a dojenček prinese darilo tudi malce večjemu otroku?
Živjo!
Smo v pričakovanju tretjega otročka. Do takrat je sicer še kar nekaj časa ampak na forumu nosečnost so me spomnili na obdarovanje malčkov ob prihodu dojenčka. Ko smo dobili drugega otročka je ta velik dobil darilo v porodnišnici, češ da mu ga je dojenček prinesel. Prav tako sta ati in ta velik, predno sta prišla na obisk šla v otroško trgovino in izbrala darilo za dojenčico. Sedaj me pa zanima koliko časa je to aktualno? Pri nas bosta jeseni stara mala dva otroka 4,5 in 2,5 let. Za malčico bi bilo po mojem še zanimivo, ta velik pa po mojem že razume, da dojenček ne more prinest s seboj darila…:-) A ste spremenili interpretacijo? Meni se vseeno fino zdi, da tudi onadva dobita pozornost, saj od dojenčka ne moreta takoj imeti družbe :-)))
Ana
Naša je bila takrat stara skoraj 5 let. Pa se je zelo razveselila darila. Pa tudi vse telegrame, medvedke in ostala darila smo pustili, da jih je odprla.
Saj čar daril je tudi v odpiranju. Smo ji pa dali nekaj medvedkov, … ker jih dojenček sploh ne potrebuje toliko.
Še sedaj, ko je stara 8 let pripoveduje o tem, kako je tudi ona od bratca dobila darilo. Pa enega medvadka ima tudi še v svoji postelji in vsakemu pove, da ga je dobil bratec, a jih je imel toliko, da jih je nekaj dal tudi njej.
Ko sem rodila jaz je bil starejši bratec star 5 let in je dobil helihopter, ki si ga je že dolgo želel. Seveda mu je bilo jasno, da ga sestrica ni prinesla iz trebuha, ampak sem mu razložila, da je želela, da ga dobi, ker ga ima tako rada in nama je z atijem naročila naj ga greva kupit. Ves čas nosečnosti smo se namreč “pogovarjali” z njo. V glavnem vsakomur, ki je prišel na obisk je najprej povedal kaj je dobil od koga in zakaj. Tako da – obvezno tudi darilce za starejšega.