Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je nujno dat sol v pomivalca?

A je nujno dat sol v pomivalca?

Imam pomivalca eno leto. Vedno sem dala tableto (od DM kupujem) – in nobene druge zadeve. Zdaj pa spodaj berem, da sol mora nujno bit.

zdaj me pa skrbi, zakaj? A se lahko stroj kaj pokvari ob pranju brez soli? Ker oprano je dobro, posoda se tudi lepo sveti. Zakaj potem mora bit sol?

Dve kili soli staneta manj kot €, dovolj jo je za nekaj mesecev. In ti je ne bi imela?

Ja, masina se lahko pokvari, odvisno od vode.

A je nujno dat sol v pomivalca?

JA.

Zato,ker imamo trdo vodo ,zato se uporablja sol.

tako kot je nujno rit obrisat po vsakem sranju. če je ne sčasoma bo prišlo…..

Raje pomivaj na roke, ker si očitno prebutasta za stroj.
Pa madona no, a ne prebereš navodil?!?!?!?!?!?!

BFB in PA SAJ TO NI RES… kaj se vama je v življenjo storilo takega da ne znata biti več prijazna/i do sočloveka ki je samo postavil eno vprašanje? Kje je nek občutek do sočloveka in zakaj taka potreba po zmerljivkah?

Avtorici pa, sol je potrebna zaradi trdote vode, čeprav ni nujno da je na območju ker živiš tako trda voda da bi ti uničila pomivalca. Ampak zakaj tvegati?

Ampak jaz resnično ne razumem ali res nihče več ne prebere navodil za uporabo? Tam vse to piše. A ste res vsi prepričani v svojo superiornost in vsevednost in mislite da navodil ne potrebujete ker itak vse veste?

Strojna pomivalka, tudi mi uporabljamo DM tablete (Denkmit, oranžne). Na njih je jasno navodilo, do katere trdote vode soli NE rabiš dodajat. V Ljubljani je skladno s temi navodili ni potrebno dodajati in mi je ne dodajamo. Če se prav spomnim, višek soli med drugim povzroča tudi motnost oz. bele madeže na steklu (glede slednjega nisem sigurna a vem, da je višek soli lahko ravno tako problematičen). Skratka-uporabljamo le tablete in nobenih drugih dodatkov, posoda je čista in bleščeča. Se pa strinjam s predhodnimi odgovori v enem: navodila je res treba brati 😉

Zadnjic se nam je pokvaril pomivalec. Mojster, kateri ga je popravljal me je opozoril, da je dobro sem in tja posodo oprat na 70c, obicajno ponavadi peremo na 50-55c, al kolk ze.. zaradi mascob.. pri vecji temp pac bolj spuca odvode.
Zaradi soli pa ne vem…

Dokler nisem dodajala soli (pač na teh eko nasvetih sem prebrala, da je kis čisto okej in sem poskusila), se mi je na vsej posodi naredila prav plast vodnega kamna, v samo nekaj pranjih!!! Tako da ja, sol obvezno.

ne dodajam soli in ne sredstva za sijaj, saj so tablete za pomivanje posode 3D, pa nimam nobenih težav, stroj dela bp že 12 let, imam elektroluksa…

Tudi mi imamo 10 let pomivalca in tudi enkrat ni videl soli … Samo Calgon tablete in ničesar drugega – dela 100 na uro, ljubljanska voda ,-)

Zdaj ti je pa uspelo, da si velika in pametna in boljša, kajne? Ubogi vsi, ki te morajo gledat
Res se mi smilijo! Ker se ti svojega slabega karakterja sploh ne zavedaš! Zamisli se in se poboljšaj.
Ni prepozno!

Kaj pa tiste tabletke “3 v 1”, ki vsebujejo že sredstvo za sijaj in sol? Jaz uporabljam takšne od Hoferja in ne dodajam soli.

Jaz takoj opazim, kdaj mi zmanjkuje soli, ker se na posodi takoj začnejo pojavljati beli madeži. Uporabljam hoferjeve ali lidlove tablete, ki sicer posodo čisto okej pomijejo, a mora bit sol v stroju. Edino tekočine za sijaj ne dodajam, ker se mi zdi da ni treba, pa še tak čuden občutek imam, da posoda ni splaknjena, če je tisto gor. Imamo pa zelo zelo trdo vodo, že po enem pranju brez soli je čisto flekasta posoda. Vsake toliko časa dam med pranjem v stroj tudi skodelico alkoholnega kisa.

Ni nujno! Niti posode ti ni mus dati noter!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Niti ga ni nujno sploh vklopit!

Jaz že dolgo časa uporabljam spinovo grobo sol (16 centov kg), v posodico za sijaj pa dajem alkoholni kis. Uporabljam pa Hoferjeve tablete. Z učinki sem zelo zadovoljna. Vodo pa je drugače precej trda!

…prebrat navodila.

Moj je pomival 21 let in to večino brez soli. Nekaj let sem jo dodajala potem pa ne več. Moj Ariston še vedno dela pa sem si vseeno kupila novega. S tem se pa ne upam hecat, čeprav res ni bilo razlike v pomivanju prej in zdaj. Ja mogoče po porabi elektrike. Tako da sol……….

Dve kili soli staneta manj kot €, dovolj jo je za nekaj mesecev. In ti je ne bi imela?

Ja, masina se lahko pokvari, odvisno od vode.[/quote]

Kje dobiš 2kg soli za pomivalni stroj tako poceni?

Po vseh tabletah sem ugotovila, da hoferjeve navadne pomijejo enako kot vse druge ali celo bolje.
Sol kupim v tušu.
Tekočino za sijaj razrečim 1:4, pa je tudi v redu.

koliko pogosto pa dodajate sol? in kakšno količino? sem prebrala navodila, ja, ampak piše “po potrebi”, te pa jaz enostavno ne čutim 🙂 pa tudi količina ni navedena.
imam pomivalca od ikee…

Zdaj ti je pa uspelo, da si velika in pametna in boljša, kajne? Ubogi vsi, ki te morajo gledat
Res se mi smilijo! Ker se ti svojega slabega karakterja sploh ne zavedaš! Zamisli se in se poboljšaj.
Ni prepozno![/quote]

Se mi zdi, da je prepozno:))))))

New Report

Close