90 dni do poroke -90 days to wed – oddaje na TLC programu
Ko vidiš kakšno od teh serij , si pa res rečeš lahko, hvalabogu, da sem normalna/normalen 🙂
Pa saj ni čudno, če tudi današnji slovenski fantje/moški ali pa dekleta/ženske jamrajo, kako je težko najti normalnega partnerja v večih pogledih. Ko vidiš, kaj to počnejo – pa ženske zmešane – pri 40ih, širše ko daljše, ko so spet po dolgem času fasale v Domonikanski na dopustu, si uvažajo potem te 28 letnike iz Dominikanske republike – ko je ja jasno, da išče tip izključno in edinole samo priložnost za “green card wedding”, pa ji ne potegne še tako kmalu. JI morajo drugi posnetke pokazat, pa to povedat.
Potem ena mlada v dvajsetih s hčerko cca 3leta, v glavo butara, v telo spet mišelina taka ameriška, da komaj hodi ( ampak res – taka american obesidy), rine v Maroko k tipu, ki ji dva dni prej pred priletom v Maroko niti ne dvigne telefona.
Pa moški, ki uvažajo poševnooke aziatke; pa jo pelje k mediatorki na pogovor, ker hoče naredit predporočno pogodbo, ker je imel “pekel” z ločitvijo od prejšnje žene. Una poševnooka pa tako naivno, ko je mediatorka vpraša, kaj zahteva v primeru, da se bosta ločila od njega- pa reče nič. Da ji je pa čudno, da še poročena ni, pa že mora o ločitvi razmišljat :DDDDDD
Pa tip šel po Tajko – tam vse rituale, poroka na Tajskem – pa jamra v kamero, da je zaradi tega sedaj “broke”, Tajkica pa tega še ne ve. Za doto ( da jo odkupi od familije) je potrebno nabavit 11 bahtov zlata – en baht je pa 600 USD :P. Na Tajskem kupišTajko za celo noč z eno “koka”kolo, ja… Ko jo pa privedeš v USA ali Evropo, mora a začet delat, pa stroški – govori mu, kako se govori na televiziji, kako s ameriški moški bogati – ji razlaga a Tajskem, da on nima milijona na banki – pa mu reče – that’s your job – you have to give me money for living “…..If this will not happen I will say you BYE. Pa kako so gospodovalne te azijske babje kobilice, princesje, no…. Tip se je jasno premislil, ji predstavil realno, da bo morala v Meriki delat, da on nima zlatih kartic…. Pa je rekla: sem mislila, da jih imaš :))))
Pa da dol padeš…
Kako bizarni primeri – ampak ljudje – dajte si to kdaj pogledat. Vam bo jasno nekaterim marsikaj, kar vam še ni 🙂
OK, res so to primeri iz USA – ampk se to tako dogaja tudi že pri nas.
Ponavadi ne gledam takih oddaj, a to sem enkrat iz dolgčasa pogledala, pa me je potegnilo. 🙂
Ja res je neverjetno. Stare debele ameriške koke, ki verjamejo, da jih mladi seksi fantje v svojih 20ih ljubijo, pa te azijke so neverjetne. Najbolj me je šokirala ena kokoš, ki jo je blazno motilo, da tip plačuje preživnino za otroke iz prejšnjega zakona, namesto da bi denar dal njej. Mu je celo dala na izbiro ona ali otroci, pa je butec njej dal prednost. Jaz kot njegova hči bi v tistem trenutku zaključila z njim. Kar mahnila bi tudi enega tipa iz Dominikanske, ki je prišel v Ameriko, z ženo sta se tiščala v eni garsonijeri, ker je ves denar pošiljal mami in sestri domov, da sta živeli v trisobnem stanovanju, pa jima kupoval darila, naprimer nov tv, nov prenosnik…… Pa sestra mlada zdrava smrklja, ki bi lahko komot delala, mama izobražena, odvetnica, bi lahko delala, pa se jima ni ljubilo. Mlade azijke, ki so lovile izključno stare, bogate američane, dovolj stare, da bi jim lahko bili očetje, tipi pa prepričani, da so zaljubljene vanje. Pa ona ruskinja, ki je tipa vrgla iz njegovega lastnega stanovanja, mu opraskala avto, mu prepovedala stike s sestro……. Adijo pamet. Razen redkih izjem je več kot jasno, da gre za zeleno karto.
Sem parkrat gledal to oddajo … Ampak je vsakič bila tako butasta, da sem kar nehal gledat. Ampak ja, svet je prepoln čudnih ljudi. 🙂
Najbolj smešno mi je pa takrat, ko se že prijatelji in sorodniki ter družina norčuje iz nje/njega, ko ga/jo ljubček/ljubica nateguje v živi mozeg, oni pa so osredotočeni samo na to, kako bo njihov/a. :’D Pravi psihopati.
Eno soboto ali nedeljo, ko sem bila čist hin, po TV pa nič pametnega, sem ujela to serijo. Res ubi bože. Ampak zanimalo me je, kako se bo končalo s tisto debelo z nevemkoliko otroki in mladim Maročanom, ki je cincal do konca, saj je izvedel, da ženska nima denarja, ne zna z njim, nazadnje so jo pa še vrgli iz službe. In potem na poročnem obredu reče, da se ne sme poljubljati v javnosti 🙂 aha ha ha ha. Vsi, otroci, prijatelji, sorodniki, so bili proti tej poroki.
Ja, tudi pri nas je bila v eni oddaji ena taka ne ravno lepa Micka, ki si je omislila lepega, mladega čvrstega črnca. Tako da to se dogaja tudi pri nas.
So pokazali, kaj se je potem zgodilo s to Američanko?
ja, je bilo še par sezon na temo njune ljubezni. On jo je zapustil, pol mu je grozila, da bo razveljavila zakon (ne ločitev, temveč prav razveljavitev), nakar je priletel takoj nazaj in ji spet toliko časa pihal na dušo, da je umaknila zadevo. Seveda jo je potem spet popihal. VFmes imel še eno tretjo žensko. sedaj je menda taksist – se mi zdi da na floridi, ona pa spet “zaljubljena” v enega…
mene zanima, kdaj bo nadaljevanje nove sezone, ki so jo pokazali samo 3 dele. Ful me zanima, kako se razpleta s Velikim Edom 🙂
ja, je bilo še par sezon na temo njune ljubezni. On jo je zapustil, pol mu je grozila, da bo razveljavila zakon (ne ločitev, temveč prav razveljavitev), nakar je priletel takoj nazaj in ji spet toliko časa pihal na dušo, da je umaknila zadevo. Seveda jo je potem spet popihal. VFmes imel še eno tretjo žensko. sedaj je menda taksist – se mi zdi da na floridi, ona pa spet “zaljubljena” v enega…
mene zanima, kdaj bo nadaljevanje nove sezone, ki so jo pokazali samo 3 dele. Ful me zanima, kako se razpleta s Velikim Edom 🙂
[/quote]
Hvala ti, zelo si prijazna.
Včasih nas tako bolezensko čudaštvo enostavno privlači.
[/quote]
Sam mu je ratalo. Če bi zakon razveljavili, bi ga deportirali. Ker Danjelci to ni uspelo, bo lepo ostal v Ameriki kljub ločitvi. Grdo je naredil, ampak bodimo pošteni, tudi ona nima vseh kolesc v glavi in mu ne gre zameriti, da jo je popihal. Vpričo svojih najstniških otrok se je drla nanj, da hoče seks. Adijo pamet. Tam sta oba zaslužila eno konkretno okrog kepe.
Če koga zanima mu na dvdju prodam za 20,00e kjerokol sezono hoce. Mate vse od zacetka do konca =)
Pridno shranjujem vse ze od kar to predvajajo.
So tri verzije oddaj.
90 days – ko tujec pride k americanu za 90 dni
Before 90 days – ko gre american najprej za 90 dni k tujcu
90 days: the other way – ko gre american ziveti za vedno k tujci
Zdaj z junijem se začne druga sezona 90 days: The other way. Kdaj bo pri nas (julij..avgust?) Pa še ne vem.
To je uvod v novo drugo sezono
Ljudje si radi predstavljate, da gre v taksni oddaji za same ekstreme, nezivljenske primere, itd. Pa temu sploh ni tako. Z malo spretne rezije bi tudi iz vasih zivljenj, ljudi, ki se imate za strasno normalne, nasli razne nic manj socne zgodb.
Dejstvo je, da sploh moski iz naivnosti in obupa v imenu ljubezni pocnejo taksne neumnosti, da ne vem ali bi se jokal ali smejal. Neverjetno v kaksne vse ljubezenske pravljice verjamejo in koliko denarja so pripravljeni zapraviti. Kaj vse kupujejo, financirajo, tvegajo, …
Zenske so pri tem v povprecju neprimermo bolj racionalne in preracunljive. Vseeno pa ravno taksne oddaje pokazejo, da ga tudi zenske biksajo.
Vem pa, da vas vecina iz perspektive lastne neizkusenosti in nerazumevanja kulturnih razlik marsikaj vidi precej zgreseno. Ampak to je ze druga tema…
Se spominjam enega pacienta … itak je bil američan, ker je pač ameriška oddaja. Ded je žensko spoznal preko spleta, ki je bila iz … rusije. 🙂 In enkrat jo je na eni sliki videl, vse ostalo sta si pisala po mailih in facebuki … Ded ji je dobesedno vse kupil, kaj si je baba prdnila. Je rekla, da hoče neko najdražjo torbico … in ded ji jo je kupil na njen naslov v rusijo … in tako je ogromno dragih stvari jih nakupil, tako po spominu, mislim, da je rekel, da je v pol leta za njo zapravil skoraj 3000 dolarjev. No, ko je napočil čas, če pride k njemu, pa … profil je bil izbrisan, na maile več ni odpisovala itd … jaz sem crkaval od smeha, oni se je skoraj razjokal in sorodnikom grozil, da bo šel po njo, oni pa so z nasmehom na obrazu ga tolažili in mirili. 😀
Svašta pička rodila … kdo je že to rekel?
Pa četudi je – a misliš, da scenarija pa niso povzeli po realnih odnosih in zvezah? Vsaj v 70% takih zvez, ko gre za “uvoz iz tujine”, je tako :). Četudi je igrano, gre predvsem v opozoriko tistim, ki so preveč zaljubljeni v “izgled ali denarnico”, da bi spregledali, da gre v velini primerov za “green card wedding”.. 🙂
In prav je, da ljudje to vidijo, so tudi na tak način opozorjeni – četudi v takih oddajah, kjer so igralci “plačanci”.
Ce bi vedeli kako malo so ti “igralci” dejansko placani, bi vedeli, da so njihovi motivi sila redko denar. Pari se sami prijavijo. Marsikaj celo sami posnamejo. Kar potem TLC skupaj s svojim materijalom zmontira v zanimivo zgodbo s pravo dozo drame.
Potem tega kar vas vecina omenja, parckanje z motivom, lahko se marsikaj opazite.
Imate mladega naivneza, ki svoji veliki ljubezni iz Ekvadorja kupi hiso, avto, biznis, … Pusti svojo sluzbo, proda vse kar ima, zapusti druzino, … in se preseli v cisto vukojebino. Na koncu v imenu ljubezni v bistvu obuboza. Zenska pa jasno ostane z vsem premozenjem. Klasika, lol.
Imate primer mladega naivneza, ki izbranki v Mehike kupi avto, placuje najemnino in vse ostalo, daje zepnino, placa joske, bog si ga vedi koliko potovanj, … in seveda vse kar je potrebno, da si jo pripelje v ZDA, vse v zvezi s poroko, na koncu pa se locitev. On ostane s praznim zepom, ona pa ostane v ZDA, dela kot model, itd. Klasika, lol. Pa tako velika ljubezen… iskrena ljubezen, lol.
Pa vzemite mlado Brazilko, model, katero je sicer premozen tip ravno tako leta vsestransko financiral. Pred odhodom v ZDA si je se avto na njegovo kreditno kartico kupila. Sedaj pa se njeno familijo financira. Punca je vse dobila servirano. Klasika, lol. Velika iskrena ljubezen. 😀
Pa vzemite zaljubljenega naivneza, ki je svojo Kolumbijko razvajal kakor je znal. Brez, da bi fukal, lol. Tam se je zgodba vsaj pravocasno koncala. Preden se je zacelo kupovanje nepremicnin, avtomobilov, poroka, sponzoriranje viz, itd.
Imate tudi certified luzerja, ki se v imenu ljubezni odpravi globoko v amazonski pragozd. Klasicna zgodba se seveda ponovi. Tip za zensko zapravi vse kar ima, preseli se, placuje in v imenu velike ljubezni “jede govna”. S predvidljivim koncem, locitvijo. Edini razlog, da ni zenska ostala s svojo hiso, avtom, ipd je ta, da ni imel dovolj, da bi vse to kupil. Klasika… lol.
Kaj pa poba iz Phoenix-a, ki za svojo afrisko ljubezen njenim starsem placuje kar mesecne obroke? Poleg vsega ostalega… Vse za silno ljubezen, lol.
Mimogrede, tudi Indijc se je izkesiral. Ameriski babici je lepo placal letalsko karto do Indije, placeval je najemnino dokler je tam zivela in pustil sluzbo, da se ji je lahko posvetil.
Tudi mlad Tunizijc iz Katarja se je na veliko izkesiral za staro Americanko.
In obratno? katera zenska je tipu kupila hiso, avto, … Saj jih je ene par marsikaj placalo. Ampak neprimerljivo v primerjavi s tem kaj vse so moski poceli. Tako pa je tudi sicer. Moska naivnost v imenu ljubezni ne pozna meja. Zakaj? Vsezivljenska indoktrinacija z neumnostmi.
Skratka, tudi brez odkrite nategancije, online molzenja denarja pod pretvezo ljubezni ali poroke za potrebe stalnega bivalisca, se lepo vidi koliko je ura, ko gre za “ljubezen”. To pa se dogaja tudi v vsakdanjih zivljenjih. Le da si ljudje zatiskate oci.
Ravno je tale 51-letna iz Hazlehusta iz Giorgie, USA, ki si uvaža Michaela Afričana iz Nigerije.. On jo pokliče, ravno ko ne dobi vize… Tipson je resnično “zagrabil” za življenje v USA; mu je hudo, joka…… Pa reče ona:Misliš, da te bom zaspustila Ljubim te… On pa , pozor: zapravila sva čas in denar. (!). On bi green card 🙂 Da so ga na zaslišanju vprašali zakaj se nista poročila kar lepo v Afriki….. 😛
Ona je res ena tutka kutka, ki se je obesila na črnega tička. Daj-dam. Ker jo doma nobe v USa ne povoha.