A je to normalno, da fant zasluži trikrat več kot jaz, jaz pa moram dat enako denarja za dopust?
Fant ima čez 2000 evrov plače, jaz pa malo več kot jurja, zahteva pa da dam pol za dopust. Men to ni logično. Letos greva prvič na dopust skupaj pa me je mal šokiral tole. Sploh ker pač ni glih poceni. Se sprašujem, če greva skupaj živet bo tudi potem hotel, da dam pol za stroške? Ni mi pač to normalno, če imam tako majhno plačo, da moram dat enako kot on, ki ima trikrat večjo. Ženske kako imate vi to urejeno?
Kot prvo. Malo več kot jurja za slovenske razmere ni slaba plača. Kot drugo. Čez dva tisoč ni trikrat več kot več kot jutra. Kot tretje. Če nista ne vem kako dolgo par (in ker so to vajine prve počitnice, verjetno nista), se mi zdi edino prav, da vsak plača zase. Kaj bosta pa delala potem, ko bosta skupaj živela, imela družino, se bosta pa dogovorila. Večina ljudi ima potem skupno blagajno.
hja, pol bi pa tip od začetka moral upoštevat njene zmožnosti plačevanja dopusta in prilagoditi destinacijo… ne pa it nekam, kjer je drago, ker si ti zase to pač lahko privoščiš, pa gledat partnerja, kako se bo zapufal do plafona, da bo lahko sfinanciral tisti dopust
pa malo več ko jurja je mizerna plača, če … živiš sam in si v najemu ali celo moraš plačevati kredit za nepremičnino.
hja, pol bi pa tip od začetka moral upoštevat njene zmožnosti plačevanja dopusta in prilagoditi destinacijo… ne pa it nekam, kjer je drago, ker si ti zase to pač lahko privoščiš, pa gledat partnerja, kako se bo zapufal do plafona, da bo lahko sfinanciral tisti dopust
[/quote]
Ravno obratno je. Vsaj po moje. Ona bi morala reči (ko je videla ceno), da se opravičuje, ampak da je zanjo to preveč in da naj raje gresta kam, kjer je malo manj drago. Ne pa izbrati (po možnosti ceno navijati) zelo drago destinacijo in pričakovati, da bo nekdo drug to plačal.
Men je všeč njegov pogled in razmišljanje na to temo – https://youtu.be/Gs_eIwNsjsw
Ti si izbrala in ti je težko plačati samo zase, njemu pa, tako misliš, ni težko plačati za oba? Če ima dobro plačo in še dodatno dela, da bi zaslužil še več, verjetno ima s tem denarjem kakšne načrte (ti verjetno bolje veš, kakšne) in se mu zdi ogromno, da bi dal več kot 2000 evrov, da bi vidva en teden počitnikovala.
No, jaz bi mirno povedala, da ne grem, ce bi znesek presegal moje zmoznosti. Da bi se zapufala samo zato, da igram okrasek nekemu tipu, ni govora. Ali izberita cenejsi dopust, ker se gospodu tudi v kampu ali apartmaju ne bo snela krona z glave, ali pa naj on krije razliko do tebi sprejemljivega zneska, ce hoce spilat finoco.
Za na dolgi rok pa se vprasaj, ali se res hoces celo zivljenje pocutiti revno in cakati na drobtinice ali bos raje izbrala kaki bolj primeren model
Lejte ni point to, da jaz ne bi mogla plačat, sej imam našparano, živim doma, plačo imam sam zase. Sam meni se pač to zdi zamalo, da če en zasluži trikrat več kot drugi pa zahteva, da oba data enako. Tuki mi ni logike. Ker pri nas vse ati plača, ki ima pač zelo dobro plačo, mami pa pač ima druge stroške zato da dobro zgleda, kar je potem tudi atiju všeč.