups, enako se je zgodilo meni, na hitro dobil obvestilo da sem prekoračil 250 EUR. Me pa zanima, po kolikšnem znesku pride obvestilo in ja, zakaj ne po 50 EUR!!!
V glavnem, včasih se je s Simobilom dalo vse zmenit, tole me je pa totalno razočaralo in menjam operaterja po vseh teh letih…
LP
Jaz sem v enem tednu porabil pri telemachu 6 gb in imam tisto najcenejšo naročnino za 6 eur na mesec in mi je gospa na informacijah rekla da ne zaračunavajo tud če pokuriš 50gb.enostavno ni omejeno samo po zakupljenih minutah se hitrost zmanjša ampak imternet normalno čisto ok deluje.Ni več 4g sam važno je da ne varajo ljidi.
Ravno zaradi tega pa jaz na telefonu ne brskam kar tako po netu. Kakšen Youtube neki pa fb pa nevem kaj še vse. Če je kaj nujnega na hitro pogledat in to je to. Enkrat sem nekaj googlala sredi avtoceste (nisem jaz vozila) ker sem potrebovala eno informacijo in je prišlo na položnici skoraj 10€ več za plačat. Hvala lepa. Imam pa Simobil. Je pa kolega nekaj let nazaj dobil položnico (takrat še od mobitela) cca 800€. Je potem po obrokih plačal. Poznam pa tudi eno, ki ima standard od 500€ dalje na mesec naročnine.
Drugače pa imajo te “pametni telefoni” tudi možnost preverbe porabe. Nekateri celo možnost omejitev porabe mobilnih podatkov, po vnešeni količini podatkov. Tako da ja, naučite se uporabljati “pametne telefone” še za kaj drugega kakor fotkanje, FB, pa 24ur. Zanašat se na operaterja, da te bo opozarjal za vsak presežen Mb ali pa minuto klica je pa otročje in neumno.
Forum je zaprt za komentiranje.