Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je danes odprto…. Kristus!!!!

A je danes odprto…. Kristus!!!!

fino bi bilo, da se mi zmenimo kje se dobimo in se nekje na sončku prepiramo in pregovarjamo naprej. Glede na to, da imaš tudi ti časa na pretek, te prosim, da kar pristaviš za kavo.

Še za koga?

Meni bi tudi pasala ena turška z mlekom.
Upam, da ne bo treba iskati odprte trgovine, ker je zmanjkalo kave ali mleka:)

Zakaj pa bi morala bit gospodinja in zakaj bi morala počet tako kot ti? Ker to kar ti počneš je edino pravilno?

Molči raje če že ne moreš svetovati in govoriti resnice. kaj se je tako težko vzdržati in brigati za sebe , če ti gredo na živce ljudje ki kupujejo. Slaba punca si , le kako boš učila otroke ????

Meni pa je čisto zares zmanjkalo sladkorja. Ne vem kako mi je ratalo, ampak sem ga enostavno pozabila, pa že cel teden vem, da ga je treba kupit. Joj, škoda da nisem tista popolna gospodinja, ki piše zgoraj.
Sem takoj za tisto turško.

Mislim, da je hotela samo povedati, da se tudi tako lahko preživi! In da je tak način včasih cenovno bolj ugoden.

Morda bo kdo presenečen, ko bo izvedel, da lahko preživi tudi, če gre samo enkrat tedensko v trgovino …… :)))))

(jaz grem vsaka dva tedna ali tri)

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Ja, v njenem primeru. Nimamo vsi enak način življenja, tako da neko “etiketiranje” ljudi ni na mestu.

Zadnje čase,pravzaprav ob vsakem večjem prazniku (Božič, Novo leto) se na MON-u, vedno pojavijo vprašanja ali je to odprto, ali ni. Za te praznike sem prav čakala, kdaj ga bo kdo postavil. Moti me, da ljudje ne znajo drugače zapolniti časa,kot tako, da gredo malo po trgovinah, namesto naprimer v galerijo, bazen, naravo, ali na igrišče pa magari tudi picerijo.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

in za to je kriv Janša

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ja, registirana ampak, ljudje hočejo med prazniki odprte trgovine, da si zapolnijo prosti čas, ne za organiziran nakup, ker imajo naslednji teden zatrpan urnik – to jaz absolutno razumem, ker je organizacija svojega časa. Saj pa v šopingu ne boš cel dan ampak eno uro, pa tudi tem v stilu a je odprto za vsak praznik ne odpiraš, ali ne?
l

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

Pa zakaj te to tako moti, si ti kaj na slabšem? Meni je včasih tudi hecno, kako se kdo organozira, reagira na določene stvari, oblači, vzgaja ipd, pa kaj čmo, kje je rečeno, da je moj način življenja edino pravilen?

Moti me, ker se bojim, da to pelje v instant način življenja, ki pa bo vplival na moj način – ljudje se ne bodo znali več odpočiti, biti sami s sabo ampak samo zadovoljevati svoje potrebe na hitro,kar se bo nujno preneslo tudi na druga področja življenja.
lp

Ha ha ha Verona, tis faca :)))

Ubogi Avstralci imajo ob Veliki noči zaprto 4 (štiri) dni. Predvidevam da bodo zaradi lakote v kratkem izumrli. Kaj če slučajno komu zmanjka sladkorja. Kako naj brez njega sploh je šunko in jajca in solato in krompir in……………….

Jah, ene so super gospodinja, ene so super uspesne v sluzbi, ene super zapravljivke, ampak glavno, da smo vse super mame…

Ne jem šunke, jajca mi danes ne pašejo. Vsak dan pa pijem kavo in kaj naj zdaj. Nič, bo treba do jutri počakat, da ne bom užalila koga, če grem v trgovino, še manj pa si želim komu življenje pokvarit.
Tako, zdaj pa grem k mami na kavo.

Verona, karma dela svoje. Nekega dne boš ti spraševala nekaj, kar se ti bo zdelo važno, ampak glej ga zlomka, našel se bo kdo, ki ti bo solil pamet in se delal norca.

Še dobro, da se bo našel nekdo, ki bo…..

Kar je prav!

Le tako lahko vidimo, da ne razmišljamo vsi enako, da ne delamo vsi enako in da si hinavsko ne kimamo kar naprej!

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Mnei se zdi pa čisto v redu, da je bilo odprto, ker mi je zmanjkalo tablet za stroj. Pa mleka. Ne vem, ampak jaz sovražim drenjanje po trgovinah pred prazniki, vsi se obnašajo, kot da bo vojna in bo vsega zmanjkalo. Zato takrat pač ne grem in potem res česa zmanjka.

Grem, ko vidim, da mi česa zmanjka. Ali kot danes, ko smo šli v kino in bi kupila par stvari (pa nič NUJNEGA).

Bila sem za to, da so trgovine ob praznikih zaprte. Ker pa se je vse obrnilo, kot se pač je, grem mogoče 2x na leto v trgovino tudi v nedeljo ali praznik. Tudi sama delam z ljudmi in vem, da če ni dela, se služba vleče kot čigumi – je pa že bolje, da če si že enkrat na delovnem mestu, da tudi delaš. Imaš profit in še hitreje mine.

Drugače sem pa tudi jaz raje v naravi, če me le ne daje seneni nahod! 😉

Ja in? Mi pa v jok in na drevo, ker tebe moti, da drugi ljudje ne preživljajo prostega časa tako kot ti hočeš. Najboljše, da v kakšnem parku začneš pridigat ljudem, kakšno je najbolj kakovostno in edino pravilno preživljanje prostega časa. Mogoče te kdo celo sliši – če niso vsi v štacunah, hehehe.

Vse to se že dogaja par desetletij. Gre za socialno potreben tip človeka v današnjem času – nebrzdani potrošnik. Današnji čas potrebuje takega človeka, ki sam ne ve, kaj potrebuje in mu to družba narekuje. Preprosto povedano: zaradi pretirane hiperproizvodnje, ko proizvajalci proizvedejo v zahodnem svetu veliko več kot lahko ljudje porabijo, je nekritični potrošnik nujno potreben. V času, ko proizvodnja ni dohajala porabe, je bil družbeno potreben tip človeka čisto drugačen. Današnji tip je patološki narcis, pozunanjeni nezadovoljni nekritični potrošnik, ki misli, da bo s tem, da ima, kar imajo drugi, postal srečnejši. Zato enostavno MORA imeti. Paradoks je, da pravzaprav več kot ima, več si želi imeti, vendar je vedno bolj nesrečen.

Mene pa najbolj moti, da folk že pred prazniki vleče iz trgovin, kot da bo vojna. Potem pa komaj zdržijo, ker je trgovina en dan zaprta. A res toliko požrete???
Jaz sem bila nazadnje v četrtek v trgovini in hudiča, še zdaj smo živi in prav veselo migamo.

:))))))

kar je res, je res!

Ti nisi jasno in glasno povedala, kaj misliš, pač pa si nalašč povedala napačno informacijo. In prav vesela bi bila, če bi jo nekdo vzel resno in šel pred štacuno, pa bi šele takrat videl, da je zaprta. Saj to ne bi bilo nič tragičnega samo po sebi, če bi nekdo šel zjala past v trgovino, ker se nima kam dati. Lahko pa mu je zmanjkalo plenic za otroka, mleka, ki ga mož ni prinesel, pa mu ga je naročila, zdaj pa ni mleka za otroka ipd. Kaj veš, kaj nekdo potrebuje in zakaj mora ravno med prazniki v štacuno? Ne delaj se tako prekleto vzvišena, da se ne bo kaj podobnega zgodilo tebi, samo potem se ti niti približno ne bo zdelo smešno.

Praviš, kaj pa verjame nekomu, ki nekaj pove na MONU. Res je, človek niti ne pomisli, da je na MONU ogromno bedakov, ki se delajo norca iz vsega in ti kar sproti, zaradi lastnega veselja, navedejo par neresnic.

New Report

Close