Najdi forum

95 ali 100

Pozdravljeni! Zanima me, če v Ford Fiesto tankam 95 ali 100 oktanski bencin kakšna razlika? Ima 97 konjskih moči.

Pozdravljeni, razlika je v oktanih. 100 okt. pomeni večjo moč, ki pe je ne boste opazili pri vožnji. Je pa bolje točiti tisti bencin, ki je predpisan s strani proizvajalca, predvsem zaradi izpušnih plinov. Bistvene razlike pa ni. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Za sodobne bencinske motorje, še posebno tiste s turbino, je vsekakor bolje tankati 100-oktanski bencin. Motor bolj uglajeno teče, manj klenka oziroma cuka, boljše izgoreva – to pomeni, da gre manj CO2 pri izpuhu in baje tudi nekoliko manj porabi. Razlika v ceni pa ni tako velika, da bi se lahko kaj privarčevalo.
To je moje osebno mnenje – in izkušnje.
Ima pa moj sorodnik sodobnega (sicer atmosferskega) bencinarja s 95 “konji”. In tanka 100-oktansko gorivo, na začetku pa je dolival zgolj 95-oktanskega. Pravi, da je razlika in da sedaj motor boljše teče.
Sicer pa – po želji.

Lp.

New Report

Close