A je nujno dat sol v pomivalca?
BFB in PA SAJ TO NI RES… kaj se vama je v življenjo storilo takega da ne znata biti več prijazna/i do sočloveka ki je samo postavil eno vprašanje? Kje je nek občutek do sočloveka in zakaj taka potreba po zmerljivkah?
Avtorici pa, sol je potrebna zaradi trdote vode, čeprav ni nujno da je na območju ker živiš tako trda voda da bi ti uničila pomivalca. Ampak zakaj tvegati?
Strojna pomivalka, tudi mi uporabljamo DM tablete (Denkmit, oranžne). Na njih je jasno navodilo, do katere trdote vode soli NE rabiš dodajat. V Ljubljani je skladno s temi navodili ni potrebno dodajati in mi je ne dodajamo. Če se prav spomnim, višek soli med drugim povzroča tudi motnost oz. bele madeže na steklu (glede slednjega nisem sigurna a vem, da je višek soli lahko ravno tako problematičen). Skratka-uporabljamo le tablete in nobenih drugih dodatkov, posoda je čista in bleščeča. Se pa strinjam s predhodnimi odgovori v enem: navodila je res treba brati
Jaz takoj opazim, kdaj mi zmanjkuje soli, ker se na posodi takoj začnejo pojavljati beli madeži. Uporabljam hoferjeve ali lidlove tablete, ki sicer posodo čisto okej pomijejo, a mora bit sol v stroju. Edino tekočine za sijaj ne dodajam, ker se mi zdi da ni treba, pa še tak čuden občutek imam, da posoda ni splaknjena, če je tisto gor. Imamo pa zelo zelo trdo vodo, že po enem pranju brez soli je čisto flekasta posoda. Vsake toliko časa dam med pranjem v stroj tudi skodelico alkoholnega kisa.