Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 8-mesečniki

8-mesečniki

Zdravo!

prvic na tem forumu….

Cas hitro bezi in nas mali cukrcek je star ze 8 mesecev in mamica ima par vprasanj, in sicer:

1. mislite, da mu kasico (7-korn od Milupe npr.) lahko naredim z Alpskim mlekom 3,5?

2. ali vasi soncki pri 8 mesecu ze samostojno sedijo? Nas namrec ne!

3. jim kuhate posebi, ali jedo ze hrano, ki jo skuhate za ostale druzinske clane? Jst mu kuham posebi! In prosila bi za kak nasvet, kaj naj mu kuham!

4. Bi mu za malico lahko dala ze kakega Zwergija, jogurt, skutko in katere???

5. kolikokrat na dan se dojite (ce se)? Mojega otroka namrec hrana, razen dojke ne zanima prevec in bi se dojil durh curh! Tako da pri nas prevladuje dojenje!

6. mislite, da je 200g premalo, da se je zredil od 7 meseca? Tehta pa 7700g in je velik 70cm (rojen 2650g in 48 cm)!

Za vsak odgovor se vam najlepse zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Živjo,
tudi mi imamo enga podobnega (konec meseca bo dopolnil 8)
1. kašico 7-corn mu pripravim z Milumil3
2. samostojno packa samo piškote, (je tudi drugače zelo neroden, se niti obrne še ne iz hrbta na trebuh)
3. Večinoma mu kuham posebej, ne pa vse. Jeva zelenjavne čorbe (bučke, korenje, cvetača, blitva, brokoli, koruza, krompir, stročji fižol, meso -piščanec, kunec, puran, teletina), polento, riž, ajdove žgance, proseno kašo. Od sadja pa jabolka, hruške, melone, banane, rozine, suhe slive in suhe marelice. (Je pa že zelo lepo, zadnja iznajdba je špricanje hrane iz ust.)
4. jogurtov še nisva poskušala, bi pa že bil čas, bova počasi
5. dojiva se nič več, flaško dobi zjutraj in zvečer
6. tudi naš je v zadnjem mesecu pridelal manj kot 250, smo pa precej okrogli (7900, 72 cm, porodna 3600 in 52cm)

Mislim, da vama gre super, otroci so zelo različni, naša starejša dva sta tudi bolj počasi pokazala zanimanje za GH

Veliko lepih trenutkov vama želim!

Abby, hvala za odgovore!

Samo se par stvari me zanima, in sicer ali pri rozinih ni nič težav? Jst mu jih kar ne upam dati, ker se bojim, da se mu bo zaletelo! Pa marelice, ali mu jih narezes? Pa meso, ali ga kuhas? Nas malcek je predvcerajsnjim prvic dobil purana, drugace pa se nobenega meska!
Sm se odlocila, da ne bom komplicirala (kar tudi obicajno ne) in bo jedel vse od kraja, kot po domace pri nas recemo! 🙂

Lahko noc!

1. Ja, lahko.
2. samostojno sedel pri 6-ih mesecih 7800 / 68 cm
3. včasih mu skuham posebej, včasih je z nami – odvisno kaj jemo ostali
4. Zwergije je za posladek že od 6-ega meseca, sadne skutke, jogurt-sadni,
druge umetne hrane ne kupujemo-ne mara, je samo sveže kašice
pripravljene doma
5. nisem dojila
6. pri 7-ih 8400/70cm ; pri osmih 9050/74cm (rojen 3510 /53 cm)

Važno da so otroci zdravi, drugo je nepomembno.
lep pozdrav

Rozine, suho sadje skuham in zmiksam. Meso popečem ali skuham in zmiksam skupaj z zelenjavo.

1. Navadno kravje mleko naj ne bi pili do 1 leta, zato kupim kar kašice, ki že vsebujejo prilagojeno mleko in se naredijo z vodo.

2. Ravno tam pri 8. je začel sedeti, se pa še zdaj mesec kasneje vsake toliko zvrne.

3. Kuham posebej, kombiniram meso in zelenjavo ali krompir / riž / polento / testenine brez jajc z zelenjavo. Počasi bom poskusila tako kombinirati, da bo vsaj občasno jedel isto kot mi. No, mogoče bom še kakšen mesec počakala.

4. Jogurte (navadne polnomastne) sem mu začela dajati malo pred devetim mesecem, zdaj pride na vrsto še skuta (prav tako navadna polnomastna).

5. Sva pri 8,5 meseca nehala, ker se je dojil samo še ponoči.

6. Naš mali se je med 7. in 8. mesecem zredil prav tako za 200 g, ker ga je pa tako preveč skupaj, sem si mislila “hvalabogu”:-) Če je sicer vse OK z njim, verjetno ni razloga za skrb, sicer pa boste tako imeli pri 9. mesecih pregled.

Naša je bila v torek stara 8m

1. Jaz ji kašice delam z Novalacom, večinoma pa tako je tiste, ki se mešajo z vodo

2. Naša samostjno sedi, stoji pa ob opori (se sama dviguje). Mi je pa P rekel, da glede sedenja ni nobene panike do 9 m

3. Večinoma ji kuham posebej, danes pa bom npr. za nas naredila govejo juho in jo bo jedla tudi ona (pa notri ji bom stlačila korenje in cvetačo z juhe). Sicer pa je zelenjavne čorbice (z dodakom gresa, prosene kaše, ajdove kaše), al pa bučke+krompir+meso al pa špinačo+krompir …

4. Naša že kar nekaj časa je jogurte (Čebelico Majo, Alete), skutke (vse od Ljubljanskih mlekarn) in puding (Alete)

5. Čez dan se ne doji več, zato pa ponoči nadomesti 3-10x/noč :-)))

6.Glede teže se pa jaz nič ne sekiram – pred 1 mesecem je imela 6950g (sva bili v bolnici, zato vem) – zdaj pa nimam pojma, koliko ima.

Lp, Ajs

No naš ima pa skoraj 9500gr pri sedmih mesecih in pol porodna pa je bila 3780. V zadnjem mesecu je pridobil okoli 700 gr. Samostojno še ne sedi dobro, jeva posebej kuhano hrano (zelenjava, sadje, piščanček,krompir ajdova kaša, polenta, riž…), jogurt (navadni) in skuto (polnomastno) sva že poskusila. Kupljenih sadnih jogurtov in sadnih skutk mu ne dajem in mu jih tudi ne bom dajala. Dojiva se še čez dan in ponoči.
Mleka mu jaz ne bom dajala do enega leta sploh pa ne alpsko.

l.p.

Živjo.
Mala ima 8m in par dni.
1. alpskega ne uporabljamo.
2. sedi in se dviguje na noge. začela pa je sedeti pri točno 8m. prej je samo plazila.
3. kuham posebej, zaenkrat še. sem pa že začela na olivnem olju in česnu/čebuli, tako da po mojem je to začetek naših skupnih obrokov nekje v prihodnje. prej sem striktno v vodi kuhala, nezačinjeno.
4. dajem sadje plus MALO (žličko) skute, jogurta, popoldanska malička. ampak ne vsak dan.ampak to zdej 1 teden komaj.
5. dojimo zjutraj, zvečer, ponoči 1x. pa čez dan, ko želi sama. ponavadi samo enkrat tam popoldne. itak je že tak malo mleka, da je to bolj crkljanje. ampak je uredu.
6. o gramih pa ne bi. ne se sekirat preveč. če je zdrav, miga … in ni zdravstvenih problemov … pozab grame:)
crkljajta se.
imamo še takooo malooo do konca … jao je šlo hitr!!!

New Report

Close