???????
Rok trajanja je vsaj en mesec, če je v hladilniku. Je pa edina stvar, ki da res viden rezultat (ne vem, če ravno trajno učinkuje proti celulitu, ampak, če jo naneseš zvečer (na tanko, ena 100 g posodica bi morala zadostovati vsaj za ene 6 uporab)vmasiraš (pa niti ni treba preveč), in zjutraj spereš, je koža očitno bolj gladka in napeta). Tukaj je učinek res viden (ne tako kot lorealove nutrilift zadeve, ko je koža sicer mehka in gladka, kakega strašnega učinka pa ni). Meni se ne da tega početi zelo pogosto, tako, da ne vem, če ima kakšen trajen učinek. Baje pa pomaga tudi vsakdanja uporaba Buffy ploščice za masažo in peeling.
Ne, namažeš se čisto na tanko, kot bi se s kako kremo, potem pa samo oblečeš pižamo čez (ali pa kake stare pajkice) in greš spat, zjutraj si pa vsa gladka. Niti ni nujno, da sploh kaj posebnega čez oblečeš, če nimaš nič proti, da ti posteljnina diši po jagodah (meni to ni ravno najljubši vonj, zato prakticiram pižamo ali pajkice). S polivinilastimi hlačami spat iti bi bilo po moje nevarno (koža ne diha, če drugega ne, bi bila čisto rdeča zjutraj, po možnosti pa še kaj hujšega).
Če rabiš še kake nasvete glede Lusha, sem že kar ekspert (kako skromno, hehe).
LP
Živjo, je na zgoraj omenjenem naslovu, zraven magistrata, za Robbovim vodnjakom. To je trgovina z naravnimi izdelki (nazivajo se “kozmetična delikatesa), ki niso preizkušani na živalih, vsebujejo izredno malo sintetičnih sestavin (samo tiste res neobhodno potrebne). Jaz uporabljam skoraj izključno njihove izdelke za nego telesa (žal ne delajo dekorativne kozmetike). Za več informacij lahko pogledate na http://www.lush.co.uk (kjer so predstavljeni izdelki in filozofija podjetja), ali pa stopite do trgovine, kjer vam bodo prijazne prodajalke svetovale, dale izvod Lush Timesa (katalog z opisi izdelkov). Ni ravno najbolj poceni, so pa izdelki res kakovostni in nekateri precej revolucionarni (krogle za kopanje, masažne ploščice, ki se jih lahko uporablja za vlaženje kože namesto mleka za telo, krasne kreme za telo (iz banane, s sivko) in obraz, geli za tuširanje (z belo čokolado), deodoranti v kosih,…) Najbolje res, da si pogledate njihovo spletno stran ali pa trgovino. Je pa v nasprotju z njihovimi načeli, da bi imeli plačane reklame, zato mnogo ljudi ne ve za trgovino in izdelke in se sloves širi tako. Jaz sem izvedela za trgovino v LJ šele pol leta (pa živim v LJ) po odprtju, vmes sem pa veselo kupovala Lush izdelke v tujini.
Če vas bo kaj zanimalo v zvezi z Lushem, sem že prava veteranka in ekspert, pa tudi preizkusila sem že skoraj vse, zato kar vprašajte.
LP
Živjo, Maja,
če želiš, ti lahko pošljem enega (Lush Times), ker imam enega odveč (v tem primeru sporoči svoj mail, da se zmeniva za naslov, kamor naj ti pošljem), sicer je pa vse na internetu na http://www.lush.co.uk. LP
Ja, Buffy the Backside slayer (se mi zdi, da sem nekje že nekaj pisarila o tem, ampak se mi ne da zdaj iskat), masažna ploščica z zrnci iz jap. fižolčkov (zdrobljenih), osnovna sestavina so pa vlažilne snovi (kakavovo maslo ipd.). Uporablja se med tuširanjem ali kopanjem, in sicer si ploščico vmasiraš v problematične predele (kot bi se namilila), nato pa z rokami (kot peeling) še malo masiraš in nato spereš. Koža je post festum gladka in navlažena. Koristno v smislu odprave celulita je zaradi sestave in ker nežen peeling učinek s tistimi zmletimi fižolčki spodbudi mikrocirkulacijo in posledično, pospeši odstranjevanje toksinov, … Stane nekaj čez 1000 sit in ob uporabi na stegnih in zadnjici traja nekako vsaj za 5-krat. Tudi diši lepo. LP