A je primerno, da se sliko mrliča daje v medije?
Ne vem, kje si to videl. Moj je prvi posredovalec, trikrat na reden rešuje kake prometne nesreče. Vse poslikajo za svoj arhiv, v javnost pa podrobnosti ne pridejo.
Še v primeru vojn novinarji pazijo in mislim da se ne sme videt identiteta.
Zadnje čase je možno naletet na kake psihične objave brez cenzure sicer. Ne v resnih medijih.
objavijo sliko, če bi ga kdo prepoznal..to je povsem normalno v primerih, ko ne vedo identitete pokojnega in se nihče od bližnjih ne javi (moda nimajo družine, so iz druge države, whatever).
Na doenetwork je na tisoče slike mrličev, ki so še brez identitete.
meni se zdi normalno, bi pa pričakovala, da bi npr. v naslovu pisalo pozor:slika mrtve osebe, zato da slučajno kdo ponesreči ne odpre (če tega ne želi videti)
jeannie, 08.01.2025 ob 16:59
objavijo sliko, če bi ga kdo prepoznal..to je povsem normalno v primerih, ko ne vedo identitete pokojnega in se nihče od bližnjih ne javi (moda nimajo družine, so iz druge države, whatever).
Na doenetwork je na tisoče slike mrličev, ki so še brez identitete.
meni se zdi normalno, bi pa pričakovala, da bi npr. v naslovu pisalo pozor:slika mrtve osebe, zato da slučajno kdo ponesreči ne odpre (če tega ne želi videti)
Se strinjam.
Sicer pa se mi mrtvi ne zdijo nič kaj posebnega ali groznega. Mrtev človek pač. Če ni v nekem zelo neprijetnem položaju (za njegove bližnje) me slike nič ne motijo. Malo je primerno gledati na morebitni “vdor v zasebnost”, skoraj enako kot pri živem, a to je vse.
Tita910, 08.01.2025 ob 16:42
Ne vem, kje si to videl. Moj je prvi posredovalec, trikrat na reden rešuje kake prometne nesreče. Vse poslikajo za svoj arhiv, v javnost pa podrobnosti ne pridejo.
Še v primeru vojn novinarji pazijo in mislim da se ne sme videt identiteta.
Zadnje čase je možno naletet na kake psihične objave brez cenzure sicer. Ne v resnih medijih.
Za prepoznavo, ugotovitev identitete, gre slika tudi v javnost, večkrat videno.