8 mesecev
naša miška ima danes že celih 8 mesecev!!!groza, kako gre čas….še ravnokar sem jamrala s trebuhom, ker ni hotela ven. Zdaj pa že veselo pleza okoli, dirka ko za stavo. Stoji tudi že skoraj sama, nekaj sekund ji že uspe brez opore. Jemo kar vse, dojimo se v glavnem ponoči (!!!) in kdaj za malico. Par dni nazaj sem ji dala tudi že navadno (sicer alpsko) mleko. Danes je z prvič jedla “mlek pa kruh”, sem bila presenečena, kako ji je šlo v slast. Rada ima tudi zelenjavne pireje, juho, cvetačo pa ji nadrobim na koščke in jih je sama iz unega krožnika, ki se na mizo napopa. Sicer bi šlo hitro vse po tleh. In sem ugotovila, da veliko poje čisto sama, če ji pripravim tako. Važno, da so koščki. Ja, vodo ji tudi že dam iz pipe, ker imamo dobro vodo. Ne mara pa preveč sadja, sploh ne kašic, raje, če je narezano na koščke. Je čvekasta in zelo dobrovoljna, ves čas nasmejana. Muzika ji je zelo všeč, sploh vse, kar oddaja zvoke. Je v fazi raziskovanja zvokov, se pravi, meče stvari in posluša (zapre oči). Pa dela aaa pri muziki in vriska. Rada pogleda kakšno knjigico, bolj na hitro, pa tudi kratko risanko.
Kaj pa delajo vaši osemmesečniki?
Ojla!
Najin soncek je ravno vceraj dopolnil 8 mesecev. Pleza se ne, ampak se kotali. Par dni nazaj se je sam dvignil na noge, upam, da bo cimprej shodil, ker mamico “fejst” boli hrbet( smo v 4 nadstropju, brez dvigala). Ima ze 5 zobkov. Jemo skoraj vse, meso bomo sele poskusili. Seveda raje ima sadje kot zelenjavo. Zelenjava mu je vsec v minestrah. Grizeeee, ko je zaspan, vesel! Je zelo radoveden in aktiven otrok. Glasba mu je zelooo vsec, mama in tati sta glasbenika, se v trebuhu je bil “prisiljen” poslusati. Krici tako, da vcasih “bubajo uha”. Midva se se dojiva, cez dan vsaj 1x. Upam, da bova do moje sluzbe, to poceli samo se zvecer.
Lep dan vam zelim, uzivajte v soncku.
Tamy
Tud moja bo 29. stara 8 mesecev. Plazi se, sicer počasi ampak gre, postavlja se na nogice in je ful dobrovoljček. Obožuje starejšo sestrico in jo ves čas išče po hiši. Ne mara vožnje v avtosedežu, spanja, noče jest sadja, zato pa obožuje vse vrste zelenjave in kruh. Zvoke sama spušča, še boklje je če se ji pridružimo. Tud glasba ji sede, samo ne vedno. Dojiva se še skoraj polno, sicer bolj za crkljanje in na hitro, ponoči pa kot novorojenček.
Uživajte s sončki1
Lp Andreja