Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A bi kupili nov avto na lizing?

A bi kupili nov avto na lizing?

V kratkem me čaka nakup novega avta. Za model se nisem še zagotovo odločila, a skoraj vse avtohiše ponujajo svoje “financiranje”. Ko takole gledaš ponudbe, dobiš občutek, da je naenkrat plačati avto prava neumnost in da tega kupci sploh ne počnejo več!

Včasih si dobil celo kakšen popust na takojšnje gotovinsko plačilo, ampak ti časi so očitno minili. Avtohiše ponujajo celo 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obrestno mero!

Je kdo od vas kupil avto na tak način ali ga je vseeno bolje plačati v enkratnem znesku?

Jaz sem ga ze pred leti kupila na leasing, ker je skupaj z vsemi stroski (odobritev, obresti….) prislo ceneje kot pa placilo z gotovino.

Seveda pride ceneje na lizing, vendar si potem mislim da tri leta vezan na njihove storitve ..

Jaz po prevzemu avta nisem bila nikoli vec pri njih, vse redne servise opravljam v drugem, blizjem servisu (ki pa pri prodaji avta ni dal toliko popusta, kot ta, kjer sem avto kupila).

Mene moti obvezen kasko za ves čas leasinga.

Lizing je dober, če se ti nič ne zalomi, potem pa katastrofa….

Zakaj že?

Zakaj že?
[/quote]

Kasko je predrag. Kar prišparaš pri leasingu, ti vzame zavarovalnica pri kasku.

Kasko je predrag. Kar prišparaš pri leasingu, ti vzame zavarovalnica pri kasku.
[/quote]

Če imaš nov avto, se razume, da imaš vsaj nekaj let kasko zavarovanega.

Če imaš nov avto, se razume, da imaš vsaj nekaj let kasko zavarovanega.
[/quote]

Se strinjam. Niti pomislm ne, da ne bi imela kasko zavar.

Midva sva moj avto hotela placat z gotovino in potem smo vzeli financiranje direkt pri proizvajalcu avta, ker je imel najugodnejse pogoje. Sva pa vzela tako, da bo potem avto najin in ne, da damo po par letih spet notri ga. Teh moznosti financiranja imas res nesteto.

– pri leasing pogodbi avto ni tvoj, ampak je last leasing hiše, dokler ga ne, z zadnjim obrokom, odkupiš
– ves čas leasinga je potrebno plačevati kasko zavarovanje
– po mojih izračunih leasing/kredit poveča prvotno ceno avtomobila za cca 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
– leasing se splača podjetjem, ker gre v stroške

moje osebno mnenje je, da naj bo avto tvoja last, da lahko kadarkoli razpolagaš z njim, ga prodaš…..

1. Drži. Kar je lahko tudi dobro (pri izračunu cene vrtca in podobno)
2. Če je avto drag, ga tudi brez leasinga kasko zavaruješ, ker je mamljiv za nepridiprave in ker vsak k…čev rezervni del stane več kot zavarovanje. Govorim iz izkušenj. Če ne gre za drag avto, pa itak ne vem, zakaj bi vzel kredit.
3. Po mojih izračunih manj kot 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
4. Definitivno.

Tudi če je avto na kredit/leasing je v bistvu tvoja last in ga lahko prodaš, samo poplačat moraš, kar si si izposodil. Jaz namerno plačam pretežni del avta, ostalo na pa leasing iz zgornjih razlogov.

Pri nas v Ch drugo sploh ne pride v postev kot leasing. Tako imajo vsi!

Najprej das cca 5000 potem pa vsak mesec npr 600 in to stiri leta in na koncu imas najvecji znesek poplacila 35000 oz.zamenjas za drugega in ga sploh ne odplacas ampak vzames novega.

Kako? Daj to še enkrat malo bolj jasno razloži? Zakaj a rabljenih se ne da kupit?

Kje sem napisala, da se rabljenih ne da kupiti???
Dala sem primer za novega Mercedesa, ki ga ravnokar kupujem. Na leasing!

“Pri nas drugo sploh ne pride v poštev”.

Ne, ne bi.

Ampak a je lizing in peugeot ali renault ali opel ali kia financiranje enako? Ali je kakšna razlika?

New Report

Close