Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a gre vam tudi na živce? maili!

a gre vam tudi na živce? maili!

Imam email naslov s svojim imenim in priimkom, dam ga le redkim, pač logični, da za po forumih in internetu in za na novo poznane ni primeren. Potem pa dobivam neka bedna verižna pisma od določenih ljudi in se moje ime pojavlja v vseh naslednjih mailih, ki jih kdo dobi in po novem prejemam še maile od neznancev in veriga se širi. Ok, saj bom rekla, naj mi ne pošiljajo več tega sranja, ampak zakaj sploh počnete to, tisti ki to počnete. Da vpišete 10 mailov in so vsi vidni in pošljete neko bedarijo, potem pa ti maili krožijo in krožijo. Če me kdo rabi, naj piše samo MENI. ok samo vprašam?;))))

Tem določenim ljudem lepo napiši pismo, naj te dajo dol s svoje mailing liste. Jaz sem samo na eni, pa še ta mi je odveč.

Jaz tudi znorim.
Pa tako enostavno je skrit naslove da jih drugi ne vidijo.

Dve veliki napaki delaš.
Prva je ta, da imaš mail z imenom in priimkom, razen če je seveda službeni.
Če pa slednjega daješ komurkoli je spet napaka.

Uporabljaj izključno javne strežnike za svojo privat pošto, za slednje je pa sploh bolje, da si registriraš nek nick…naprimer [email protected] samo za primer.
Če pa že pride do tega, da se vidiš v mailih, se pravi je viden tudi izvorni mail in temu pač prijazno piši, da te iz vidnega drže ven. Če ne pomaga, ga blokiraj. Vedeti moraš, da je s tem kot s sekiro. Lahko nasekaš drva ali ubiješ soseda. Maili so fajn, eni…in od enih, drugi pa so lahko tečni.

Na gmailu denimo lahko kreiraš “etikete” in pravilo…ko pride mail od tega in tega, ga etiketiraj in arhiviraj. Tako se ti shrani v njegovo mapo in pogledaš pač če se ti da, če imaš čas in voljo. Sicer ti pa ne fila inboxa.

Zame pa ni čisto tako.
Ker so ljudje leni in ne razmišljajo korak naprej bi morali imeti vsi anonimne naslove.
Jaz imam gmail za neumnosti in mail od ponudnika interneta za delo. In ta vsebuje ime in priimek. Ni problem v tem, da nekdo ne bi smel videt mojega imena ampak v tem, da par verižnih pisem in imaš mail nabasan s spami. Ker je namenjen delu ga je zoprno menjavat.

Razjezi me pa zato, ker ko pišljaš neumnosti daš vse naslove v bbc in ne cc in je problem rešen. Ne vzame niti sekunde več časa.

Zame je to pomankanje kulture.

Ja seveda s tem se absolutno strinjam….se tudi sam čudim kako je folk lahko tako butast in len.
Dobivam maile in noter berem naslove od vse kar češ…direktorjev bank, raznih ministerstev itd..in to me full moti.

Moti me tudi da tisti ki mi kaj pošlje…je lepo če misli name, ma nej mi vsaj ENO BOŽJO BESEDO po svoje napiše, ne samo fw fw fw…niti PIŠMEVUH zraven.
Pa je tako izi potegnit-izbrisat in pripisat čau bau al pa vsaj LOL

:)))

Ja, tudi jaz se strinjam, potem pa lahko berem vso tisto solato, kdo je komu poslal, kdo je v čigavi mailing listi:)) Saj je kar zanimivo:)

Pa spodaj so vsa varnostna opozorila tistih, ki pošiljajo iz službenih mailov in imajo v nogi varnostna obvestila.

Če karkoli posredujem naprej, vedno zbrišem oboje, glavo in nogo.

Dnevno dobim in prepošljem veliko mailov. Vsi naslovi so skriti in nihče ne vidi naslovnikov, ne naslovov.

razumem tvojo jezo grrr. Meni gredo taki neotesani kao znanci in prijatelji res posteno na zivce.
Npr: po sluzbeni dolznosti sem nekomu poslala mail, seveda s polnim imenom. Cez nekaj dni so me zaceli zasipavat s celo serijo brezsmiselno puhlo verizno (kao dobronamerno) solato.. poslji ta mail v toliko in toliko izvodov… grr. Seveda sem takoj poslala doticni osebi, naj me izspise iz svojega skupnega adresarja. Ampak kaj, ko sem v samo nekaj dneh ze v arhivih bogsigavedi koga.

Le kako je lahko folk tako nevljuden?!? Ma kaj nevljuden – nesramen…

Ja, ima prav tudi tista, ki pravi, ko bi bil zraven vsaj kaksen stavcic s pozdravom.. ne, samo tista nagravzna solata…
Torej: jaz sem tudi grrr

Aja: kitty: imam tudi se kaksen neosebni naslov… ampak v sluzbene namene pac moram uporabljat uradnega. Mah, brezveze.

New Report

Close