A je bil Türk res proti osamosvojitvi?
Kr eden ima prav. Tako so Janša, Peterle, Kučan in Drnovšek zmagali v vojni za Slovenijo. Ker se je Milošević odločil, da se ne bo ukvarjal s Slovenijo, ker je vojake potreboval drugje. Torej si tisti, ki si prisvajajo zasluge za zmago, v bistvu prisvajajo zasluge za Miloševićeva dejanja. Naj to nagrajujem na volitvah?
Seveda, zato je tud lahko podpisal ukaz o umiku JLA iz Slovenije.[/quote]
To je lahko podpisal samo predsednik predsedstva SFRJ, to pa ni bil Drnovšek, ampak Jovič iz Srbije.[/quote]
Sklep o umiku JLA iz Slovenije je sprejelo predsedstvo SFRJ na predlog Drnovška. Predsedstvo je bilo kolektiven organ, predsednik pa Mesić, ki pa je glasoval proti.
To je lahko podpisal samo predsednik predsedstva SFRJ, to pa ni bil Drnovšek, ampak Jovič iz Srbije.[/quote]
Sklep o umiku JLA iz Slovenije je sprejelo predsedstvo SFRJ na predlog Drnovška. Predsedstvo je bilo kolektiven organ, predsednik pa Mesić, ki pa je glasoval proti.[/quote]
Oprosti, vendar je bil šef Jovič. Mesič bi ga moral šele naslediti, 1992, vendar se Jovič ni hotel umakniti.
Sklep o umiku JLA iz Slovenije je sprejelo predsedstvo SFRJ na predlog Drnovška. Predsedstvo je bilo kolektiven organ, predsednik pa Mesić, ki pa je glasoval proti.[/quote]
Oprosti, vendar je bil šef Jovič. Mesič bi ga moral šele naslediti, 1992, vendar se Jovič ni hotel umakniti.[/quote]
Joviču je mandat potekel maja, Mesič bi ga moral naslediti vendar njegovo imenovanje ni bilo sprejeto. Ampak mislim , da so kasneje le sprejeli dogovor in Mesića potrdili za presednika predsedstva kdaj točno pa ne vem.
Oprosti, vendar je bil šef Jovič. Mesič bi ga moral šele naslediti, 1992, vendar se Jovič ni hotel umakniti.[/quote]
Joviču je mandat potekel maja, Mesič bi ga moral naslediti vendar njegovo imenovanje ni bilo sprejeto. Ampak mislim , da so kasneje le sprejeli dogovor in Mesića potrdili za presednika predsedstva kdaj točno pa ne vem.[/quote]
Za zahtevo evropske trojke pa očitno nobeden od vas ni slišal. Še dobro da so jo slišali Janša, Kučan in Milošević. Od Sloveniji so zahtevali trimesečen moratorij z dejavnostmi za razdružitev, od Srbije pa umik srbske vojske iz območja nove države v tem času. Odločitev ni bila slaba; preden bi srbsko vojsko nagnali čez Kolpo do romunske in bolgarske meje, bi na obeh straneh padlo veliko več žrtev.
turk je komunist.spada pod kučana, drnovška.
sploh ne pomislite na to, da imamo po slo. največ grobišč v evropi. šlo je zapovojne poboje. partizani so pobijali domobrance, ko so se nemci ze umaknili. mlade fante so vozili v teharje, kočevje itd.
zgodovina bo nekoč prišla na plano, še vsaka je tudi ta bo. ljudje ste res zavedeni.
vem po pripovedovanjih svoje babice… in zakaj vedno SDS dobi največ glasov iz tujine. ker so ti ljudje ušli v tujino ravno zaradi partizanščine, pol verjetno v tistih časih le ni blo tko dobr kot govorite. .kako je blo včasih bolše, pa sej nismo meli nobenih nakupoval.centrov, nobenih služb s karierami…. peterle pa ni pristaš njih.
vidite samo kaj zdaj turk in drnovšek, plemeniti govorijo…. sej je lepo zaslišat…ljudje pa ne poznate zgodovine. v šolah še vedno učijo kako so nas partizani osvobodili… le kako…
PRABABI,
nekoliko brcaš v temo. Niti najmanj ne mislim, da bi morali vsi glasovati tako kot jaz, na ta način ste nekateri razmišljali tam v leti 1950 – 1970 in malo tega vam je še vedno ostalo. Mi je namreč povsem vseeno, ali bo predsednik g. Türk al g. Peterle, ker se mi zdita oba čisto v redu, in bom kot predsednika spoštoval g. Türka, ki bo izvoljen, in žal mi bo g. Peterleta, ki v tem duelu pač nima nobenih šans.
Politično nepismeninost Slovencev utemeljujem:
– g. Gaspari bi kljub dejstvu, da leta 1990 ni preprečil vdora Srbije v jugoslovanski denarni sistem, niti ni o tem obvestil uradne slovenske oblasti, skorajda prišel v drugi krog, s tem pa celo do velike možnosti, da bi postal predsednik Slovenije
– ženske pogosto jadikujete, da ste premalo zastopane v politiki, a kljub temu dve kandidatki skupaj zbereta komaj nekaj več kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od vseh oddanih glasov
– upokojencev nas bo kmalu več kot civilov, pa sploh nismo imeli kandidata iz svojih vrst
– SD podpira g. Türka, veliko njihovih članov (vsaj po raziskavah javnega mnenja) je podpirala g. Gasparija
– NSI uradno podpira g. Peterleta, ljudje pa po končani maši zaokrožijo nekega tretjega
– SLS uradno podpira g. Peterleta, kmetje se odločajo po svoje, čeprav ves čas po drugi svetovni vojni samo izgubljajo
– tudi SDS menda podpira g. Peterleta, večina SDS-ovcev ki jih poznam pa je volila g. Türka in g. Jelinčića
PRABABI, po volitvah preberi komentarje, še zlasti v Dnevniku, ki ga tako rada linkaš, in videla boš. da kdorkoli bo izvoljen, ne more biti predsednik vseh državljanov. Niti Slovencev ne. Pri tistih civilih zgoraj pa ne gre za lapsus, ampak za namerno provokacijo.
Tito je zavpil iz groba,”jest sem kradu ampak sem tud vam dal,tile zdaj tud kradejo ,vam pa nč ne dajo!”Ne govort o tem da je bil kdo proti osamosvojitvi, ker nihče takrat ni mislu na to,ampak kako se lahko dokoplje do oblasti,z namenom polnenja lastnega žepa.Nas rabijo samo pred volitvami in pri plačevanju davkov,vse ostalo so nam že prepovedali.Naj bodo levi,desni,ali vmes,vsi so isti.Prej so kradli eni.zdaj kradejo vsi.Zato me boli k…c ker je tam gor,ker noben nam tu spodaj noče nč dobrga.
PRABABI,
nekoliko brcaš v temo. Niti najmanj ne mislim, da bi morali vsi glasovati tako kot jaz, na ta način ste nekateri razmišljali tam v leti 1950 – 1970 in malo tega vam je še vedno ostalo. Mi je namreč povsem vseeno, ali bo predsednik g. Türk al g. Peterle, ker se mi zdita oba čisto v redu, in bom kot predsednika spoštoval g. Türka, ki bo izvoljen, in žal mi bo g. Peterleta, ki v tem duelu pač nima nobenih šans.
Politično nepismeninost Slovencev utemeljujem:
– g. Gaspari bi kljub dejstvu, da leta 1990 ni preprečil vdora Srbije v jugoslovanski denarni sistem, niti ni o tem obvestil uradne slovenske oblasti, skorajda prišel v drugi krog, s tem pa celo do velike možnosti, da bi postal predsednik Slovenije
– ženske pogosto jadikujete, da ste premalo zastopane v politiki, a kljub temu dve kandidatki skupaj zbereta komaj nekaj več kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od vseh oddanih glasov
– upokojencev nas bo kmalu več kot civilov, pa sploh nismo imeli kandidata iz svojih vrst
– SD podpira g. Türka, veliko njihovih članov (vsaj po raziskavah javnega mnenja) je podpirala g. Gasparija
– NSI uradno podpira g. Peterleta, ljudje pa po končani maši zaokrožijo nekega tretjega
– SLS uradno podpira g. Peterleta, kmetje se odločajo po svoje, čeprav ves čas po drugi svetovni vojni samo izgubljajo
– tudi SDS menda podpira g. Peterleta, večina SDS-ovcev ki jih poznam pa je volila g. Türka in g. Jelinčića
PRABABI, po volitvah preberi komentarje, še zlasti v Dnevniku, ki ga tako rada linkaš, in videla boš. da kdorkoli bo izvoljen, ne more biti predsednik vseh državljanov. Niti Slovencev ne. Pri tistih civilih zgoraj pa ne gre za lapsus, ampak za namerno provokacijo.[/quote]
mik,
brcam jaz, brcaš, tudi Ti in to velikokrat v “temo”, tem je več vrst.:-))
Saj ne morem verjet, kaj ste v moji tridnevni odsotnosti napisali. Vsega ne bom brala. Pogledam tja, kjer sem pisala.
Sem pogledala na koledar, ja vplival je znak.:-)) 1.11.07, ob 22:18 se je začelo.:-)) Zdaj pa k stvari.
– Kako naj bi g. Gaspari preprečil vdor? Kaj bi ti napravil na njegovem mesti, tam dol?? Nič!! Tukaj je najlažje kvakati.
Zakaj se je zgodil rop v SKB?? Zakaj niso preprečili?? Nihče ni odgovoren, zakaj?? Že dve leti poslušamo “MATASTE” odgovore, kaj delajo odgovorni?? Sem slišala, da je SKB že skoraj vsem poplačala ukradeno.
Vidiš, to je MATARIJA, MATARIJA IN ZELO “matasta”.
– Ženske premalo zastopane v politiki?:-) Spet brcaš v nedosegljivo temo.
Si že kdaj volil kakšno žensko? Si mogoče obkrožil Eleno Pečarič, ali gospo Piberl??
Verjetno si obkrožil “P”, ampak bil je moškega spola.:-))
Ženske imamo sedaj volilno pravico, pred II. svetovno vojno jo niso iomele.
Se spominjam volitev v tistih časih. Tudi posledic, če nisi šel volit, si bil zapisan pri “farškarjih”. To se je pokazalo pri naši družini in to krepko v času II. svetovne vojne.
– Upokojencev nas bo kmalu več kot civilov pišeš, pa nismo imeli kandidata. Ha, javil bi se!! Upokojenci, nekateri, kar veliko jih je,:-) se gredo raje politiko, namesto, da bi volili DESUS-ove kandidate za v parlament. Sedaj se borijo za nas samo štirje poslanci. Potrudi se, da jih bo v parlamentu več, jaz sem volila Desus, kamor tudi spadam.
– O NSi, ne bom.
– SLS, kar se njih tiče, pišeš, da po drugi svetovni vojni samo izgubljajo, ja igubili so delovno silo, kot so pastirji, pasterice, dekle, hlapce, to je bil hud udarec za kmete, saj so se zaposlovali v tovarnah, kam višje pa ni nihče prilezel, saj ni imel izobrazbe, še v osnovno šolo niso hodili, ker je bilo bolj važno delo na polju. To mi je hudičevo dobro poznano. Tudi to, s kakšnimi orodji smo gurali, kaj so pa kmetje imeli druzega kot ročno delovno orodje: Kosa, kramp lopata, motika, grablje, pralca, molža mleka na roke, Le malo kdo je imel kosilnico. O kakšni poberalki sena in obračalniku, traktorju, ni bilo govora. Kolikokrat je bilo potrebno premetati seno, da je prišlo pod streho, na kozolec, pa saj nima smisla pisati. Vse to jim je bilo počasi omogočeno po drugi svetovni vojni. Tudi prispevke za kmete smo plačevali delavci od osebnih dohodkov. Nič jih ne pomiluj. Podobniki, bi gurali po CERKLJANSKIH hribih, pa Smrkolji, ne bom naštevala dalje. Vsi ti važiči so se izobrazili v času 50-tih letih, sedaj pa kritizirajo na vse mile viže. Vedno so na pravi strani. Pa veliko je takih, tudi ti veš zanje.
mik,
kakšen link od Dnevnika bom pa še pripopala,:-))), te moti?
Sam si kriv, da sem tukaj, a ne?
Nisem še uspela danes še nič prebrati, je še čas.
Po svoje ima mik prav. Čisto vseeno je, kdo bo predsednik. Zakaj?
Sedanji predsednik je tudi v začetku tko lepo govoril, kako bo on predsednik VSEH Slovencev, ne glede na razlike, ki nas delijo. Deloval bo strpno in združevalno, ljudi bo povezoval. Dočakali pa smo, da je bil ravno on tisti, ki nas je še bolj skregal med seboj, tisti, ki je sprožil nagajanje sedanji vladi, pokazal, da zanj nismo vsi enakovredni, od ignoriranja svojih državljanov, do vsiljevanja s svojimi višjimi cilji, ki so nazadnje tudi izpuhteli nekam v univerzum.
Kdaj bomo dobili predsednika, ki bo to za VSE državljane, ne glede na razlike, da ne bo s svojimi besedami vedno nekoga izločeval, druge poviševal in ga bomo zato spoštovali in imeli radi vsi – levi, desni, srednji, mladi,stari… Na začetku kampanje sem povedala, da mi g. Turk deluje prebledo, nekako brez energije, pa sem bila kregana. Žal ga še vedno tako vidim. Toda, če bo g. Turk tudi res izvoljen, bo tudi moj predsednik, ne glede na prej povedano. Spoštovanje gre predsedniku že po nazivu, od vsakega posameznika (tudi moje) pa ga bo prejel z načinom svojega delovanja, za katerega upam in pričakujem, da bo veliko bolj pozitivno, kot deluje na pogled.
Peterleta so sicer pokopali v prvi vrsti mediji, katerim sledijo določeni volilci, toda počakajmo na končni izid. Tudi on mislim ne bi bil slab predsednik.
Srčno upam, da kdorkoli že bo, da bomo zanj na naslednjih predsedniških volitvah rekli vsi, da je bil dober predsednik – predsednik vseh državljanov.
Tinca, evo me, dober večer!
Vidim, da še niso prebolela,:-))) hahaha. Ne jezi se, ker škoduje, veš jaz nisem za nikogar navijala. Ja, tebe sem pa jaz naskočila, oprosti, ni se mi videlo lepo Tvoje opisovanje, zato sem napisala, kar sem.
Veš, težko je biti predsednik vsem Slovencem, ker smo taki, kot smo, žal zelo pikolovski, nikomur ni vse povšeči.
Kot sem že zgoraj “miku” napisala, da je najlažje kvakati s stolčka na varnem.
Ponavadi, “bumerang” deluje, bomo videli? Počakajmo.
Kaj so si nekateri upali pisati v času bolezni dr. Drnovška in g. Peterleta, bom napisala veliko nesramnosti, tudi njih, lahko doleti bolezel.
Kar se tiče, šefa sedanje vlade Janša, ni potrebno veliko, marsikaj je že zakuhal, povrhu je pa še en velik “prefarbanec”, velik nagajivec, malo poglej, koliko jih je zribal, tudi g. Peterle je bil njegova žrtev, če si ti pozabila, jaz nisem.
Sicer, jaz zaključujem na tem nemirnem svetu, bom dejala, kakor si boste postlali, tako boste ležali. Pa to tudi ne drži, ker vladajo tisti, ko jih izvolimo.:-))
Velikih pristojnosti pa predsednik itak nima, bile so določene v času DEMUS-a. No, saj če jim kaj ne ustreza, kar po hitrem postopku popravijo v svoj prid. V zadnjih dveh letih je bilo kar precej sprememb, za vse, pa še vemo ne.
Še dobro, da imam drugih obvesnoti veliko, da ne brskam in poslušam preveč.
Bom še malo brala, kaj je napisanega.:-)) Mogoče tudi kaj odgovorila, če bom pri volji. Ali pa kaj takega podobnega napisala, kot bom spodaj Tebi.
Lahko noč! Danes je bil lep dan.
da ne bi gledal ta grozni pekel.
Predsednik o politiki države odloča manj ko nič.
Glavni v državi je Janša, od naslednjega leta bo pa Aksentijević, upam.
Mik, da ti ne bo dolgčas, obljuba dela dolg.:-)))))))))))))))))
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/278620/
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/278475/
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/278183/
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/278091/
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/278015/
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/277824/
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/277744/
http://www.dnevnik.si/novice/karikature
Prste razmigala,:-)) lahko noč!