Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je možno takoj dobit kredit

A je možno takoj dobit kredit

A mogoče kdo od vas ali je mogoče zaprostiti in dobiti kredit takoj, ko se zaposliš,čeprav je ta služba za določen čas? Vem, da večina govori, da se to ne da, vendar pa malo so se ja tudi banke prilagodile stanju v slovenskem sistemu?

Hvala.

Ne, ker nimaš vsaj treh rednih prilivov OD.

Seveda se da. Samo en problemček rešiš na UE tekom tedna. Spremeniš priimek.
Na top lestvici so:

ZIDAR, TOVŠAK, KORDEŽ, BAVČAR, JANKOVIĆ, tisti klinac iz Primorja in vsa politična ‘elita’…….

Nimaš nobenih šans za kredit, niti po 3 mesecih ne. Če pa bi ti ga po 3mesecih dali, bi ga dobila samo za čas kot imaš pogodbo za službo. Pa nek določen znesek ti mora ostati, ni več tretjina plače za kredit in cel kup zavarovanj hočejo. V bistvu so sedaj krediti grozno dragi. Če imaš manj kot 900 € plače, ne moreš dobiti kredita brez zavarovanja, sicer lahko.

Aha, hvala..nimam šans alora 🙁

Ma kako pa drugi mladi rešujejo stanovanjski problem? Vsi po najemninah ali kaj.. (pa pustimo tiste, ki so jim očiji in mamice kupili stanovanje)

A celo stanovanjski kredit bi imela? Ko boš imela pogodbo za nedoločen čas.
Stanovanjski kredit dobiš z odplačilno dobo 15 let, če hočeš za dobo nad 15 let, lahko vzameš hipotekarni kredit, kjer pa moraš določen procent vrednosti stanovanja sama plačati.
Midva sva trenutno v podnajemniškem stanovanju. Upava, da bova lahko čez tri leta kupila stanovanje (nekaj z varčevanjem in nekaj s krediti).

Ja, ne rešujejo nič, ker ne morejo. Služb nimajo, če jih imajo, imajo minimalca, pa še tega za določen čas. Pa potem povej, kako naj si kaj prišparajo, kredita jim pa na minimalca ne dajo niti za tisoč evrov. Zato je pa samo v LJ na tisoče praznih, neprodanih stanovanj, ki jih nihče ne more kupit, čeprav so jih že pocenili.
Mladi na žalost živijo doma, če imajo možnost, drugače pa v najemu, če sploh to zmorejo. Tako je in tako bo še zelo dolgo časa. Zato pa tisti, ki lahko, odhajajo v tujino in v reportaži po TV so odgovorili, da se sploh nimajo namena vrniti, ker jim je tam zelo dobro. Zelo žalostno.

Ja, buh pomagi..alora bom delala dneve in noči, da si bom v parih letih morda tudi jaz lahko kupila stanovanje..seveda od tega pol na črno, ker drugače ni šans, da prišparaš toliko. Ja, sistem je v K..oni se pa med sabo prepirajo non stop, kot da nimajo drugega dela. ma kaj hočem, sistema ne morem spremeniti..lahko se samo sama potrudim za dosego svojega cilja.

Hvala vsem za odgovore.

Razmisli: kakšna je plača in na koliko let bi morala vzeti kredit za nakup stanovanja. Kakšna pa je stanarina? Če bi npr. morala vzeti kredit na 30 let in imaš obrok cca. 500€, najemnine pa za isto stanovanje cca. 300€, se po moje skoraj ne splača. Če pa je razmerje med najemnino in obrokom kredita obratno, potem se.

A si ti prepričana v ta izračun? Sicer si res dopisala, da “se po moje skoraj ne splača”, ampak LEPO TE PROSIM!! Ne trosi neumnosti!
Upam, da imaš dedca, ki ima vaše družinske finannce v svojih rokah.

Briana, zakaj ne opereš brisač, spečeš štrudl in se preoblečeš v fensy perilo???

Banke prilagodile? Se ti zdi? Nihče se ni ničemur prilagodil, razen narod revščini.

Škoda, da se ne poslužujemo ameriške prakse, predvsem danes, ko mladi ne morejo priti do osebnega stanovanja, hiše, problem je delo za določen čas. No v glavnem ameriška praksa daje možnost, da vzameš hipoteko na hišo, ki jo kupiš. Torej kupiš si hišo s pomočjo hipoteke na to hišo, ki jo kupiš. Dobro tam so tudi hiše z normalno ceno. Tle je na žalost nepremičninski trg mrtev.

A si ti prepričana v ta izračun? Sicer si res dopisala, da “se po moje skoraj ne splača”, ampak LEPO TE PROSIM!! Ne trosi neumnosti!
Upam, da imaš dedca, ki ima vaše družinske finannce v svojih rokah.

Briana, zakaj ne opereš brisač, spečeš štrudl in se preoblečeš v fensy perilo???[/quote]

Živim v najemniškem stanovanju, za katerega plačujem 290€ najemnine. Takšna stanovanja se pri nas prodajajo od 100.000 dalje. Recimo, da želim stanovanje odkupiti, vzamem kredit na 30 let in imam mesečni obrok 440€. Kredit preplačam za celih 59.000€. Preračunaj. Se splača?
(informativni izračun narejen na spletni strani A Banke)

Brisače oprane, štrudla ne morem speči, ker doma nimam jabolk, pa tudi skute ne. Kaj mi bo fensi perilo, če dragega danes ni doma 🙁

Briana, novena banka ti ne bo dala kredita za celotno vrednost. In ko bos kredit odplacala, bo tvoje. TVOJE!

Nasvet:

Spoštuj taščo, ki ti jutri kuha kosila, drži se moža, ker bosta nekoč podedovala premoženje.
Kaj več je res težko spackat skupaj, če si ‘omejen’.
Lahko noč!

Tole pa ne bo drzalo.

Vem za vsaj dve banki, kjer dobih kredit za celotno vrednost stanovanja. Pri eni sva vzela kredit pred kratkim, pri drugi so nama v istem casu delali izracune (ampak je bila ta prva ugodnjesa). Je pa res, da so pri ta drugi zeleli imeti hipoteko ne samo na stanovanje, ki sva ga kupovala, temvec se na najino drugo nepremicnino (vikend).

Drugace pa se strinjam z Briano…
v bliznjem sorodstvu imamo primer, kjer druzina placuje najemnino za dvosobno stanovanje 150 eur (najemna pogodba sklenjena za NEdolocen cas, najemnina vezana na inflacijo). Vrednost tega stanovanja po Gurs-u je cca 70.000 €.
Druzina bo v cca 40 letih placala za najemnino toliko, kot je stanovanje vredno. Pri tem je treba upostevati, da v stanovanje ne rabijo vlagati (pred kratkim je lastnik menjal okna, radiatorje, letos so naredili novo fasado, ki je vsako stanovanje stala krepko cez dva tisocaka).
Ne, v tem primeru druzina niti slucajno nima racunice kupiti stanovanje, v katerem zivijo.

Btw – je pa ta druzina lastnica stanovanja, ki ga oddaja za nekaj vec, kot znasa mesecni obrok kredita, ki ga odplacujejo.

Zdi se mi pametno, da takole razmišljaš – ampak imej trezno glavo in sprejmi pametno odločitev, ko se boš še kje posvetovala in preštudirala zadevo ter jo prespala. Pojdi v akcijo – pošlji povpraševanje na vse banke, ki so v Sloveniji, potem pojdi pa osebno tja, kjer so najboljše možnosti (četudi negativne).
A kaj privarčevanega že imaš?
Ker brez tega bo zelo težko, tudi v manjših mestih. Začni pa z malim – npr. garsonjero, ne ciljaj višje.
Nekaj ti pa povem: videla sem že nekaj rubežev in ti povem, da si tega res ne želiš. Zato pamet v glavo!

Jaz sem hvaležna staršem, da sem prišla do stanovanja “zastonj”: živela sem pri starših (zelo skromno v enosobnem stanovanju), najemniki pa so mi odplačevali kredit. Bila sem zelo previdna pri jemanju kredita še v tistih dobrih starih časih, pa sem dobila zelo dobro službo za nedoločen čas. Pa še starši so mi dali denar za 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stanovanja. Ko slišim zgodbe, ko si je nekdo sam vse ustvaril v današnjem času – te ljudi je pa res za spoštovat.

Odličen primer tega, kar nam skoz trobijo: cilj slovencljevega življenja je lastno stanovanje! 🙂 Pa četudi se zapufa za 30 let, četudi se računica ne izde in je ceneje živeti v najemu, četudi ne bo imel za hrano ali dopust..ja ja..kupi, kupi!
No, da bom tudi kaj konstruktivnega dodala k debati: v kolikor res želita kupiti stanovanje, ga pač ne kupita takoj. Varčujta kakšno leto, dve, da vidita, kako vama gre (ta ocena vama lahko pove, kako bosta zmoga odplačevati kredit in kaj si bosta še lahko privoščila zraven), ko pa bosta prepričana, da je nakup vredu odločitev, da imata relativno varni službi, da res želita nekaj skupaj kupiti, za kakšno ceno in kje..potem pa kar.

Najlepša hvala vsem za vaše izkušnje in odgovore.

Ma niti ne gre toliko za kupiti..sita sem, da vsak mesec dam 480 evrov za najemnino, pa se to nikjer ne pozna.

Očitno še ni čas, bo treba še malo prišparati prej.

New Report

Close