Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek 8 ur šihta, 8 ur doma, 8 ur spanja

8 ur šihta, 8 ur doma, 8 ur spanja

Če bi vedela, da me čaka takšno življenje, se sploh ne bi rodila. 🙁

Pri šihtu računaš na vožnjo?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Srečna bodi da te kakšna fevdalna farška kuhrba ne goni 8 ur in še 2 uri neplačano in je edini brezdelni dan Gospodov.

[img]https://m.novi.ba/storage/2016/08/26/thumbs/57c05115-7178-4f30-9da1-0af20a0a0a6c-nostalgija-690×480.png[/img]

Pojdi CIMPREJ iz tiste GREZNICE slovenije! Bos zazivela v trenutku! It ven je bila najboljsa odlocitev mojega zivljenja (in od stotisoce drugih)!

BTW: 3×4 je 12.
Eni se vozimo v službo 1 uro in nazaj 1 uro. Če delamo samo 8 ur, je to 10 ur skupno za službo na dan. Potem pa spimo 6 ur ali še manj.
Ko je človek v nekih srednjih, zrelih letih, spozna, da živi samo za vikende!

Vidimo, ja, kako ste zaživeli v tujini. Cele dneve na slovenskih forumih.

življenje je točno tako, kot si ga narediš sam … z redkimi izjemami. dvomim da si ti ena od njih 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Vem 🙁
Tudi tiste 8h doma ni prosti čas ampak vožnja, higiena, gospodinjstvo in ostale stvari za življenje npr. Prehranjevanje in dodatno izobraževanje. Pa mogoče še priprava na delo.

Vsaj vikendi še vedno obstajajo (hitro potrkati na les)

A tebe so vprašali, če se hočeš roditi ?

Tudi jaz sem šel v tujino (Italija). Dobivam 3 kratno Slovensko povprečno plačo (13 plač letno),a ni vse v plači. Vzdušje je lepo,mirno,sproščeno,itd. Po 1 letu redne zaposlitve sem šel na banko in takoj dobil kredit za stanovanje katerega s lahkoto plačujem. Poloznice gredo na trajnik in mi ni treba na nič takega mislit. Tudi ljudje so zelo v redu in niso niti malo obremenjeni. S razliko od Slovencev! Tukaj te ne nobeden gleda če si lev,desen,bel,siv,domobranec,komunist,itd,itd,itd. ali…kakšen avto voziš,kot v Sloveniji!!!!

Verjetno nisi v službi natanko osem ur, pa tudi za vožnjo / kolo porabiš do službe kar nekaj. V povprečju Slovenec zabije 1 uro za vožnjo v službo na dan.

Torej imaš že samo 7 ur “prostega”. Če imaš družino, sledijo še krožki, delavnice, bla bla (sicer jih sedaj ni toliko), je še tu hitro 1 ura. Doma verjetno moraš tudi še kaj postoriti, sploh če imaš družino, pa za službo jih ima tudi večina nekaj. Tu gre še 1-2 uri.

V resnici ti ostane nekje 4-5 ur res prostega na dan, pa še to, če si zares priden.

Vesela bodi za 8 ur spanja. Ti želim, da ti se dolgo tako uspeva. In da uspes ostati pri 8 urah službe; prehitro rata 10 ali 12 in se kakšni popravki ob vikendih.

Saj ste hoteli fevdalizem in zdaj ga imate. Vaši gospodarji uživajo, vi pa delate.

Že davno (že leta in leta) je jasno da delavnik bi mogel bit 4 ure na dan,po 4 dni v tednu. V skandinavskih državah so ta model že uvedli krepko že dolgo nazaj.. Letos,pa je to uvedla Španija. Pa je ena najbolj “vernih” in “primitivnih” držav.

8 ur na dan,5 dni v tednu,v današnjem 21.stoletju,v tej moderni tehnologiji,v tej informacijski dobi,v tem človeku danes-passe. no go.


Nimaš 2 dni delovne dobe pa pametujes nekaj v tri dni. Če bi bilo pri nas tako kot praviš, bi socialkarji vsi pocrkali.


Nimaš 2 dni delovne dobe pa pametujes nekaj v tri dni. Če bi bilo pri nas tako kot praviš, bi socialkarji vsi pocrkali.
[/quote]

imam 3 leta delovne dobe,in ko si ti z dudiko iz ene zibelke srednje šole capljala mlečna na faks s katerim danes delaš za minimalca,sem jaz pri 18ih letih dobila delovno knjižico in delala ko konj.

8-10 eur službe, delo, ki ga imam rad
1 ura vožnje
7 ur spanja, ker sem drugače čist uničen
ostane 6-8 ur za vse ostalo.
Pa se mi zdi, da živim dokaj kakovostno. Imam hobije, imam šport, imam družino. Ne zapravljam pa časa pred tvjem, po trgovinah in barčkih.

imam 3 leta delovne dobe,in ko si ti z dudiko iz ene zibelke srednje šole capljala mlečna na faks s katerim danes delaš za minimalca,sem jaz pri 18ih letih dobila delovno knjižico in delala ko konj.
[/quote]
Hahaha. Bravo zate.

Časa tudi v službi veliko na voljo za marsikaj. Delam kar mi paše in mi še ostane veliko časa za neumnosti. Vse je v dobri organizaciji in pravih odločitvah.

jst sem imel vse službe v življenju 5 minut oddaljene s kolesom od doma, no vmes je bilo ene 7 let 20 minut. Tisto kar je bilo privat dela pa seveda vse v avto pa gasa..

Temu se reče razvajenost. Ubožci umrli boste, ker se nimate kam dati! Ne bi imela moškega, ne bi imela otrok, ne bi ono , ne bi tisto… Če vam pa kdo vzame “najljušo igračko” pa kar v jok. Pa kaj ste to vzgajali starši??? Ampak večinoma je vedno z ženskami problem…

Če bi bilo 8 8 8 bi še šlo. Tako pa se marsikje delovnik še potegne, nekateri porabijo tudi 1 uro vožnje v eno smer. V 8 ur, ki naj bi jih človek preživel doma, pa se šteje še nakupovanje, kuhanje, pospravljanje, vožnja na dejavnosti, ukvarjanje z otroki, pranje in likanje, različni drobni opravki… Kvaliteta življenja strmo pada, iztrošenost je vse večja.

Če imaš avto ki ti je všeč in rad voziš, na to ne računaš 🙂

Za vse, ki ne veste. To 8 ur dela, 8 spanja, 8ur rekreacije je geslo delavske revolucije. Je vzrok zakaj imamo 8 urni delavnik.
Vaš link

Za vse, ki ne veste. To 8 ur dela, 8 spanja, 8ur rekreacije je geslo delavske revolucije. Je vzrok zakaj imamo 8 urni delavnik.
Vaš link
[/quote]

Seveda. Pred tem je tudi že obstajal svet, recimo to:

“Benediktinci so pripadniki najstarejšega meniškega reda v zahodni Evropi. Leta 529 je red ustanovil sv. Benedikt iz Nursije in sestavil zanj redovno vodilo (Regula). Matični samostan so zgradili na vrhu Monte Cassino, jugovzhodno od Rima. Red temelji na enakovrednem prepletanju molitve in dela (geslo reda je Ora et Labora = moli in delaj).”

New Report

Close