A ima katera piercing v nosu?
Vprašanje je že v naslovu. Sem so odločila, definitivno. Zanima me, kolk boli in kakšne komplikacije (v najslabšem primeru)lahko pričakujem. Vem, da so izkušnje različne, ampak vseeno…Kolegica je rekla, da se ji je vrtelo, lahko pa tudi kao izgubiš zavest…Ne vem, če je to res, ampak mislim, da me je hotla mal prestrašit…Sicer imam alergijo – blažjo, v ušesih so se mi uhanči vedno zagnojili, vendar sem s primerno nego vse uspešno rešila.Ali najprej dobiš medicinski uhanček ali moraš svojega že prinest s sabo? Delajo to na pištolico?Hvala za vse informacije!
Jaz imam več kot 25 let, pa se nič glupo ne počutim, pa tudi dvomim, da je glupo videt.
Ok, delajo s pištolico, za moment zapeče, pa če si nagnjena h kihanju in smrkanju zna biti malo boleče. Drugače pa se je meni tudi naslednji dan malo zavrtelo, potem pa ok, nobenih problemov. Dobiš pa najprej medicinski uhan za dva tedna, potem pa daš notri okrasnega.
Oj,
ne oziraj se na komentarje, eni so pač frustrirani čez in čez, s PLOMBAMI, ne picercingi na možganih…
Jaz sem ga imela, boljše je, če ti ga dela z iglo kot s pištolo (mislim da stane okrog 35e, odvisno kje ga delaš), mogoče je malček dražje od pištole, samo mislim, da je lokalna travma na koži manjša in s tem manjša možnost zapletov – tako nekako so meni razložili.
Za 2tedna dobiš debelejši uhan iz kirurškega jekla, potem lahko zamenjaš. Moja izkušnja je bila, da sem ga samo občasno obrnila in tisti izcedek na začetku obrisala in potem nisem imela nikakršnih težav z njim, tudi ko sem ga dala ven, se je lepo zacelilo in se nikjer nič ne vidi. Pazit moraš, da se so pol nadaljni uhani dovolj dolgi, da pridejo v nosni votlini čez – poznam take, ki se jim je potem vrastel, ker je bila samo bunkica na pol.
Obvezno pejdi nekam, kjer imajo higieno poštimano.
Bolelo me ni tako zelo, pa imam sicer zelo nizek prag. V bistvu je podobno jemanju krvi, pač ko zbode – zaboli, daleč od onesveščanja ipd.
Uživaj:)
Če ti je všeč si ga daj . . . Delajo pa z iglo kolikor vem, vsaj tam kjer sem si jaz dala vstavit svoja dva. Pištole niso primerne za luknjanje, ker niso higenske, ne dajo se sterilzirat ali primerno dezinficirat. Če piercing v fazi zdravljenja redno čistiš, kompliacij skoraj ne more bit. Priporočam pa ti, da pojdi to delat v piercing studio in ne k zlatarju, zlatar ti vstavi “medicinski” uhan, ki stisne tkivo in preprečuje izločanje limfne tekočine, ki se potem nabira v rani in lahko povzroči infekcijo! V studiu pa vstavljajo uhančke iz primernih materialov.
Joooj ljudje grozni ste no. Kje pa živite?? V 19. Stoletju? Pirsing v nosu je čisto lepo za vidt, pa prav tako kakšen tattoo.
Mislim da ste vsakemu pobrali voljo do kakršnega pirsa ali tattoo.
Folk!! Če ti je všeč pirsing (kjer koli na telesu) ali pa tattoo, si ga naredi!! Premišljeno se odloči in če prideš do sklepa si ga naredi, brez pardona! Da neboste čez 50 let obžalovali da si ga niste dali (pa tudi takrat ni problema, če se vam zahoč)