A je danes odprto…. Kristus!!!!
Mislim, da je hotela samo povedati, da se tudi tako lahko preživi! In da je tak način včasih cenovno bolj ugoden.
Morda bo kdo presenečen, ko bo izvedel, da lahko preživi tudi, če gre samo enkrat tedensko v trgovino …… :)))))
(jaz grem vsaka dva tedna ali tri)
Zadnje čase,pravzaprav ob vsakem večjem prazniku (Božič, Novo leto) se na MON-u, vedno pojavijo vprašanja ali je to odprto, ali ni. Za te praznike sem prav čakala, kdaj ga bo kdo postavil. Moti me, da ljudje ne znajo drugače zapolniti časa,kot tako, da gredo malo po trgovinah, namesto naprimer v galerijo, bazen, naravo, ali na igrišče pa magari tudi picerijo.
lp
Ja, registirana ampak, ljudje hočejo med prazniki odprte trgovine, da si zapolnijo prosti čas, ne za organiziran nakup, ker imajo naslednji teden zatrpan urnik – to jaz absolutno razumem, ker je organizacija svojega časa. Saj pa v šopingu ne boš cel dan ampak eno uro, pa tudi tem v stilu a je odprto za vsak praznik ne odpiraš, ali ne?
l
Moti me, ker se bojim, da to pelje v instant način življenja, ki pa bo vplival na moj način – ljudje se ne bodo znali več odpočiti, biti sami s sabo ampak samo zadovoljevati svoje potrebe na hitro,kar se bo nujno preneslo tudi na druga področja življenja.
lp
Grem, ko vidim, da mi česa zmanjka. Ali kot danes, ko smo šli v kino in bi kupila par stvari (pa nič NUJNEGA).
Bila sem za to, da so trgovine ob praznikih zaprte. Ker pa se je vse obrnilo, kot se pač je, grem mogoče 2x na leto v trgovino tudi v nedeljo ali praznik. Tudi sama delam z ljudmi in vem, da če ni dela, se služba vleče kot čigumi – je pa že bolje, da če si že enkrat na delovnem mestu, da tudi delaš. Imaš profit in še hitreje mine.
Drugače sem pa tudi jaz raje v naravi, če me le ne daje seneni nahod! 😉
Vse to se že dogaja par desetletij. Gre za socialno potreben tip človeka v današnjem času – nebrzdani potrošnik. Današnji čas potrebuje takega človeka, ki sam ne ve, kaj potrebuje in mu to družba narekuje. Preprosto povedano: zaradi pretirane hiperproizvodnje, ko proizvajalci proizvedejo v zahodnem svetu veliko več kot lahko ljudje porabijo, je nekritični potrošnik nujno potreben. V času, ko proizvodnja ni dohajala porabe, je bil družbeno potreben tip človeka čisto drugačen. Današnji tip je patološki narcis, pozunanjeni nezadovoljni nekritični potrošnik, ki misli, da bo s tem, da ima, kar imajo drugi, postal srečnejši. Zato enostavno MORA imeti. Paradoks je, da pravzaprav več kot ima, več si želi imeti, vendar je vedno bolj nesrečen.
Ti nisi jasno in glasno povedala, kaj misliš, pač pa si nalašč povedala napačno informacijo. In prav vesela bi bila, če bi jo nekdo vzel resno in šel pred štacuno, pa bi šele takrat videl, da je zaprta. Saj to ne bi bilo nič tragičnega samo po sebi, če bi nekdo šel zjala past v trgovino, ker se nima kam dati. Lahko pa mu je zmanjkalo plenic za otroka, mleka, ki ga mož ni prinesel, pa mu ga je naročila, zdaj pa ni mleka za otroka ipd. Kaj veš, kaj nekdo potrebuje in zakaj mora ravno med prazniki v štacuno? Ne delaj se tako prekleto vzvišena, da se ne bo kaj podobnega zgodilo tebi, samo potem se ti niti približno ne bo zdelo smešno.
Praviš, kaj pa verjame nekomu, ki nekaj pove na MONU. Res je, človek niti ne pomisli, da je na MONU ogromno bedakov, ki se delajo norca iz vsega in ti kar sproti, zaradi lastnega veselja, navedejo par neresnic.