A je komu uspelo z 8 urno dieto?
preizkušeno in zadovoljstvo garentirano. v samo 8 urah izgubljenih 7 kilogramov! super je! močno priporočam, pri nas doma ga bodo zagotovo še uporabljali, trenutno ga uporablja tudi hči v 3. razredu osnovne šole, ker je malo bajsasta. v samo 8 urah je shujšala že toliko, da nam sploh ni več treba trditi, da je naša! hvala strokovnjakov 8 urne diete!
Pa si res? Ker ženske ste neverjetne, post pa neki izdelki ki garentirajo izgubo 10 kilogramov v dveh tednih. Veš kako 10 kg zgleda? Zdej si pa predstavljej da telo naenkrat zgubi tolk teže. Srce ti odpove, ker telo prizadane šok. Smiselno in edino zdravo je zgubit 1kg-1.5kg na teden!
[/quote]
res, ne vem zdej od kje tebi da naenkrat. Mojih 15 kg je šlo dol v enem letu in zdej že 2 leti težo vzdržujem, s tem sistemom.
Pa si res? Ker ženske ste neverjetne, post pa neki izdelki ki garentirajo izgubo 10 kilogramov v dveh tednih. Veš kako 10 kg zgleda? Zdej si pa predstavljej da telo naenkrat zgubi tolk teže. Srce ti odpove, ker telo prizadane šok. Smiselno in edino zdravo je zgubit 1kg-1.5kg na teden!
[/quote]
res, ne vem zdej od kje tebi da naenkrat. Mojih 15 kg je šlo dol v enem letu in zdej že 2 leti težo vzdržujem, s tem sistemom.
[/quote]
no to je pa drugo, ker una nad tabo piše da ji je v 8h urah hčerka ratala duh
[/quote]
no to je pa drugo, ker una nad tabo piše da ji je v 8h urah hčerka ratala duh
[/quote]
to je vsakemu jasno da ni možno, verjetno provokacija, sam folk pa vseeno verjame marsikaj.
8 ur ješ, 16 ur ne
recimo ob cca. 10h malica, ob 15h kosilo in ob 18h večerja … sej to ni nič drugače, kot naj bi se človek sicer prehranjeval
ključ do klestenja kil je v vnosu kalorij.
je pa res, da je za telo zelo zdravo postenje, ker takrat se obnavljajoo celice, brez motenj, ki jo predstavlja hrana.
kot sem zgoraj napisala, jaz lahko potrdim pozitivne učinke zgolj pri postenju 2:5
Jaz sem pred leti začela s to dieto, pisala vtise na forum hujšanje in so me potolkle kvazi strokovnjakinje z mantro 7 obrokov na dan. Nehala sem pisati tja, s prehrano pa sem vztrajala. V glavnem shujsa se fejst in hitro. Samo jaz sem resno shujšala šele, ko sem nehala jesti ob 15 uri. Od 7 do 15 sem jedla. Na začetku precej sladkega in precej vsega, kasneje sem se zresnila in dodala veliko zelenjave in sadje. Še vedno se držim IF, ker zvečer sploh nisem več lačna. Čez čas nimaš več želje po sladkem, je lažje kot se zdi, hitro se navadiš. Kile grejo dol odvisno od začetne teže. Jaz sem v enem mesecu stresla okoli 10 kg, res pa sem se držala tega, da sem ob 15 nehala jesti. O IF imaš veliko na netu, obstajal je tudi nek hr forum. Če imaš recimo 30 kg viška, računaj realno okoli 4 do 6 mesecev. Ni vsako telo enako. Enim deluje že metoda 14:12, drugim šele 18:6. Splača se vztrajati, ker te bodo po treh tednih spraševali, če si shujsala 20 kil. Ne znam povedati, ampak telo postane bolj čvrsto, lepo oblikovano.
Hvala ti za tole spodbudno zgodbo tole bom pa poskusila
[/quote]
Samo pazi, da ješ dovolj. Itak boš sama od sebe pojedla manj, ker v 2 obrokih ne poješ toliko kot če cel dan kaj grizeš. Moraš pa pojesti dovolj, obroka ali 3 morajo biti večji, da si sita in da dobiš dovolj hranil. Vtipkaj intermittent fasting, tega je polno. Pa veliko sreče in vztrajnosti ti želim
Hvala ti za tole spodbudno zgodbo tole bom pa poskusila
[/quote]
Samo pazi, da ješ dovolj. Itak boš sama od sebe pojedla manj, ker v 2 obrokih ne poješ toliko kot če cel dan kaj grizeš. Moraš pa pojesti dovolj, obroka ali 3 morajo biti večji, da si sita in da dobiš dovolj hranil. Vtipkaj intermittent fasting, tega je polno. Pa veliko sreče in vztrajnosti ti želim
[/quote]
Bom upoštevala tvoja navodila in še malo prebrala na internetu. Hvala še enkrat,res si naredila dobro delo za eno obupano mono s preveč kilogrami – zaenkrat
hvala!
Letos na morju sem začela s tem. Ker tam dlje spimo, sem zajtrkovala okrog 10, 11. Sem začela res hujšat. Zdaj doma pa se malo lovim, ker brez zajtrka težko začnem dan, to pa je okrog 7.00 in bi morala nehat jest že ob 15.00, kar mi je pa tudi zgodaj. Probam nehat jest šele okrog 18.00. Zdaj iščem ure, da mi bo prav. Kile grejo dol, a zelooooooo počasi
[/quote]
Za res zelo pretežke je lahko tudi več.
Se strinjam. Če človek želi shujšati, mora to početi na čimbolj zdrav način. Tale 8-urna dieta zame npr. ne bi bila. Ker zjutraj zajtrkujem, preden grem od doma. Vstajam že zgodaj in zajtrkujem okrog 5.30 do 6.00 ure. Torej naj bi zadnjič jedla ob 14h??? Ne vem, kako bi se tole obneslo, popoldan oz. zvečer bi bila že sestradana.
Tudi 500 kcal na dan je stradanje telesa. Karkoli bo telo ob taki dieti dobilo vase, gre direkt v špeh, saj si dela zaloge, ker ga človek dobesedno strada. Tudi sama si prizadevam, da po 17. uri ne bi več jedla in se pozna. Ni potrebno 7 obrokov, ker tudi na ta način kar naprej obremenjuješ telo, ki nima pred tvojim “žvečenjem” nikoli miru. Telo je treba navaditi na jutranji zajtrk, ki je lahko obilen, do zmernega kosila tam nekje okrog 12h in skromne večerje okrog 17. ure. Po tej uri ni več treba jesti. Post tako traja približno 12 ur.
Meni se pozna, na ta način in z gibanjem shujšala kar precej kil.
Se strinjam. Če človek želi shujšati, mora to početi na čimbolj zdrav način. Tale 8-urna dieta zame npr. ne bi bila. Ker zjutraj zajtrkujem, preden grem od doma. Vstajam že zgodaj in zajtrkujem okrog 5.30 do 6.00 ure. Torej naj bi zadnjič jedla ob 14h??? Ne vem, kako bi se tole obneslo, popoldan oz. zvečer bi bila že sestradana.
Tudi 500 kcal na dan je stradanje telesa. Karkoli bo telo ob taki dieti dobilo vase, gre direkt v špeh, saj si dela zaloge, ker ga človek dobesedno strada. Tudi sama si prizadevam, da po 17. uri ne bi več jedla in se pozna. Ni potrebno 7 obrokov, ker tudi na ta način kar naprej obremenjuješ telo, ki nima pred tvojim “žvečenjem” nikoli miru. Telo je treba navaditi na jutranji zajtrk, ki je lahko obilen, do zmernega kosila tam nekje okrog 12h in skromne večerje okrog 17. ure. Po tej uri ni več treba jesti. Post tako traja približno 12 ur.
Meni se pozna, na ta način in z gibanjem shujšala kar precej kil.
[/quote]
ni vse za vsakega ane, zato se pa pogovarjamo in delimo izkušnje. Vsak se loti tistega, za kar ve da bo mentalno in fizično sposoben speljat.
in še 1x … 500 kalorij je stradanje, ampak stradanje je tu namensko, ker dejansko gre za samozdravljenje telesa med stradanjem, več o tem si lahko prebereš na netu, ogromno piše, začni pri dr. Michael Mosley-u, danes zvečer si lahko pogledaš enega njegovih super dokumentarcev tudi na slo2 ob 8h. Je zdravnik, ki se ga splača poslušat, in kdaj kaj poskusit, po njegovih dognanjih.
Čas sploh ni pomemben, pomembno je kaj jemo in koliko se gibamo. Telo po gibanju potrebuje hrano za regeneracijo, zato takšni načini niso primerni za normalno aktivne ljudi.
Problemov s težo nisem imela nikoli, pojem več kot 2000 KCal na dan… mislim, da je skrivnost v gibanju, sem neprestano v akciji, zato nimam časa za razmišljanje o hrani, ….posledično jem, ko sem lačna, telo je samo stempirano na obroke.
Diete in stradanje nista zdrava, gibajte, izogibajte se svinjarijam, ne pretiravajte s količino, uživajte življenje (hrana ne reši težav, kvečjemu naredi nove) in tudi rezultat ne bo izostal.
Temu se reče intermittent fasting. Poguglaj. Veliko je na YouTubu, imaš Facebook skupine ljudi, ki tudi to delajo. In ja, zadeva deluje. Je pa kontra logiki, ki so te jo celo življenje učili. Ker učili so te, da je treba jesti petkrat na dan. S tem petkrat na dan si ves čas povišuješ inzulin in seveda temu primerno skoraj nič ne shujšaš. Ko teh 16 ur telo ne dobi nič, tja po šestih urah začne kuriti zaloge. Ja, ljudje v dveh, treh mesecih na takšen način shujšajo kar precej, po 10 kil. Seveda ne s tem, da tistih osem ur jejo kot prašiči. Dva obroka, relativno zdrava.
Jaz se tudi grem intermittent fasting, ampak ga kombiniram s keto dieto. Kar pomeni, da jem samo dvakrat na dan in sta ta dva obroka popolnoma keto, brez ogljikovih hidratov. Na takšen način pa kile res letijo dol.