a je še kdo tu, ki nima TVja?
Mi ga imamo – ampak starega 20 let in mu vsake toliko kaj “fali”. Mu zmanjka zvoka, slike,… Ampak ga ne dajemo popravljat, malo počakamo in čez ene par dni čudežno spet dela. Mogoče ravno zato ni prižgan vsak dan 😉 Ampak ga niti ne pogrešamo. Čeprav priznam, da včasih prav paše vtakniti v predvajalnik dober film na DVD-ju ;)))))))
mi ga sicer imamo, ga pa prižgemo mogoče 1-2x na teden, pa še to ne vedno. Če so otroci doma, v ne. zjutraj pogledajo živ-žav, midva pa si včasih namensko (1xna mesec) vtakneva noter kak dober dvd in si pogledava film, včasih kakšen šport, to je pa tudi vse. Novice ali informacije res pogledava na netu, ampak to je 5min, ta večji sine sname kaj iz neta za šolo.
Kaj delamo ob večerih? Ko so otroci še pokonci beremo zgodbe, igramo človek ne jezi se, enko, besedne igre, kjer se narežimo do solz…, ko grejo spat in midva opraviva najnujnejša gospodinska opravila, včasih tudi kaj za službo, bereva, voziva orbitrek, se pogovarjava, spijeva kozarček vina, igrava scrable, ali pridejo prijatelji…..
Skratka prav luštno in TV res prav nič ne pogrešamo, lp A.
Mava TV, en računalnik ki ima monitor ki je hkrati tudi TV (priklopljen na kabelsko, lahk normalno gledaš TV), pa še laptop in vsi trije gorijo noč in dan, ma to zadnje je šala.
Prve stvari so pa res. Pa se zato še vedno ful ukvarjava s tamalo, še vedno se veliko pogovarjava, pa tudi sexava…
TV, net,…etc,… če človek nima meje postavljene pri sebi, je itak vse brezveze.
Priznam, brez TVja ne bi mogla, že zaradi službe moram biti na tekočem z dnevnimi novicami, ogled dnevnika je takorekoč rutina. Ne gledam sicer tko da sedim poleg, ampak npr likam in je TV za “ozadje”.
A mi kdo razloži, meni nevednici, zakaj moraš bit brez TVja če maš otroka v waldorfski šoli?
TV gledam zvečer in zraven berem knjigo. Res! Takrat izberem Travel chanel. Po osmi uri ni šans, da bi gospodinjila ali pa delala kaj za službo. Sovražim razne družabne igrice, pijem ne, sprehajam se po temi tudi ne torej uživam v kakšni TV oddaji, ki si jo sama izberem. Poleti pa TV malo sameva. Trikrat hura za TV!
Imamo dve televiziji in dva računalnika.
TV je prižgana v tem trenutku, vendar je nihče ne gleda (vem, potrata energije).
Kaj gledamo?
– dvakrat tedensko risanke (če smo pravočasno z dvorišča)
– dokler je bil JAG, Teksaški mož postave …. smo dvakrat na teden gledali nanizanke
– sobota, nedelja (če se pravočasno zvlečemo iz postelje) ostanke Živ Žav-a in Ringaraje
Največkrat se pa zvečer igramo (ob prižgani TV). Danes smo do pred pol ure lovili metuljčke iz slonovega rilca (igrica). Včasih se igramo človek ne jezi se, spomin, enko, monopoli, ugani kdo …. telovadimo, plešemo, skačemo …. beremo, rišemo ….
Vendar TV zraven ropota :))))))
Torej lahko mirno rečem: Da, imamo TV ampak jo redkokdaj gledamo, čeprav je vsak dan prižgana.
sem malo pozabila na svojo odprto temo, pa ne vem, če bo še katera pogledala. no, za tiste, ki ste komentirali in se čudili:
– dete je še premajhno, da bi bilo v šoli, mislim, da tudi ne bomo vpisovali v zasebno waldorfsko, ker so javne po mojem mnenju čisto dovolj dobre. nisem pa vedela, da otroci, ki obiskujejo waldorfsko, ne smejo gledati tv-ja
– mala ima risanke pri dediju in babici 15 min sprehoda daleč:)
– ob večerih gremo poleti ven, pozimi pa se skupaj igramo, ko gre mala spat pa seveda, tako kot so nekatere napisale: vino+sex:)
– ja seveda gledava tudi dvd-je po računalniku, ampak to se zgodi cca 1x na mesec, drugače greva raje v kino ali teater
– mislim, da mi računalnik ni nadomestilo za tv. itak delam nonstop za računalnikom in zjutraj, preden “zalaufam” grem malo sem gor, potem pa zvečer, ko končujem spet, da se malo izklopim. vsekakor bolje kot preklapljati programe in gledati reklame iz topshopa…
tako, zdaj pa nimam nič več za povedat.