Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je res prepovedano vgraditi kotel na kurilno olje?

A je res prepovedano vgraditi kotel na kurilno olje?

Se pravi, če se mi pokvari kotel, da moram zamenjat cel sistem ogrevanja? V rovtah ni daljinskega, 10-15 tisočakov pa tudi nimam (in ne dam) za toplotno.

Prav preseda mi že to klimatsko nasilje. Enako fake kot so bile fake številke za covid.

misliš peč, ne razumem te kakšen kotel, kotel za kuhanje šnopca ali kaj. Saj peči na kurilno olje ne prodajajo več, razen če jo pripelješ  iz tujine.

Naj ti jo nekdo uvozi iz Bosne.

Veto Group

Odgovor na objavo uporabnika
bedarija, 28.04.2023 ob 10:59

misliš peč, ne razumem te kakšen kotel, kotel za kuhanje šnopca ali kaj. Saj peči na kurilno olje ne prodajajo več, razen če jo pripelješ  iz tujine.

Pravilno je seveda kotel, ne peč.

Niso prepovedani.

Anonimno106, 28.04.2023 ob 11:05

Pravilno je seveda kotel, ne peč.

a res?ce imam kaminskio peč ni prav, imam kaminski kotel ne?bumbarji…peč je pravilno, sd pravi pec na kurilno olje  , na drva, premog, plin ….jebal vas kotel debili

Julij Cezar, 28.04.2023 ob 11:14

a res?ce imam kaminskio peč ni prav, imam kaminski kotel ne?bumbarji…peč je pravilno, sd pravi pec na kurilno olje  , na drva, premog, plin ….jebal vas kotel debili

Za centralno je kotel, ker je kotel za kroženje  vode, tvoj gašperc je pa peč. Bo šlo tumasto bitje?

Julka poscana dementna bo vsem povedala, da so tepci zabiti. Bodo za desetletja nazaj preimenovali vse kotle v šporhete.☝️🤣 Pravi, da on pozna samo kotel za šnops kuhat.😂😂😂😂😂 ….joj ko je ta pedofilski pezdec jilka nagravžen in nadležen.

Jaz vem☝️, 28.04.2023 ob 11:22

Za centralno je kotel, ker je kotel za kroženje  vode, tvoj gašperc je pa peč. Bo šlo tumasto bitje?

viharni idiot spizdi v svojo vukojebino trilobot zabiti, a ko imas kaminsko pec priklopljeno na vodo ali šporhet je to tud kotel debil kretenski? pod kotlom se kuri  to je vedno bil kotel samo kreteni kot si ti hocete bit pametni , ti itak ne locis picke od krtace zato ti je pa poster zeno nategnil hehe….poberi se viharni ker si irelevanten

Leta 2020 so sprejeli nek nacionalni energetski program, ki vključuje tudi to prepoved kotlov na kurilno olje z letom 2023. Ali je to šlo tudi zakonodajo oz. prakso, pa ne vem. A si poklicala katero izmed teh podjetij, ki prodajajo kotle?

fq32, 28.04.2023 ob 11:34

Leta 2020 so sprejeli nek nacionalni energetski program, ki vključuje tudi to prepoved kotlov na kurilno olje z letom 2023. Ali je to šlo tudi zakonodajo oz. prakso, pa ne vem. A si poklicala katero izmed teh podjetij, ki prodajajo kotle?

tepec, mama ti je kotel….peč ne pa kotel teslo zabito

Debilko Julij, tole si poglej (citirano iz nacionalnega programa):

=====

doseči vsaj 27-odstotni delež OVE v končni rabi energije do leta 2030 in
  o doseči vsaj 2/3 rabe energije v stavbah iz OVE (delež rabe OVE v
končni rabi energentov brez električne energije in daljinske toplote),
prepoved prodaje in vgradnje novih kotlov na kurilno olje po letu 2022,
  o vsaj 30-odstotni delež OVE (vključno z odvečno toploto) v industriji,
  o 1 % letno povečanje deleža OVE in odvečne toplote ter hladu v
sistemih daljinskega ogrevanja in hlajenja,
  o vsaj 43-odstotni delež OVE pri proizvodnji električne energije,
  o vsaj 41-odstotni delež OVE pri ogrevanju in hlajenju,
  o vsaj 21-odstotni delež OVE v prometu

====

Tako da pojdi telebaniti v vrtec, tukaj se pogovarjamo odrasli.

Julij Cezar, 28.04.2023 ob 11:40

tepec, mama ti je kotel….peč ne pa kotel teslo zabito

Saj bo poscanka julijeva ogabna. Morda se pa kdaj najde tudi tema, da jo boš celo ti razumel. Nikoli se ne ve in nikoli ne reci nikoli.☝️

hfhfdh, 28.04.2023 ob 11:45

Debilko Julij, tole si poglej (citirano iz nacionalnega programa):

=====

doseči vsaj 27-odstotni delež OVE v končni rabi energije do leta 2030 in
  o doseči vsaj 2/3 rabe energije v stavbah iz OVE (delež rabe OVE v
končni rabi energentov brez električne energije in daljinske toplote),
prepoved prodaje in vgradnje novih kotlov na kurilno olje po letu 2022,
  o vsaj 30-odstotni delež OVE (vključno z odvečno toploto) v industriji,
  o 1 % letno povečanje deleža OVE in odvečne toplote ter hladu v
sistemih daljinskega ogrevanja in hlajenja,
  o vsaj 43-odstotni delež OVE pri proizvodnji električne energije,
  o vsaj 41-odstotni delež OVE pri ogrevanju in hlajenju,
  o vsaj 21-odstotni delež OVE v prometu

====

Tako da pojdi telebaniti v vrtec, tukaj se pogovarjamo odrasli.

lej telebajsek zate in drzavne debile, na tadruznem plotu je nekoc pisalo pizda….pa ga kljub temu nisi mogel nategnit, pec je pec kotel je kotel in kotel ni nikoli.pec na olje, drva, plin, nalepi si na celo da su idiot in bos potrdil kar vsi vmo vkljucno z zaostalim pofukljem viharcem hehe

Jaz vem☝️, 28.04.2023 ob 11:53

Saj bo poscanka julijeva ogabna. Morda se pa kdaj najde tudi tema, da jo boš celo ti razumel. Nikoli se ne ve in nikoli ne reci nikoli.☝️

torej debilko, se nisem dosti, te pride pogledat starega debil “hcerka” da se bos spet spušcal po njej kot stari merjasec hehe

Julij Cezar, 28.04.2023 ob 12:20

torej debilko, se nisem dosti, te pride pogledat starega debil “hcerka” da se bos spet spušcal po njej kot stari merjasec hehe

S pedofilske kože in blodenja ti gravž ne moreš. Česa bolj ogabnega na tem forumu kot si ti stara bolna pokveka res ni. Še kokoš ni tako nagravžna.

Jaz vem☝️, 28.04.2023 ob 12:29

S pedofilske kože in blodenja ti gravž ne moreš. Česa bolj ogabnega na tem forumu kot si ti stara bolna pokveka res ni. Še kokoš ni tako nagravžna.

lejga debil, ce je kdo pedofil pol se kar s sabo meni, ti si lepil slike golih zensk in punc na tem forumu, drugace ti pa svetujem da mi izgines spred ekrana pa bos na varnem, ker stara resnica je da se nikoli ne zapletaj z ljudmi ki so bolj nori kot si sam….razumes? zdaj pa spizdi milancek jokat za drevo hehe

Julij Cezar, 28.04.2023 ob 12:45

lejga debil, ce je kdo pedofil pol se kar s sabo meni, ti si lepil slike golih zensk in punc na tem forumu, drugace ti pa svetujem da mi izgines spred ekrana pa bos na varnem, ker stara resnica je da se nikoli ne zapletaj z ljudmi ki so bolj nori kot si sam….razumes? zdaj pa spizdi milancek jokat za drevo hehe

V vsaki temi ti začneš o mladoletnih otrocih uporabnikov in blodnjah o seksu z njimi bolnik nagravžni. V vsaki temi spaka gnusna.

Evo, tema o oljnih kotlih, ti pa blodiš pedofilijo. Saj zagotovo te imajo v evidenci domnevnega pedofila in te občasno nadzorujejo. In točno ti pokveka spačena bolna moraš bit tisti, s katerim je Primož imel hajke zaradi pedofilije. Ne verjamem, da bi bila dva taka bolnika na monu 

Jaz vem☝️, 28.04.2023 ob 13:15

V vsaki temi ti začneš o mladoletnih otrocih uporabnikov in blodnjah o seksu z njimi bolnik nagravžni. V vsaki temi spaka gnusna.

Evo, tema o oljnih kotlih, ti pa blodiš pedofilijo. Saj zagotovo te imajo v evidenci domnevnega pedofila in te občasno nadzorujejo. In točno ti pokveka spačena bolna moraš bit tisti, s katerim je Primož imel hajke zaradi pedofilije. Ne verjamem, da bi bila dva taka bolnika na monu 

In ne bo poscanjela stara sprevržena julijeva ratalo, da pedofilijo opravičuješ s svojo norostjo. Ne gre skozi, nikoli.

Nehajte se kregat, raje mi dajte kak nasvet za ogrevanje?

Vsi nimamo čukov za celovito prenovo sistemov. Ali lahko res to kar prepovejo? Kaj pa če kupim rabljenega?

Anonimno 1083, 28.04.2023 ob 13:30

Nehajte se kregat, raje mi dajte kak nasvet za ogrevanje?

Vsi nimamo čukov za celovito prenovo sistemov. Ali lahko res to kar prepovejo? Kaj pa če kupim rabljenega?

Evo lej, bom jaz.

Torej, kupi peč na drva, se pravi peč za centralno na drva. Potem najdi nekoga, da ti predela vrata na katera gor namontiraš gorilec, ki se kupi posebej. Tako imamo mi. Vsako leto damo pregledat domnik, ker je obvezno, pa mojster nič ni govoril o kakšni prepovedi.

Zaenkrat še prodajajo kotle na olje. Tkrej pohiti. Dokler se prodajajo ga smeš vgradit.

Hvala!

Pa kaj je ta čvek edino kar najdete na internetu ?

http://feroterm.si/kotli_na_olje.html

New Report

Close