A je tapravo kosilo res samo z mesom?
Zadnjič sem za kosilo pripravila kuhan mlad krompir, beli mladi sir, mlado čebulo in paradižnike. Pa je začel mož težit, kje je pa meso in da brez mesa ni kosila. Pa se je prav najedel tudi brez mesa, ker je bilo vse ful okusno in nasitno. A vaši dedci tudi težijo, če ni vedno mesa na mizi? Sicer nisem vegeterijanka, ampak meni meso prav redko kdaj zapaše, on bi ga pa stalno jedel.
odvisno kako je tvoj navajen.
Mi nismo vegetarijanci, pa jaz imam zelo rada meso, vendar pa včasih tudi cel teden nimamo mesa za kosilo (oz. večerjo)
Pa še nikol mi ni nihče rekel, da zelenjavni obrok ni prava hrana:)
Se pravi, tako je navajen, tako si tudi ti nadaljevala, seveda je potem pa presenečen, ko se to enkrat zgodi:)
Midva jeva meso 2-3 x na teden, poleti, jo je aktualen žar pa malo pogosteje. Midva sva bolj na zelenjavo mahnjena, ni kosila brez zelenjave. Trenutno so na mizi dostikrat beluši, stročji fižol, naredim kakšno zelenjavno rižoto, juho, spečem ali nafilam bučke, pa krompir itak, obvezno pa zraven ogromna skleda solate.
Odgovor na vprašanje je abolutno ne, ampak povej to mojemu možu. Sicer sem odgovor glede tega nekako našla v naših krvnih skupinah – če poznaš to, da naj bi A jedli mesno hrano, tisti tipa B zelenjavno, … Sicer pa jaz pripravljam v zimskih mesecih res bolj mesno, v poznopomladnih in poletnih pa bolj zelenjavno hrano.
Mojmu se zmeša če ni mesa – je mesojed in se ne premakne od tega! :)))) sama jem bol takšne stvari – krompir, solato, pečen paradižnik, “makaronflajš” :))) rižota, rižev naratek … meni ni glih za meso, ampak njemu ga pa vedno naredim! Tudi lazanja mora biti mesna pri njemu, meni zadostuje zelenjavna – jah, ni kej … moški kot moški
NE. Med tednom je meso, kar ga osatne od nedelje, pa morda še 1 x in potem v nedeljo. Najhujši mesar je tamau, pa ga bremzam. Meso 2-3 x tedensko je čez glavo dovolj, pa še to ga je malo.