Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek A je še kdo v zvezi, kjer en kadi, drugi pa ne?

A je še kdo v zvezi, kjer en kadi, drugi pa ne?

Žena kadi cigarete že več let, preden sva se spoznala je kadila še kaj drugega, zdaj cigarete. Jaz sem že probal v najstniških letih, ampak mi ni sedlo, škoda denarja, škoda zdravja, ampak ne obsojam tiste, ki kadijo, niti me ne moti, če lih mi ne piha dim v obraz. Moje starše je pri ženi najbolj motilo to, da kadi, so mi rekli naj grem stran od nje, kao kako bom nekadilec živel s kadilko, ki bo vse zasmradila. Ampak meni se res ni zdelo nič takega, mava uredu odnos, poročena sva dobrih pet let. Sva se včasih malo sporekla, ampak načeloma je šlo, tudi finančno sama kupuje cigarete. Ampak v zadnjem času mi gre na živce, ker res ogromno kadi, delo od doma očitno pomeni osemurno kajenje. Sva zmenjena, da ne kadi notri, ampak sumim, da kadar me ni doma, kadi tudi notri. Pes mi na žalost tega ne more potrdit, ona zanika. Rad jo imam taka kot je, smao to kajenje postaja težava. Ne upam niti govorit z njo o tem, se mi zdi da znajo biti kadilci zelo obrambno nastrojeni če jih kdo kritizira, takaj je vsaj moja izkušnja. Enkrat je mama nekaj pripomnila, da tako fejst punca pa kadi, a ne bi raje nehala in žena res ni bila navdušena nad pripombo

 

jaz tu in tam kakega skadim in mož znori, če me zavoha.
če notri smrdi, potem notri kadi. tega vonja ne prežene nič.

Mož kadi. Občasno me moti, občasno ne. Včasih mi smrdi, včasih ne. Priznam pa da me zadnja leta skrbi. Ker jih ne skadi malo in se mu bo slej ko prej poznalo na zdravju. Pa saj reče, bo malo bolj omejil, zdrži kak dan pa potem vse nadoknadi. Je to njegova izbira in nimam pravice posegati vanjo, ne kadi notri, ne piha v glavo… mi pa ni fajn, ker vem da bo slej ko prej nekje udarilo ven.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Sem opazila, da cetudi kadim na balkonu, a imam balkondka vrata odprta, pride dim notri.
Ni tak problem, naredis malo prepiha in se razpiha.
Ce pa kadis notri, se orng pozna, moras fajn prepihat, da se razsmradi.

Zdaj, koliko pri vas smrdi v hisi, ne vem, to moras sam pogruntat.

pri nas v naselju (Brezje – Žabjek) vsi razen mene kadijo ko Turki.

In potem se ljudje čudijo/čudite da pride do prepirov, če se ne upošteva mnenj/želj partnerjev.
Tudi jaz ne prenašam vonja cigaretov, čeprav večina prijateljic kadi in si ne znam predstavljati imeti partnerja, ki bi kadil.

Uboga ženska kaj si je nakopala na glavo… Samostojna, zaposlena, odrasla oseba mora poslušat neumne pripombe o kajenju od tvoje mamice. A te ni sram, da enega sestavka ne znaš zapisat, ne da bi 2x mamico omenil? Brezjajčno pezde že zdavnaj bi te poslala nazaj na mamino joško, če bi bila na mestu tvoje žene. Koga boli koorac kaj si tvoja defektna mamica misli pezdetek zblojeni? Živita zase in ne na njene stroške kot sam praviš. A ji tvoja mamica čike kupuje? Dvomim. Kaj se ima sploh za oglašat potem? Imaš srečo, da imaš zelo vljudno in spoštljivo ženo, jaz bi tvoji mamici sama lastnoročno njen nagravžen gobec zaprla, če bi se v mene vtaknila. Tebe pa v rit nasuvala pezde mamino. Spizdi nazaj pod njeno kiklo hitro. Kakšen luzer 🤮🤮🤮🤮

In potem se ljudje čudijo/čudite da pride do prepirov, če se ne upošteva mnenj/želj partnerjev.
Tudi jaz ne prenašam vonja cigaretov, čeprav večina prijateljic kadi in si ne znam predstavljati imeti partnerja, ki bi kadil.
[/quote]

lej, izberi si takega, ki ne kadi
ne pa da si izbereš kadilca, pol pa mu težiš, zakaj te ne upošteva

To so pomembne stvari. Partnerjev ne moremo spremeniti in če nekoga motijo cigareti, je najbolje, da je takoj na začetku iskren.

Moj bodoči bo nekadilec.

Sem opazila, da cetudi kadim na balkonu, a imam balkondka vrata odprta, pride dim notri.
Ni tak problem, naredis malo prepiha in se razpiha.
Ce pa kadis notri, se orng pozna, moras fajn prepihat, da se razsmradi.

Zdaj, koliko pri vas smrdi v hisi, ne vem, to moras sam pogruntat.
[/quote]

ravno smo praznili stanovanje enega kadilca – nič se ne razpiha, še potem ko ga že mesec dni ni bilo več notri in notri ni nihče kadil, je notri smrdelo kot sam vrag – stene so rumene od dima… beljenje malega stanovanja garsonjere – 500 e, da sploh prekrije tiste stene, koliko je prekrilo vonj ne ve – ne gre to ven.
Jaz v taki vezi ne bi bila, me moti zelooo. Ja tudi če kadiš na balkonu, vonj notri pride. Sploh pa človek sam smrdi po tem.

agree – to je ena ključnih stvari.

ravno smo praznili stanovanje enega kadilca – nič se ne razpiha, še potem ko ga že mesec dni ni bilo več notri in notri ni nihče kadil, je notri smrdelo kot sam vrag – stene so rumene od dima… beljenje malega stanovanja garsonjere – 500 e, da sploh prekrije tiste stene, koliko je prekrilo vonj ne ve – ne gre to ven.
Jaz v taki vezi ne bi bila, me moti zelooo. Ja tudi če kadiš na balkonu, vonj notri pride. Sploh pa človek sam smrdi po tem.
[/quote]

Itak, da se zazre v stene, ce so notri kadili.
Je treba olupit oplesk in na novo naredit.

če te res tako moti, ji daj ultimat – cigarete alpa zakon. pol pa naj se sama odloči

No, kakorkoli, v vezi kjer eden kadi in drugi ne, se mora kadilec prilagajati nekadilcu. Dejstvo. Jaz kadim. Nisem zdaj nek strastni pušča, ampak v službi, ko pride stres in vse skupaj mi ni lepšega, kot stopit v kadilnico ali ven na svež zrak in enega zakurit.
Doma pa sem tak kadilec, da ne motim nikogar. Res se prilagajam stoodstotno. Cigaret niti nimam v stanovanju, imam jih v avtu ali pa v lopi za orodje. Ne kadim nikoli pred ženo ali mulci. Prižgem cigaret, če sem zunaj na vrtu in sem sam, ali pa če s sosedom popijeva eno žganje ali Kaffe, takrat ga zakurim. Enega, ne osem. Enega.
Včasih ga grem ven pokadit, da se preluftam, se vsedem na klopco na vrt in ga zažgem zvečer, ko je mir. Zvezde gledam in ene prismodim.
Moram pa rečt, da ko ga skadim in pridem notr povaljam ustno vodico dve minutki in je zadeva rešena. Moja žena je rekla, da me še ni zavohala.
Nikdar pa nisem otresal v pepelnik, pa da ga potem ne bi spraznil. Otresem v piksno in fliknem v koš. Nikdar drugače, ker mi tako smrdijo čiki, da mi gre na bruhanje.
Predlagam ti, da tvoji poveš, da se v stanovanju ne bo kadilo in da gre lahko mirno ven prižgat enega. Potem pa ustna vodica in nazaj na delo.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

A da bi se odraslo pogovorila o tem, pa ne gre? Brez očitkov, ampak da poveš, kaj se ti zdi.

Moj partner kadi – zunaj – in me bolj moti zaradi zdravja kot zaradi dima. Si pa zvija cigarete, če ima kdaj kupljene, mi smrdi za crknit, tudi on. Res je velika razlika, čeprav je tudi kupljen tobak seveda prepariran. Pa tako tudi precej manj skadi, kot bi sicer.

Zelo zelo redko prižge kakega notri, ko je mraz in podobno, vendar le, če me ni recimo dva ali tri dni doma. Ne morem reči, da zavoham. Tudi njemu smrdi in ne mara vonja po dimu v stanovanju.

Ne. S kadilcem ne bi mogla bit pa če bi mu vse ostalo štimalo. To smrdi jaz pa nočem smrdet. Pa ker se rada poljubljam se definitivno nočem s pepelnikom.

Jaz sem nekadilka, moj kadi. Mene ne moti. Sva pa zmenjena, da se kadi samo zunaj in pozimi v garaži. Ko sva začenjala ni kadil, pa vmes je že ene dvakrat nehal, mu pa res ne težim. Mu pa tašča.


A bejž no, bejž, stare babe o poljubljhanju…..eh

jaz stara baba? Hahahahahahaha…. hahahahahaha… hahahahahaha…. pa meni dajo 25 let in me 20letniki pecajo pa jim nič jasno mi ne verjamejo da sem stara ane. Tako da sem vsekakor mlada. Bomo kar njim verjeli.

Ah, smeh je pol zdravja, vedno trdim. Vi pa o nekem antistresnem sexu z neznanci 😁

Oba sva kadila kot študenta. Poslušala sva pripombe obojih staršev, v končni fazi so imeli prav. Kadilci ste občutljivi ampak resnca je, da je to ogabna razvada – priznam, da sedaj ne morem verjeti, da sem kdaj kadila.
Potem sva začela planirat otroka in jaz sem takoj prenehala kaditi(vse se da, če se hoče), mož je kadil v službi ali če je šel ven, pred mano ne, ker mi je noro smrdelo (sploh v nosečnosti). Ko se je otrok rodil, je prenehal tudi on. Sedaj že kar nekaj let ne kadiva in si ne predstavljam več biti v vezi s kadilcem, tako so mi zasmrdele cigarete.
Pogovorita se, mora te upoštevati v toliko, da kadi zunaj in vzdržuje redno ustno higieno. Da mi pa kdo notri prižge cigareto pa znorim – to je neznosen smrad. Tega nisem prenesla niti ko sem še sama kadila. Če ti zateži zaradi tega ji lahko mirno poveš, da je stanovanje tudi tvoje in tega ne misliš vohati. Če ti zateži zaradi kakšne opazke drugih ljudi, ji samo reci, da imajo pravico do svojega mnenja in da se z njimi v končni fazi strinjaš.

Evo, jaz pokadim dva cigareta na dan, mož ne kadi. Grem ven na teraso, ponavadi zvečer, se skrijem, pa ravno takrat me mulci najdejo. Odrasli, da ne bo pomote. 25-letni sin, ki je zdaj dela od doma, pa 18-letnica, pa 22-letnik. Noben od njih ne kadi, vsem cigareti smrdijo za znoret, ves čas me gnjavijo, če me slučajno najdejo s čikom… zadnjič sem se s hčero prav skregala in jo nagnala v bajto najedat komu drugemu. Pa ko pridem v stanovanje, si vedno zobe umijem, ker že meni sami ni fajn okus po čikih v ustih, pa roke si nažajfam, tako da res ne smrdim. Ampak mularija ne neha z opazkami, mož se pa reži zraven…Enkrat jih bom imela pol k**** in bom vse po vrsti nagnala od doma, mater….

Ko sem še kadila sem bila v zvezi z nekadilcem. Ko ga naslednjič vidim, se mu opravičim. To tooook smrdi! Pa ni nikoli nič rekel. Res mu dolgujem opravičilo.

cote smrdijo pa vse, tudi če na balkonu kadiš, notri pride vonj… jst tega reees ne morem, samo nekadilec gre za partnerja… misliš,da ti tisto umivanje zob kaj koriti … poljubljanje s kadilcem je enako kot bi pepelnik poljubljal… neee. sej vem,da kadilci sami sebe ne vonjate, ampak, res smrdi pa ni važno četud je samo en čik

cote smrdijo pa vse, tudi če na balkonu kadiš, notri pride vonj… jst tega reees ne morem, samo nekadilec gre za partnerja… misliš,da ti tisto umivanje zob kaj koriti … poljubljanje s kadilcem je enako kot bi pepelnik poljubljal… neee. sej vem,da kadilci sami sebe ne vonjate, ampak, res smrdi pa ni važno četud je samo en čik
[/quote]

No dej no

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Jaz imam tudi kadilca. In kar je najhujše, kadar je sam, kadi v avtu – grdo! Pa sem vedno govorila, da naslednji ne bo kadilec, ker je bil bivši in je res zelo neprijetno, ker vedno smrdi iz ust. Ampak ta kot bi vedel, mi je na začetku veze več kot mesec dni ni prižgal niti enega cigareta. Potem ko sva ugotovila ,da sva si všeč, da bova nadaljevala odnos mi je pa povedal. Sem še danes razočarana zaradi tega. Ima pa drugače veliko plusov kot človek. Ampak če bi takoj vedela,da kadi, danes ne bi bil moj partner.

New Report

Close