Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A folk dejansko to dela??

A folk dejansko to dela??

Delodajalec jim nakaže regres, nato ga pa oni dvignejo in v gotovini prinesejo nazaj.

Noro!!

WTF????

Sem slišal nekaj takega. Jaz regresa ne dajem, so pa plače temu primerno višje. Delavci dobijo več in sproti.

Odgovor na objavo uporabnika
Bob Lazar, 24.06.2025 ob 17:18

Sem slišal nekaj takega. Jaz regresa ne dajem, so pa plače temu primerno višje. Delavci dobijo več in sproti.

To, da so plače višje, te ne reši kazni zaradi neizplačila regresa.

Regres je obvezno izplačati po zakonu!

Če res obstaja kdo ki je to naredil….no bi bilo mogoče bolj pametno če bi ga dal kakšnemu psihiatru.

To je praksa med kosovarji,  oni postajajo, oziroma so že država, v državi. Pametnemu popolnoma dovolj!

Jaz mu ga ne bi vrnila, če bi pa še kaj sikal, bi ga pa pozvala, da me pisno pozove k vračilu regresa.

Lahko ga tudi ne prineseš nazaj in dobiš odpoved iz poslovnih razlogov.

Ampak lahko pa direktorju odpovejo zavore na poti na morje.

Svet je nor, vse je možno.

Anonimno825, 24.06.2025 ob 19:58

Lahko ga tudi ne prineseš nazaj in dobiš odpoved iz poslovnih razlogov.

Ampak lahko pa direktorju odpovejo zavore na poti na morje.

Svet je nor, vse je možno.

😁

Golob s tem obveznim regresom samo uničuje podjetja, tako kot je z regulacijo cen goriva na avtocestah uničil Petrol. Lastniki podjetij naj se sami odločijo, ali bodo denar dali za plače, za investicije ali kam drugam. Če so ljudje pripravljeni delati zastonj, zakaj ne bi smeli? Z vračilom regresa delodajalcu pokažeš lojalnost podjetju. Takšne etike bi morali učiti že otroke v šolah, ne pa iz tega delati drame.

Kar je obvezno je obvezno. Če ti kaj ni všeč, zapri firmo. Če niti za regres nimate imate zelo nizko dodano vrednost, boš vsem naredil uslugo če greš lepo na šiht.

Komuniste ne razumete prostega trga. V razvitem kapitalizmu ni delodajalcu ničesar treba. Plačo ti da, če je dobre volje. Delavec je pa itak samo strošek, zato je dolžan svoj strošek delodajalcu odplačati z delom. In dlje kot dela, več stroškov povzroča, zato se z delom do smrti ne more oddolžiti. Še v peklu po smrti bi moral delati, da bi delodajalcu vse povrnil.

Neregistriran, 24.06.2025 ob 20:08

Golob s tem obveznim regresom samo uničuje podjetja, tako kot je z regulacijo cen goriva na avtocestah uničil Petrol. Lastniki podjetij naj se sami odločijo, ali bodo denar dali za plače, za investicije ali kam drugam. Če so ljudje pripravljeni delati zastonj, zakaj ne bi smeli? Z vračilom regresa delodajalcu pokažeš lojalnost podjetju. Takšne etike bi morali učiti že otroke v šolah, ne pa iz tega delati drame.

Golob pa prav nič nima z regresom, taka obveza je bila že v ZDR iz leta 2002, pa ZDR-1 iz leta 2013, pa pred tem že tudi!

New Report

Close