A je emajlirana posoda vredu?
Emajlirana posoda dela na indukciji, plinu, elektriki , v pečici, krušni peči. V njej kuhaš, pečeš, dušiš. Lahko se čisti, tudi v stroju. Življenjska doba desetletja. To je res univerzalna posoda.
A bolje je kupiti tako, ki nima plastičnih ročajev, teh pa še ne znajo pritrditi tako, da jih ne bi vročina zmehčala, potem se pa majejo.
Emo, sploh Eterna je zakon.
Jo imam…pred tremi leti sem kupila precej posod v emo celje. Od skodelic, posode za kuhanje, cedil, kozic….glede kuhanja je emajl super imam izkudnje z emajlirano posodo od doma. Sem pa precej razocarana nad kvaliteto izdelave te iz celja. Ko sem kupovala sem gledala na to da je posoda teza in ne una lazja……kar naj bi bila popotnica za dolgorocno uporabo. No na mestih kjer pridejo rocaji so grdi vari in ti so nezaprti in ob pomivanju se tam zbere voda zato tam mslo rjavi. Cedilo emajlirano tudi rjavi. Na eni salci mi je emajl odstopil. Na dveh kozicah pa sta robova kot nekako poklepana potolcena….zeloo merkam na svoje imetje in pazljivo ravnam. Res je da takoj ko sem jo dobila od navdusenja sploh nisem pregledala posode. Potem z uporabo pa vidis…v bistvu je slabsa kot ta, ki jo ima moja mami oz je imela se stara mama. V dar sem dobila emajlirani posodi , kupljeni v mercatorju v siski. In ti dve sta res kvalitetno narejeni. Proizvajalec je iz drzave bivse juge. Notranjost posode super, rocaji in robovi tudi zelo lepo narejeni….tako sem gledala da bom kupovala od slovenskega proizvajalca, bila tako navdusena, da nisem opazila drugih…res pa je da sem kupovala vso posodo na njihovi spletni trgovini, prej sem si sicer sla zadeve ogledat v trgovino na policah iskala samo emo cellje in evo ga…neposrecen nakup…tud volje nisem imela reklamirat….moj nasvet…dobro preglej v trgovinah vse detajle razlicnih proizvajalcev in se potem odloci….klinc pa podpiranje nasih firm, ce ne znajo vec dobro delat. Razumela bi ce bi na eni posodi bilo neki manj kvalitetno tako pa….zal mi je a nisem tako bogata da bi kupovala nekvaliteto oz slamparijo….
Anonimno104, 05.04.2023 ob 20:49
Jaz stavim na inox posodo.
Njej sledi emajlirana posoda
In na tretjem mestu je bakrena posoda.
Meni je na prvem mestu litozelezna, a zal draga in imam samo par kosov.
Druga mi je inox, imam wmf posodo in sem z njo vec kot zadovoljna.
Emajlirana mora biti debela in tezka, tiste tanjse so stran vrzen denar, imam tudi par kosov, sem z njimi dopolnila kolekcijo inox posod.
Izogibam se raznim premazom na posodah, je fajn, ko se nic ne prime, a se hitro kaj sprska.