Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je res tako mučenje na otroških RDjih?

A je res tako mučenje na otroških RDjih?

Vsi pravijo kakšno mučenje je, da pride cel kup otrok pa se je treba z njimi ukvarjat pa jih lovit itd. To ans čaka v soboto, že sedaj smo vsi živčni. A je res tako slabo???

Kdor je pameten, jih ne spusti v hišo. Najames lokal, McDonald’s, ali jih pelješ v ZOO. Poveš , kdaj je konec zabave in to je to.  Morda te pride dražje , a boste vsi bolj srečni.

Odgovor na objavo uporabnika
uff, 18.08.2023 ob 08:17

Vsi pravijo kakšno mučenje je, da pride cel kup otrok pa se je treba z njimi ukvarjat pa jih lovit itd. To ans čaka v soboto, že sedaj smo vsi živčni. A je res tako slabo???

SMo tko naredili. Pospravljas preden pridejo, glancas prej, glancas pol, pripravljas, nabavljas, strezes (verjetno tudi starse?), pol spet glancas in pospravljas.. .  Da ne omenjamo potencialen kreg in nezgode. Elegantno das 200/300€ za event, naj se oni zezajo z vsem tem. Pa namigni animatorki, da naj zatre vse, ki bi zeleli ob tej priloznosti zasenciti slavljenca. Vsega je na tem svetu. Nevzgojenih se najvec.

Poletno praznovanje. Vedno doma in na vrtu.

Odvisno od starosti otroka smo vedno pripravili nekaj iger, igrač in šporznih rekvizitov.

Stanovanja nismo čistili prej, je pitem dovolj dela.

Še najmanj smo komplicirali s hrano – sadna nabodala, sladoled, torta, limonada, včasih pizza.

Na praznovanja ima hči lepe spomine in res se ne spomnim, da bi nam bilo v neko hudo breme, je pa res, da smo ji dovolili povabiti le najbolje/ najbližje prijatelje – nekje do 10 smo jih še obvladali.

Vsak po svoje, kolikor se komu ljubi potruditi.

 

Koliko so pa stari? Mi se vedno zabavamo zraven in nikoli nimamo težav. Nabavi vodne balone, barvni prah za obmetavanje, priredi kakšne zabavne izzive, igre, starosti primerno, kakšen ustvarjalni kotiček za tiste bolj umirjene, nežne dušice, lego kotiček, .. tematsko obarvaj ves dogodek na podlagi želja slavljenca, pa bo. Mi smo imeli eno leto angry birds, naredili ogromno fračo iz lesa in moje fitness elastike, pa so z žogo zbijali škatle, na katere smo tiste zelene pujske polepili na A4. Ta boljši žur! Imaš na netu ogromno idej za igre in otroci v tem res uživajo. Moraš pa računati na to, da so mal pod adrenalinom tudi oni hiper, tako da naj imajo več možnosti, pa v manjše skupine, da pridejo vsi na vrsto. Da se vsak čuti viden, dobrodošel. Bolj kot narediš šov iz vsake malenkosti, bolj jim bo ostalo v spominu. Pri njih je doživetje na prvem mestu. Hrana, če utegnejo 😅. Mi ponavadi naredimo samopostrežno mizo, trikotnik toaste, salsa roza za potočkat, pomfri ne sme manjkati, picete, razne polnjene rolice, nabodalca, veliko sadja, pijačo ponavadi damo v tisti sod s pipico, uživajo si sami točit. Ponavadi je kakšna barvna limonada. Obvezno vprašaj starše glede diet in alergij, če ima kdo kakšne omejitve. Jasno in glasno poveš pravila preden se začnejo igrati in nosiš piščalko okoli vratu, v primeru da vidiš kaj spornega, piskaš kot sodnik in se morajo ustaviti. 😅 Potipaj malo kateri so najbolj divji in take vzameš za pomočnike. Naložiš, da ti nekaj morajo držati, stati pri miru itd. Jih imaš “na kratko”.. da dajo mir ostalim. Če se bodo resnično zabavali, nikomur ne bo padlo na pamet delat neumnosti, ampak bo samo vriskanje in smeh, ki bo napolnilo prostor. Pametno je vzeti v najem kak prostor krajevne skupnosti če imate, športnega društva, da imajo kje biti zunaj in notri. Pa na vabilu napiši točno urnik od do.. da vedi tudi starši kdaj je zabave konec. Ob koncu je torta in fotkanje, potem pa narediš s slavljencem en tak govor, kjer ste vsi v krogu in se zahvalite vsem da so mu polepšali tako poseben dan, da brez njih ne bi bilo tako lepo in blablabla. To je uradno konec. Začnete pospravljati. Eni bi bili lahko do polnoči, ampak to odsvetujem, moraš brez milosti prerezati. Če so imeli recimo 5 ur, je še preveč. 3 do 4 idealno. Ja, naporno sigurno, že zaradi organizacije. A če si vse prej sproti po malem pripravljaš, je lažje. Pa odgovornost je. Da se komu kaj ne zgodi. Dobro je imeti par mamic zraven, če mora kdo komu kaj pomagati, da ostane kak odrasel z ostalimi.

Odgovor na objavo uporabnika
Adam Ant, 18.08.2023 ob 08:40

Poletno praznovanje. Vedno doma in na vrtu.

Odvisno od starosti otroka smo vedno pripravili nekaj iger, igrač in šporznih rekvizitov.

Stanovanja nismo čistili prej, je pitem dovolj dela.

Še najmanj smo komplicirali s hrano – sadna nabodala, sladoled, torta, limonada, včasih pizza.

Na praznovanja ima hči lepe spomine in res se ne spomnim, da bi nam bilo v neko hudo breme, je pa res, da smo ji dovolili povabiti le najbolje/ najbližje prijatelje – nekje do 10 smo jih še obvladali.

Vsak po svoje, kolikor se komu ljubi potruditi.

 

Postrežete sadna nabodala in sladoled? Včasih pico? A ni osnova vsakega praznovanja najprej normalna hrana?

pri moji sestri so imel praznovanje 7 otrok vse skupaj.. starsi navadno ne pridejo. ona je zunaj naredila zabavo z cateringom imel so bazen trampolin gugalnice plezala ipd. ja treba jih je ze met na oceh ampak so bli pridni in so se zabaval po svoje brez kakih kregov. prov uzival so.

Odgovor na objavo uporabnika
Halo?, 18.08.2023 ob 09:11

Postrežete sadna nabodala in sladoled? Včasih pico? A ni osnova vsakega praznovanja najprej normalna hrana?

Govorimo o praznovanju, na katerega so vabljeni le otroci – sošolci in prijatelji slavljenca.

In ne, na otroškem praznovanju hrana nikakor ne predstavlja središčne točke. Ta je v animaciji, igrah, zabavi.

torej tudi monklje nimajo normalnih otrok, ki bi bili sposobni praznovati rojstni dan brez profesionalnega spremstva.

Rd smo vedno pripravljali zunaj. Vsaj za naša 2 otroka. Najem napihljivih igral (nogomet in podobno). Hrano in ostalo smo imeli v polkleti…ena stran s panoramskimi okni odprta na vrt. Tako gostje niso hodili po celotni hiši, ampak samo tam, kjer pač ni tak problem umazanija.

Za našega januarčka smo organizirali prav tako v polkleti.

Imamo pa dol še namizni nogomet, ping pong, bilijard…jim nikoli ni bilo dolgčas.

Za mlajše je potrebno nekaj animacije, oziroma, da jim ponudiš nekaj za igro. Saj se sami zaigrajo in nisem pristaš tega, da se jih animira neprestano. Potrebujejo samo malo nadzora zaradi varnosti, malce usmerjanja. Seveda 4 ali 5-letniki tega potrebujejo več, a nikoli nismo povabili 20  5-letnikov!

V najstništvu te oblike praznovanja izzvenijo, otroci sami povabijo najbližje prijatelje in starši sedaj samo poskrbimo za hrano, pijačo in jih pustimo.

Z nostalgijo se spominjam njihovih otroških let in tudi praznovanj.

Nekako najnapornejše nam je bilo praznovanje rd hčera  v starosti okoli 10, 11 let. Veliko punc, so se znale tudi skregati.

Sicer pa si na takem rd res cel dan  “na preži”, ampak ni tako hudo.

Praznovanje z animatorji na tujih lokacijah se nam zdijo tuja, brezosebna, serijska.

Niso mi všeč.

Uživajte z otroki, hitro odrastejo.

 

 

Pri nas je vedno fešta in nikoli težav. Postavimo nekaj osnovnih pravil – od kdaj do kdaj, SAMO za otroke, starši samo dostavijo in poberejo, kateri prostori so off-limit. Ker je poleti, je to ponavadi piknik varianta z veliko špricanja z vodo, vodnimi balončki itd. Nam je top, obiskovalcem ponavadi tudi. Se pa midva kot starša tudi “spustiva” na njihov nivo in počnemo oslarije skupaj. Kar je za pospravit po taki fešti, pač je za pospravit, saj je samo enkrat letno.

Spremeni pogled na to. A je, res, da se ti ne da pospravit, sedaj imaš vsaj motiv pospravit. Glej vsake toliko časa moraš itak Mal zglancat, drugače se ti kaj zaredi, pa miši 8n to. No puščanje z motivom. Vso energijo, ki vložiš, dobiš podvojeno nazaj. Preberi feng šui in to.

Jaz imam te zabave zelo rada. Pri nas se nikomur ne da čistit, drgnit omaric. Pred zabavo vsi drgnemo. In potem je tudi za nas lepše. Pa kako darilo dobiš. Jaz spečem torto in jo razdelim. A bi celo sama pojedla? Brez slabe vesti zaradi kg jem torto. Da je treba koga livit🤩, vsaj skuriš odvečne kalorije od torte, brezplačno. Še karte za fitnes ni treba plačat.

Jaz obvezno povabim, tudi starše in brez slabe vesti, v družbi žloknem pivo. Pivo ima vitamin B. Za lase. Vsa energija, ki jo vložiš, se pomnoženo vrne.

Odvisno od starosti. Pa tudi zdaj v tem času jih imaš kamot zunaj! Je najbolj enostavno. Vidim, da se družine kar v raznih otroških parkih zberejo, tja naročijo pice, in se otroci sami zabavajo, starši zraven klepetajo, oni pazijo na svoje otroke.

Če imaš hišo obvezno narediš zunaj pa njihove starše pošlji stran. To je edini način, da jih lahko skomandiraš.

Odvisno. Predvsem od tega, česa so povabljeni otroci vajeni in kako so vzgojeni. Bila sem že priča otroškim zabavam, kjer so se otroci pač čisto normalno igrali in se družili in na takih, kjer je bilo po 5 minutah že nevzdržno. Divjanje, kričanje, razbijanje,…. Ti moraš oceniti, kakšne osebke tam pričakuješ in temu prilagoditi situacijo. Če gre za nevzgojene divjake, je najbolje, da najameš prostor, animatorje itd. , ali še bolje, da v takem primeru ne vabite celega razreda mulcev, ampak samo nekaj najbližjih prijateljev. Možnost je tudi, da poleg otrok povabiš tudi njihove starše, pa naj sami vidijo, kaj se dogaja, krotijo mularijo in odgovarjajo zanjo. Če so povabljenci normalni, lahko komot prirediš en piknik zunaj na vrtu, jim daš žogo, morda vodne pištole, družabne igre, punčke se zelo rade zamotijo, če jim daš nekaj glavnikov, lak za nohte, nekaj bleščic za telo, pa se igrajo kozmetični salon. Otroška zabava je lahko pravo mučenje, ali pa zelo prijeten dogodek.

S temi praznovanji pretiravate.

1.Glede hrane in  pijače so otroci najmanjši komplikatorji, torta je pač važna.

2. Zakaj glancat pred zabavo? A imate tako usrano doma ali kaj?

3. Naši povabijo do 10 prijateljev, s katerimi se bolj družijo in štekajo. 3 ure žura, veselja, malo tudi stresa, a enkrat na leto zdržimo. Če hujšega ne doživim… Eni pa vidite povsod probleme.

4. Kaj pripravljaš žur, če si že zdaj živčna? Počakaj, da toliko zrase, da bo šel praznovat ven po svoje s prijatelji, če si tako nervozna. Verjetno je še on živčen, ko gleda tvojo histerijo.

5. Starši niso nikoli zraven. S temi žuri smo pričeli, ko sta nastopila OŠ.

6. Kakšni animatorji, pa neka najeta igrala. Imamo izkušnjo s tem na nekem drugem rd…par minut je bilo zanimivo in potem so ubrali otroci svojo igro. Saj imajo možgane, ideje, fantazijo, da lahko nekaj počnejo, kar ONI hočejo.

New Report

Close