Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek a je kdo Probono odvetnik

a je kdo Probono odvetnik

Iščem probono odvetnika. Rabim ga v bistvu samo za par nasvetov za potencialno rešitev spora v katerem se vrtim v  začaranem krogu že več kot 10 let in ne vidim rešitve. Nekdo, ki zna reševati probleme. Nekje sem videla, da imajo to eni na en dan v letu, pa me zanima, če bi kdo naredil izjemo.

Rabim ga za en dolg pogovor…. A se kdo javi? Sej vem, da je tole totalno neresno, ampak sem totalno resna. V zameno mu plačam kosilo….

Moj mail je [email protected]

Da se obrneš na SČ za iskanje odvetnika, in to probono, je napačno. Vprašanje, če boš na tem forumu sploh našla kakšnega prav odvetnika (pravnika že), še manj pa mogoče da bi ti delal probono. Mogoče se najde, večja verjetnost je, da se ne.

 

Če se glede nekega spora vrtiš v krogu že 10 let, najbrž nihče od strani noče videti druge strani in pogledati malo čez, najbrž nihče noče popustiti ali spustiti svoj ego. Ne vem, ali se spor rešuje na sodišču ali ne, ali je to bolj tako tako, ampak imaš tudi mediatorje oziroma druge oblike izvensodnega reševanja sporov in jaz ti priporočam, da poskušaš kakšnega mediatorja. Za to morata biti obe stranki.

Če gre zgolj zate in rabiš odvetniški nasvet, le-ta ni tako drag (če ponujaš kosilo, najbrž lahko plačaš tudi svetovanje).

Čeprav meni se bolj dozdeva, da bi morda ti ali pa obe stranki potrebovali psihologa ali pač nekoga, ki bi vaju uspel vreči iz vajinih okopov, da bi se stvari premaknile naprej in bi naredili nek napredek. Pišeš namreč – dolg pogovor, vrtim se v krogu leta… Meni se res zdi, da to ni stvar za pravnika, ampak psihologa (pa vem kaj o obeh strokah).

Če ne presegaš dohodkovnega cenzusa, lahko zaprosiš za brezplačno pravno pomoč.

Moj mail je [email protected] Ne deluje, zahtevajo skrbnika zame.

Sej zadeva ni na sodišču, da bi lahko prosila za brezplačno pravno pomoč. Sama se menila niti pod razno ne bom, ker nimam nobene “vrednosti” pri teh ljudeh.  Tolk mi je že jasno, da bi to vodilo samo v nove spore. Psihologija je pomembna v teh  zadevah, sploh ko se govori o klasični skregani slovenski družini.

Mediatorji so dobri za take zadeve. Sodišče ne reši zadev kar tako kot si mi predstavljamo ponavadi. Oz ko jih, če jih je to zelo zelo dolg proces…rezultat pa ne nujno po pričakovanjih oz ne reši situacije med vami. Ne vem… odvisno za kaj se gre, a jaz bi raje to drugače reševala kot z odvetniki.

Ne poznamo tvoje situacije, najbrž je posredi kakšno dedovanje oziroma kdo je dobil več. Če zadeva niti ni na sodišču, je vprašanje, če še sploh lahko narediš kaj glede na to, da je izvor očitno 10 let nazaj. Ampak na suho ugibat je res težko.

mogoče boš enostavno morala sprejeti, da tako je, da si dobila manj/nič (če je temu tako) in tako sama pri sebo zaključiti. Če so pa še odprte pravne možnosti, potem pa res poskusi do odvetnika na posvet. Pa takšnega, ki se ukvarja s stvarmi, ki so pri vas problematične.

Mediator rešuje spore med strankami, kar tako ne vem, a bi ti lahko pomagal. Mislim pa, da bi ti mogoče že sam pogovor z nekom pomagal, samo je treba razumeti, da boš tudi ti najbrž morala iz svojih okvirjev razmišljanja.

tu gor tudi kaj vemo, če ti je, mogoče okvirno napiši in morda dobiš kakšno idejo. Čisto pa razumem, če ti ni do tega.

Srečno, kjerkoli in kakorkoli že!

Probleme rešujem že 10 let, pa jih bo še ene 10 let, ker ne znam najti pravega naslova. Zadnje dni sem uradne inštitucije prosila za pomoč. Vsi so enakega mnenja, ne znam ti pomagat, ne morem ti pomagat…. Nasvetov ni. vse za keš, če maš keš, keš, keš, keš, keš, keš.. za keš ti bo pa tla lizov pred teboj….

Težko mi je dojeti, da smo prišli tako daleč kot kapitalistična družba, ko če nimaš tega prekletega denarja te še pes ne povoha… še pogleda te ne, tudi če crkuješ za cesto. Mogoče ti bo dal cent ali dva, da si bo vest opral.

Migrante pa vozijo čez mejo, to pa. Pa veste zakaj? Zaradi KEŠA,.. ta drhal slovenska bo prodala vse za nekaj centov…..

Če že deset let rešuješ spor brez tvojega znanja, sodišča in odvetnika, potem ga ne boš nikoli rešila. V vsem tem času bi našla lahko na internetu vse zakone, ki govorijo o tvoji temi. Kar se tiše plačila, živčno pišeš keš, keš, keš in še migrante zraven mešaš, se mi zdi, da je zate res pravi naslov kakšna ustanova za duševno zdravje.

Sej ravno ta situacija me je psihično pripeljala na sam rob…  Ampak res na rob. Ker vsak zna zastonj samo hodit po človeku, da prst stegne, če to tebi v korist, pa že zahteva plačilo.

S tem svojim pristopom zadeve ne boš reševala še 10 let, temveč do konca življenja. Kot je že nekdo prej napisal, kar naenkrat v situacijo mešaš popolnoma nepovezane zadeve, kaj točno imajo migranti s tvojo družinsko zgodbo?!

Vedno bolj se mi dozdeva, da problem ni v familiji in sporu, ki bi se lahko reševal pravno, temveč v čustvenih stvareh in kregarijah.

Najprej, državne institucije za svojo pomoč ne zahtevajo denarja. Če si se nanje obrnila in so ti rekli, da ti ne morejo pomagati, to pomeni, da vaš spor ni v njihovi pristojnosti in seveda ne morejo narediti nič. Pika.

Če spor ni na sodišču, to pomeni tudi, da se ga ne rešuje sploh. Vse, kar imate sedaj, je neka kregarija med družino, slabi odnosi, slabi občutki, in NIHČE NIČ NE REŠUJE! Vsaj ne na pravi način.

Če zadevo ti “rešuješ” že 10 let, si vmes imela cca 10 pro bono dnevov. Zakaj se nisi prijavila na nobenega?! Zdaj bi pa ti izven termina kar enega probono odvetnika, da bi ti dal nasvet. Oziroma, da bi te poslušal.

Ker nasvetov nisi dobila od institucij, ker kao pomagajo migrantom (a sploh slišiš, kakšne bedarije pišeš?!), zdaj iščeš nekoga, ki ti menda bi lahko pomagal. Torej v 10 letih se nisi posvetovala z nobenim odvetnikom? Nobenim strokovnjakom? Nobenim prijateljem? Nobenim?! Ja potem pa ni čudno, da se spor vleče že 10 let! Saj nihče ničesar ne rešuje! Samo kregate se očitno in se grdo gledate, in tako se boste tudi naprej, dokler nekdo ne bo presekal.

Tu ti lahko ponudimo svoje mnenje, a niti z besedico ne napišeš svoje situacije, začneš pa bentiti čez vse. Torej ne želiš reševati, ne želiš drugih, tudi strokovnih mnenj. Želiš igrati žrtev, želiš biti uboga, ker ti to nekako ustreza.

Potem pa igraj žrtev še naprej. Še naprej rešuj zadeve na napačnih koncih. Oziroma jih sploh ne rešuj. Še naprej bodi skregana s familijo, še naprej bodi zagrenjena. To je tvoja odločitev. Vedno je možno drugače, ampak ti tega očitno nočeš. Tvoja odločitev. Živi z njo in ne krivi drugih.

New Report

Close