Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka ???

???

Zakaj se poročate?Doma mam sicer srečno poročene starše (25 let),ampak sama v tej zadevi še zmeraj vidm samo list papirja,ki naj bi pomenil,da mam partnerja rada.Oziroma,da ga ljubim.A prnese poroka kakšne ekstra ugodnosti za katere ne vem?Ljudem očitno sam dogodek velik pomen.Ne mislt,da mam kej proti takšnim,ki se še poročajo (se pravi večina ljudi),samo ne razumem.Se mi zdi,da se par poroči,ker je pač enostavno tok že star,ker se to od njiju po več letih pričakuje,ker se to pač tko nardi,k si z nekom.Z dolgoletnim partnerjem sva oba enakih misli in se ne nameravava poročiti,zato naju večkrat gledajo malo postrani.Jst pa njih.Kaj vi mislite?No,vem,da sem na forumu “poroka”,ampak vseeno.Po pravic,zakaj ste se/se nameravate poročiti?
Hvala za odgovore in lepo se imejte,

?

A zakaj se bom poročila!?Ker si enostavao to želim, ker se mi to zdi tko neki prisrčnega..vendar pa to ne bo ničesar med nama spremenilo, nihče nikogar ne bo bolj privezal nase….enostavno si to želim!!!!
Lp

Me veseli, da nisem edina. Tudi meni se zdi poroka samo en list papirja. Če kdaj rečem, da se ne mislim nikoli poročiti, me že vsi čudno gledajo kot da nisem normalna. Na žalost imava s partnerjem različna mnenja. On misli, da je to pač nekaj, kar vsak stori, meni se pa zdi čisto brez veze. Samo še več dela imaš, če se potem enkrat hočeš ločiti.
? je pisal/pisala:
>
> Zakaj se poročate?Doma mam sicer srečno poročene starše (25
> let),ampak sama v tej zadevi še zmeraj vidm samo list
> papirja,ki naj bi pomenil,da mam partnerja rada.Oziroma,da ga
> ljubim.A prnese poroka kakšne ekstra ugodnosti za katere ne
> vem?Ljudem očitno sam dogodek velik pomen.Ne mislt,da mam kej
> proti takšnim,ki se še poročajo (se pravi večina ljudi),samo
> ne razumem.Se mi zdi,da se par poroči,ker je pač enostavno
> tok že star,ker se to od njiju po več letih pričakuje,ker se
> to pač tko nardi,k si z nekom.Z dolgoletnim partnerjem sva
> oba enakih misli in se ne nameravava poročiti,zato naju
> večkrat gledajo malo postrani.Jst pa njih.Kaj vi
> mislite?No,vem,da sem na forumu “poroka”,ampak vseeno.Po
> pravic,zakaj ste se/se nameravate poročiti?
> Hvala za odgovore in lepo se imejte,
>
> ?

A se boš vseeno poročila samo zato,ker si to želi partner?Men se to ne zdi fajn,jst vem,da se ne bi.Je pa zoprn k prideš v leta,ko to od tebe vsi pričakujejo,ampak sama se že ne mislm uklont drugim.Me prou mau briga kaj bodo rekli njegovi,moji al pa ne vem čigavi starši,prijatelji in sosedje,…

Mi je prav žal, ampak mislim da se že nimate dovolj radi, če razmišljate, da se je boljše ne-poročit, da ne bo problemov z ločitvijo. Bog pomagaj!
Poročiš se ravno zato, ker si prepričan, da želiš z nekom, ki ga imaš rad preživeti celo življenje in niti pomisliš ne na ločitev. Mislim, da če si kolikortoliko odgovoren do sebe, partnerja, predvsem pa do otrok, če jih imata, se obnašaš bolj odgovorno, če si poročen, ker zakon pomeni veliko več kot “samo življenje skupaj”.
In če imaš partnerja globoko v sebi rad , se poročiš zato, ker si ponosen na to in želiš vsem povedati, da bosta za vedno skupaj.
Kakorkoli vem, da vam moje razmišlanje ne bo všeč, ampak mislim, da tisti, ki se ne poročijo bežijo pred odgovornostjo, ki jo prinaša zakon. Je pa res, da eni vstopajo v zakon preveč lahkomiselno.

dani ravno to sem želela povedati..z jezika si mi vzela!

meni poroka pomeni neko odgovornost….pa tudi saj s partnerjem nisem zato, da bom čakala kdaj bova šla narazn, ampak zato, da se bova trudila čimbolje živeti skupaj….če nisi poročen se mi zdi da ljudje veliko prehitro odnehajo, ko se na enem ovinku zatakne….koruzništvo je kr neki!!! ne tč ne mš!

moje mnenje,

Lara

Mislim, da je potrebno iskati odgovor v zgodovini naroda in človeka. Zakaj so se naši pradedje in prababice poročale ? Razlog je bil ne samo ekonomski pač pa tudi družbeni. Kaj še sploh danes kdo pozna doto, ki je bilo včasih posebno premoženje neveste ?
Danes mislim, da gre pri poroki predvsem za kontinuiteto tradicije in deloma tudi za zadovoljstvo posameznika oz. dveh oseb.
Gledano iz pravnega vidika poroka spremeni določena premoženskopravna razmerja, vendar pa se lahko posameznika o svojem in skupnem premoženju dogovorita tudi s posebno listino – predporočno pogodbo. Pri zunajzakonski skupnosti, ki je danes pravno priznana, je premoženje partnerjev urejeno enako, kot če bi bila poročena. Tako da premoženje danes ne more biti razlog za zakonski stan.
Mogoče je razlog pri pravicah in dolžnostih do otrok, kajti zunajzakonski partner mora svojega otroka priznati in podpisati posebno listino na občini, medtem ko pri poročenem partnerju tega postopka ni. Vendar tudi to naj ne bi bila ovira za srečo in družino.
Tako, da še vedno pravim, da poroka danes nima več namena in smisla in da je samo ostanek naše ( osebne in narodne ) zgodovine.

Aja,poročen si tud zato,ker se ti pol zarad ločitvenih postopkov kasnej da it ven iz razmerja?Poročiš se zato,da ti partner ne uide preveč hitr?Sej te lohk vara,hod domov ob treh zjutraj itd.,ampak poročen je pa s tabo,ne?Ne me narobe razumet,jst ne napadam takšnih, ki jim poroka veliko pomeni in se nameravajo poročiti,sploh ne.Ne zdi pa se mi,da je nekdo koruznik samo zato,ker se boji odgovornosti,ki pride s poroko.Je samo način življenja,ki je drugačen od vašega in ne razumem zakaj iz tega sledi,da ni v redu.In te odgovornosti,ki pridejo s poroko…ravno o tem govorim.Kakšne nove odgovornosti?Zaradi lista papirja se potem ljudje popredalčkajo v vlogi pričakujočih mame in ata?Če bi bila poroka res samo izraz iskrene ljubezni in želje po skupnem življenju do smrti,potem ne razumem čemu te nove odgovornosti,vloge,novo življenje…Še enkrat,predno me vsi skupaj začnete napadati:spoštujem drugače misleče in s tem pisanjem ne mislim provocirati,res ne.Samo sprašujem in rada prebiram tudi drugačna mnenja,zato kar izvolite in mi napišite še kaj.

LP

No, precej je bilo že napisanega. Vseeno bom še jaz nekaj pristavila.
Meni poroka pomeni zelo veliko: pomeni, da sva na najini poti prišla tako daleč, da želiva tudi drugim povedati, da nama je lepo skupaj in da želiva skupaj preživeti celo življenje. Saj vem, da sem idealist, a verjamem, da razmišljanje o težavah z ločitvijo pač ni najboljši način iskanja smisla poroke.
Če vama vajin način ustreza, pa se nikar ne ozirajta na druge. Ljudje smo si pač drugačni.

Lp, Ana

New Report

Close