Najdi forum

Splash Forum Politični čvek 9. kongres SDS

9. kongres SDS

Delegatke in delegati največje opozicijske stranke, SDS, se bodo sestali na 9. kongresu stranke, ki bo potekal pod geslom Slovenija zmore več. Na njem bodo volili novo vodstvo, spremenili politični program in statut ter sprejeli osem resolucij, s katerimi se bo stranka opredelila do nekaterih aktualnih vprašanj. Vsi kandidati za posamezne funkcije v stranki, poleg predsednika bodo delegati volili še člane izvršilnega in nadzornega odbora, sicer še niso znani, saj je mogoče kandidature vlagati še neposredno pred in na samem kongresu. Imena kandidatov naj bi bila tako znana danes do 13. ure

Na kongresu naj bi delegatke in delegati sprejeli tudi osem resolucij: resolucijo o izzivih kriznega časa, o glavnem mestu, o etiki, o izzivih nizkoogljične družbe, o EU, o jeziku, o skrbi za čisto okolje in resolucijo o avtonomnosti namesto ideološke inteligence.

V resoluciji o izzivih kriznega časa naj bi stranka med drugim ugotovila, da živimo v času gospodarsko-finančne krize, ki ima otipljive socialne posledice, ob odsotnosti pravih politik pa lahko preraste tudi v politično krizo, zato so prepričani, da je treba poseči po hitrih rešitvah, ki pa ne smejo biti rešitve iz “ropotarnice zgodovine”.

Pri tem naj bi z resolucijo zavrnili trditve, da se bo kriza rešila zaradi ukrepov v velikih ekonomijah, in da lahko zato Slovenija zgolj čaka, ter ugotovili, da nova vlada “ne zna izkoristiti večje družbene sprejemljivosti za reforme, ki jih prinaša kriza”.

ja in kaj pol???

Za predsednika stranke SDS bo kandidiral le dosedanji predsednik Janez Janša. Za ostala mesta se poteguje 83 kandidatov. Na kongresu bodo spremenili tudi politični program in statut stranke.

hahaha, Janša edini kandidat, kod da ne vemo da je to SAMO njegova stranka!!!

hahaha ninej a je pritisk narastel? :))))))))))))

hehehe, prav nič, le zakaj to vem že od ustanovitve te stranke, zadja 4 leta so pa samo potrdila mojo domnevo, ja tako si oni predstavljajo demokratične volitve, a niso čist podobne tistim takoj po drugi svetovni vojni!!!:))))))))))))

za ninej :))))))))))))))))

Pri tem naj bi z resolucijo zavrnili trditve, da se bo kriza rešila zaradi ukrepov v velikih ekonomijah, in da lahko zato Slovenija zgolj čaka, ter ugotovili, da nova vlada “ne zna izkoristiti večje družbene sprejemljivosti za reforme, ki jih prinaša kriza”. V stranki obljubljajo, da bo kongres mogoče spremljati tudi v živo, in sicer na njeni spletni strani http://www.sds.si.

hvala me ne zanima, jaz jih mam čist zadost!!!:)))

aneda, kar se Janezek nauči to Janezek zna?:)))))))))))))

hihihihi ninej je malce živčna :))))) je že začela z diskvalifikacijo :))))

pa dobro povej zakaj bi bila jaz živčna zaradi kongresa SDS-a, bo potrebno malo več za mojo nervozo!!!:)))))))))))

jezila sem se pred 3 leti in jih takrat tudi deskvalificirala, ko sem ugotovila da sem čist napačnemu dala svoj glas, dons se pa lahko na glavo obračajo, me ne gane več!!:)))

ko si zaželim malo humorja pa poslušam Grimska pa Tankotka, no Janša je malo bolj pameten pa raj druge pošlje v žerjavico tist kar pove, pa ni ne za smejat niti za poslušat!!!:)))

nič bat za ninej, ma dobre živce, boj se raj zase, ker te tale ninej še ponoč preganja, kaneda!?:))))))))))

Eno mesto, en kandidat??? Kako zelo me to spominja na 50-60 leta.

Ljubljeni vodja je pravkar zmagal z 99.2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večino.

Glasove štejejo še enkrat, saj je pričakoval vsaj 107{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zmago po vzgledu velikih voditeljev Kim Il Sunga, Maa, Slobodana in podobnih vzorov.

Hm, nevem, res ne vem, no, dejansko nimam občutka, da bi se mi kaj zelo veliko bolje godilo danes, kot se mi je pred kakim letom ali dvema, tremi. Kaj za hudiča je tako narobe z Janšo, da ga že vsaj 21 let obsojate zato ker je domoljub??? Mar mora res še vedno plačevat za greh, ker ni bil “zgleden” komunist?

Kaj hudiča je bilo pa tako narobe s Titom?:)

joj na koga ali kaj me tale slikca spominja, zmaga nad zmago!!!:))))

http://www.zurnal24.si/cms/novice/slovenija/index.html?id=108845

ninej uživaj v komunistični diktaturi dokler še lahko. 🙂 kmalu boste dobili svoje 🙂

Re: 9. kongres SDS
Napisal: tik – tak -tik -tak
Datum: 09.05.2009 22:12

ninej uživaj v komunistični diktaturi dokler še lahko. 🙂 kmalu boste dobili svoje 🙂

Pa ne da ti misliš v diktaturi JJ??? Ena kandidat eno mesto, na koga me že to spominja???
Da ne bo že naslednji teden spet kakšna zarota ter jok in stok kako ga vsi napadajo in blatijo.

Sicer pa nikjer ni nihče napisal, da je bilo v prejšnjem režimu lepo! Daleč od tega, kruto in težko je bilo in danes ni nič drugače.
In kot vse kaže bo še slabše! Od voditelja ki je skoraj vse premoženje države, vključno z Blejskim otokom podaril Vatikanu ne moreš kaj dobrega pričakovati.

V bistvu ga je vrnil…

Sicer me pa gadno, da je za predsednika SDS kandidirala le ena oseba!!!111

A poznaš pri nas kakšno stranko, kjer ni tko?

Je pa to res žalostno. Demokracija se začne spodaj. Če jo pri temeljih ni je jasno, da potem tudi na vrhu ne more bit drugače kot je.

Zato pa gledamo ene in iste ksihte po televiziji. Mladi & sposobni so onemogočeni že na začetku če ne zlezejo v pravo rit. Velja čist za vse stranke.

Meni se zdi pa pošteno, da je kandidiral samo Janez Janša. Zakaj bi igrali neke igrice (kot vse ostale stranke pri nas) in nastavljali kandidate, ki služijo samo glasovalnemu namenu?

Nič.

Za tiste, ki smo ostali in nismo bili niti zaprti.

Hehe, to je pa tudi res :))). SDS je vsaj iskrena ;).

Ta pravi SS-esovec (ups, napaka, SDS-ovec) bo vedno našel opravičilo za Janševo početje. Če nič drugega, to, da je vsaj odkriti diktator. 🙂 🙂 🙂

S tem kongresom in napovedjo druge republike je Janez Janša vrgel iz tira vse komunistične strukture v državi, Zelo premišljeno besedno in taktično dejanje, pravijo poznavalci. Komunisti so takoj skočili iz sence in začeli na ves glas komentirati njegovo politično provokacijo – bombo.

Prvi so se oglasili luzerji Erjavc, Kresalova, Vlačič, Kacin in Vajgl, danes jih bo še nekaj v naslednjih tednih pa še desetine. V bran komunistom bodo stopili nekateri časopisi. (DElo, Dnevnik, Večer, Mladina………)
Podpiramo ustavne spremembe in če je treba tudi drugo republiko.

Janša je strateg da mu levičarji niso niti do mezinca.

S tem se pa strinjajo tudi levičarji LOOOOL…

S temi napovedni Janša ni vrgel iz tira nikogar. Za tovrstno iztirjanje Janša potrebuje 2/3 večino, ki je NIMA!!! Po ustavni in zakoniti poti Janša ne more nič in to vsi vedo. Zadevo je treba vzeti resno samo, če je to napoved državnega udara, ampak za kaj takšnega pa Janši manjka tisto orožje, ki ga je prodajal na jug.

New Report

Close