A imajo v muellerju res tako slabe plače
včeraj srečam znanko po dolgem času, ki dela že kar nekaj let v milerju. Pravi da je njena plača z malico in prevozom nekaj čez 700eurov. A je možno da dobi tako malo, al me mau vleče za nos. Kar težko verjamem, saj niso neka no name trgovina.
Kriva je kolektivna pogodba za delo v trgovinah na drobno itd. Te se vsi oderuški delodajalci držijo. Bi morda dal kateri več, če ne bi imeli tako visokih prispevkov na zaposlene, tako pa je kakor je. Veliko ljudi po trgovinah dela le za 4urni delovnik. Bolje, da noben računa kakšne pokojnine bodo to.
Jaz sem zaposlena v müllerju že 6 let in dobim vse skupaj z malico in potnimi stroški blizu 1000 eurou 🙂
Kdo pa ima v sloveniji visoko placo od drzavljanov. Nihce. Tisoc evrov je siromastvo. To ni skromnost to je cisto navadno siromastvo za cloveka.
Pa naj grejo za snažilke 😛
Zdaj bo sicer sledil pogrom, ampak za tiste naduvane kvazi “svetovalke” s srednjo trgovsko ali faliranim študijem, je minimalc vrh glave, če primerjamo s policistom ali inženirjem, ki dela za 800 neto.
Za to, da se nauči par deklaracij parfumov na pamet in ve, kje v trgovini je kakšna stvar, največja nevarnost pa je, da ji pade litrska flaša tekočega mila na nogo, si v primerjavi s plačami v drugih panogah, več ne zasluži.
Moraš živeti z minimalcem in živet z dohodkom npr. policista in potem lahko daš tako grobo izjavo.
Moraš živeti z minimalcem in živet z dohodkom npr. policista in potem lahko daš tako grobo izjavo.[/quote]
Verjetno živi, in po svoje ji dam prav.
Verjetno se vsi strinjamo (razen Miliča na GZS in ene par podobnih kalibrov), da je minimalec prenizek za spodobno življenje. Ampak če postavimo v perspektivo: Eden za 700-800€ nosi naprodaj svoje življenje, dela nočne, petek in svetek, dežurstva, v vsakem vremenu, ima opravka z največjimi izmečki človeštva … ena dama ali fin gospodič pa bi rada enako zaslužila za smehljanje kupcem in filanje polic, kjer največji stres predstavlja kakšna tečna stranka. Ni primerjave.
Sem takoj za, da imajo trgovke jurja, ampak šele potem, ko bodo policisti imeli jurja in pol, inženirji 1.800 in tako dalje. Dokler pa je stanje takšno kot je, Müllerjeve “svetovalke” tudi ne morejo pričakovati več.
To je vse, kar zmoreš? Nobenih argumentov? Ubožček.
Trgovina ni samo filanje polic in smehljanje strankam. In res je, trgovci imajo mizerne plače.
Sem samohranilka, 7. stopnja, z s.p.jem. Kak mesec naredim za 1000 evrov prometa, večinoma manj. Od tega si plačujem 320 evrov prispevkov, dohodnino, študentski dom in žepnino študentki, položnice, zavarovanje, tekoče stroške. Minimalca se ne bi branila, če bi redno prihajal na račun vsak mesec, zlasti na tako svetlem in lepo urejenem in dišečem delovnem mestu kot je Mueller.
Seveda je možno – kaj pa misliš, koliko dobi prodajalka s 3. stopnjo izobrazbe, pa nič minulega dela ( delovne dobe). Jemljejo pa najraje povsod ne samo Muller take, ki imajo manj kot 2 leti delovne dobe, da ni treba plačevat za minulo delo. razen za vodje oddelkov, skupine…….
pa s tem koomenjamo 3. stopnjo izobrazbe nič žaljivga ne mislimo, samo toliko je pač potem netto znesek po klasifikaciji-stopnjah izobrazbe…. In delodajalci se jih še kako radi držijo, da ja ne gre kak evro čez…
Prodajalke imajo verjetno res minimalca. Pri njih sem se nekoč potegovala za delo, bili so izjemno prijazni in sočutni, ampak ponujena plača je bila polovico nižja od tiste, ki sem jo prejemala prej.
bo kar držalo. prodajalci imajo tri letno poklicno in s tem le 4. stopnjo izobrazbe. Plače so povsod v trgovinah majhne. Govorim za prodajalce. Šefi itak ta podatek skrivajo. V nekaterih trgovinah je še tako, da si plačan procent po prodaji a to je spet en nateg šefov, da povečajo prodajo, prodajalcem se na plači skoraj nič ne pozna, saj od tega procenta tudi nekaj odtrgajo.
Forum je zaprt za komentiranje.