A je to normalno, da fant zasluži trikrat več kot jaz, jaz pa moram dat enako denarja za dopust?
Avtorica-provookacija? Če ni, si me pa zelo razočarala s svojimi komentarji in vedenjem. Preberi še enkrat odgovore zgoraj in razmisli kaj ti govorijo.
Pomisli, da bi imela fanta ki ima plačo 750,00 eur. Kakšen dopust bi rezervirala? Koliko bi on prispeval? Aja…seveda…takega ne bi niti pogledala. Ti mofaš k psihologu ne k pedikerju in k ostalim, ki jih naštevaš. Mi peljemo pred dopustom avto na servis…ne sebe.
Spet en/a, ki ima prevec casa in pise pravljice tu gor na mon.
Zgodba je seveda (glede na stil pisanja) izmisljena, ampak zal velikokrat resnicna. In dejansko poznam nekaj tako razmisljujocih.
Pri vseh teh zgodbah se izkaze skoraj vedno, da dva, ki sluzita razlicno, gresta tezko skupaj, ce nimata poslihtano v glavi. Eden z nizko slabo placo 1000 eur in nekdo z sorazmerno dobro placo 2000 eur, recimo.
Če je zveza resna in stabilna, so finance skupne in nobena kontrola ni potrebna. Tako je pri naju že 26 let. Oba prispevava na skupen račun in vsak vzame, koliko potrebuje. Pa imava tudi podobno razmerje v prihodkih. Glej, fant malo več zasluži, ti pa si skrbna in več prispevaš z delom, recimo kuhanje, pranje, pospravljanje. Tudi to je velik prispevek in odgovoren partner bo to znal zelo ceniti.
Seveda pa morata imeti oba partnerja odgovoren in pošten odnos.
Vajina zveza nima prihodnosti. Če že sedaj na lepih stareh, kot je dopust nastajajo pomisleki, kaj šele bo, ko v življenju pride do resnih stvari.
Zamisli si blamažo, ko bodo opazili da ima on poleg sebe intelektualno kmetico![/quote]
Provokacija 🙂 Si pa sila neurejena, ce moras vse zgoraj nasteto nabavit in uredit. Sploh ta anticelulit tretma me je nasmejal in depilacija. Pa bosa tut hodis da bos zdej nabavlala sandale?
TEMA JE TIPICNA PROVOKACIJA IN JE SKODA CASA DA JI GA NAMENJAMO. NAJBRZ DECVA DELA ZA MINIMALCA (CE SPLOH DELA) IN FANTAZIRA O LUKSUZU. VESELJE JE DOSEGLA, ZDEJ PA NAJ SE PRIPRAVI ZA U SLUZBO CE JO SPLOH IMA. BURLESKA JE BILA SIMPATICNA ZA BRANJE. THE END, AMEN!
Pravokacija ali ne ni pomembno. Naceloma ni nic narobe ce si partnerja porazdelita vloge. Eden je financ minister drugi skrbi za dom in vse okoli tega. Sem pasejo tudi pocitnice. Za kaj takega morata biti slozna in enakih interesov. Predvsem pa si morata zaupati in gledati vezo kot skupnost in ne kot kdo bo koga naplahtal. Te stvari se je treba dogovorit ze na zacetku veze seveda ce mislita resno. Vidva se nista prisla do tega pogovora in kje je sele dogovor.
Izbrala si ti, ker si bila preračunljiva in si mislila, da bo fant plačal še zate…
Izbirati bi morala tako, kot da greš sama, se pravi glede na svojo finančno sposobnost.
Fant še ni prepričan, da si prava zanj, ker v nasprotnem primeru bi dal zate vse – tudi plačal dopust. Takšni so moški, ko najdejo žensko za katero vedo, da bo mati njihovih otrok. Ti si še na preizkušnji. In glede na dano situacijo in na tvoje reakcije, te bo dal kmalu na čevelj in poiskal pravo.
Provociraš, ne?[/quote]
Bojim se, da ne! Tega je čedalje več, plehka keš p…. in podjetni mlad fant, ki se mu plehka ampak lepa dopade, dokler seveda ne ugotovi, koliko to stane, oz. ne ugotovi. Ogromno takih parov vidim, ona lepa, mlada, spedenena, on kar žari ob njej, pogovarjati se jima tako ni treba, ker imata telefone za to. Ah kar mine me…
Provociraš, ne?[/quote]
Bojim se, da ne! Tega je čedalje več, plehka keš p…. in podjetni mlad fant, ki se mu plehka ampak lepa dopade, dokler seveda ne ugotovi, koliko to stane, oz. ne ugotovi. Ogromno takih parov vidim, ona lepa, mlada, spedenena, on kar žari ob njej, pogovarjati se jima tako ni treba, ker imata telefone za to. Ah kar mine me…[/quote]
A on pa ni plehek ker se mu dopade lepa micna s katero se nimata o cem pogovarjati. On je samo podjeten. Dejstvo je da lepe stanejo vec kot nelepe ali malomanj lepe. Se vedno lahko izbere med manj lepimi.
Večinoma se s temle strinjam, me je pa zmotilo, da “fant zahteva” … OK, če gresta prvič skupaj, delita na pol, bi pa jaz bila malce previdna kar se skupnega življenja tiče, da ne bo potem tudi vse sorte zahteval. Ker to ni ravno dobra popotnica za uspešno skupno življenje.
Če se pa spomnim nazaj, pred možem sem imela v mladih letih dva fanta po kar nekaj let, z vsakim sem šla parkrat na počitnice, pa nikoli ni nihče od naju striktno zahteval pol na pol stroške. Pač je vsak dal, kolikor je lahko, bistvo je bilo, da sva se imela čim bolje.
Da sem vam da… pa včasih res pomislim, da ima Primož koga plačanega
(ali pa vsaj dobiva zastonj vzorčke iz drogerij) da pesni tele prispevke.
No ja, glede na kvaliteto in izvirnost, so najbrž vzorčki.
Drgač pa ja, en moj bivši je tud imel take ideje (samo so bile njegove, ne
moje) za destinacije dopustov, za katere bi šla cela moja plača plus regres,
pa sem mu samo čisto mirno povedala, da si žal jaz tega ne morem privoščiti.
Potem je sicer predlagal, da on plača, pa jaz nisem hotela, ker se ne maram
zastonj šlepat, oziroma zares uživam samo tam, do koder seže moj tošl.
Mogoče bi drugače gledala, če bi bila poročena z otroci, pa še to ne vem.