A je to normalno, da fant zasluži trikrat več kot jaz, jaz pa moram dat enako denarja za dopust?
Meni pa to ni jasno, ja s kom pa potem varajo? Ali se vsi v geje spremenijo ali kako? Ali ima potem ena po 5 poročenih?
Tisto kar jaz poznam je kar 1:1 nič 80% moških in 20% žensk[/quote]
če je za tebe prostitucija varanje, potem začni s tem
mogoče celo ni da se čudiš in ne pomisliš na vse poročene ki gredo z vsakim..poznam eno tako..celo društvo je že dol dala, a ker je tako komunikativna in priljubljena, žene sploh ne opazijo 🙂
potem so tu samske, v zadnjem času zelo priljubljene 18, 19 letnice, ki so se prezgodaj srečale z netom, manjka jim figura očeta, ki kot večina ostalih moških za kiklami leta
vsaka druga se je že srečala s kako 40-letno ljubeznijo svojega življenja..nekatere na koncu celo naredijo samomor
potem so tu samske, ki jih poročeni naserjejo, kakega zmaja imajo doma..
ni da ni no
Drš se ga ker tako naivnega boš težko nasal, upam da jih ni preveč takih mladih fantov.
No ko sva midva začela sem tudi jaz zaslužila bistveno več kot moj. Tudi od kar živiva skupaj so finance skupne, ne vem tako nama je obema najbolj praktično. Ampak niti enkrat pa ni ne ne ne drugi pomislil da zato ker pa zaslužim več bom pa njega financirala. Da bi še preden sva zaživela skupaj jaz vse plačevala, mislim da niti do prvega dopusta nebi prišla.
Pa mi denar ni nekaj bistvenega samo da pa en kar predpostavlja da bom plačeval še za njega samo zato ker imam službo, halo.
No zdaj se mi pa že zdi, da se malce norca delaš iz nas tule. Ker ne morem verjet, da kaj takega res obstaja – razen v kakih pocukranih hollywoodskih filmih.
Sicer pa pri svojih 55 letih še nikoli nisem šla na nobenega od navedenih tretmajev, depiliram se sama, oblekice in sandale in torbice itak imam in si jih ne kupujem posebej še za (enotedenski) dopust. Pa verjemi, da se moj mož še po 25 letih čisto ponosno sprehaja z mano naokoli (no po rivi bolj poredko, ker na Hrvaško ne zaideva dostikrat), in tudi brez solarija in anticelulitnega tretmaja je ženska lahko urejena. Pa celo kmetice se znajo uredit, če verjameš ali ne.
Prvo bi ti predlagala, da se z njim pomenis taksne stvari in ne takoj na splet… Jaz si z svojim partnerjem tudi vse delim, recimo za stanovanje tudi, ce imam manjso placo kot on pokrivam vse stroske (300e) pa ne zato, ker bi on zahteval ampak zaradi same sebe. Se dosti lepse pocutim, ko si sama lahko placam racune in nisem odvisna od nikogar, ce se ti zdi predrag dopsut mu predlagaj kaj ugodnejsega oz najboljse povej mu direkt kaj si mislis!
No zdaj se mi pa že zdi, da se malce norca delaš iz nas tule. Ker ne morem verjet, da kaj takega res obstaja – razen v kakih pocukranih hollywoodskih filmih.
Sicer pa pri svojih 55 letih še nikoli nisem šla na nobenega od navedenih tretmajev, depiliram se sama, oblekice in sandale in torbice itak imam in si jih ne kupujem posebej še za (enotedenski) dopust. Pa verjemi, da se moj mož še po 25 letih čisto ponosno sprehaja z mano naokoli (no po rivi bolj poredko, ker na Hrvaško ne zaideva dostikrat), in tudi brez solarija in anticelulitnega tretmaja je ženska lahko urejena. Pa celo kmetice se znajo uredit, če verjameš ali ne.[/quote]
Z vsem dolžnim spoštovanjem gospa, ampak, danes so čisto drugačni časi, videz je toliko bolj pomemben, kot je bil v vaših mladih letih. Saj vemo, mediji, selfiji itd., so odlični indikatorji tega.
Avtorica, po svoje te razumem, a od moškega, ki ga šele spoznavaš potihoma pričakovati financiranje (sponzorstvo), je pa tudi nedostojno za pošteno žensko. Pa vzami kredit za svoje potrebe. 😉 :-))
Kot prvo: če ima on čez dva jurja, ti pa čez jurja, je to dvakrat več, ne pa trikrat več.
Kot drugo: zakaj bi moral on plačevati zate? On naj bi zapravil svoj denar zate, ti bi ga pa prihranila, zakaj že= Meni se zdi popolnoma normalno, da vsak plača zase. Ne glede na to, koliko zasluži. Pač privoščiš si tak dopust, kot si ga lahko financiraš s svojo plačo.
Ko sem prebrala post sem si mislila, boga… Na kakega škrtuha je naletela. Bolj ko berem si mislim: bogi, na kako lovačo je naletel. Zbereš si drag dopust in pričakuješ da bo funanciral tip s katerim si eno leto? Najdi si boljso sluzbo ali delaj se ti popoldne, zasluzi 5 jurjev in naj si on zbere nsjdrazji dopust, ti pa placaj!
Kaj je tvoj ati s tvojo mami…. Odrasti punca in spucaj ta razmerja hcerka- oce, ker povem ti, takega kot je tvoj oce ga ni… Ne primerjaj fantov z ocetom, ni zdravo ti povem.
In naj ti ne bo fant financ minister, saj nisi z njim zato ali pac?
[/quote].
Dej vsaj na javnem forumu si ne delaj stamote ženska. Ampak mam pa predlog zate: ali veš da obstajajo tipi ki iscejo zenske kot si ti!! Jeeeeee!! Resda samo za en teden dopusta, ki ti ga financirajo in se kako zepnino za povrh dobis. Svoje oglase obhavljajo na razlicnih znanih portalih, v zameno zahtevajo sem ter tja malo horizontalnega razgibavanja in pa oralne spretnosti. Good luck!
Nič čudno, da imamo tako nizko rodnost.
Ženska, ki se posveti materinstvu, se veliko težje posveti karieri in posledično je materialno dolgoročno na slabšem. Ne samo v času intenzivnega materinstva. So izjeme, a gledam popvrečja.
Zato se mi zdi popolnoma v redu, da tudi mlado dekle od bolj situiranega fanta pričakuje večji materialni prispevek. Naj se fant čim prej navadi na to.
V paru se mi zdi edino prav, da se dva medsebojno podpirata, saj tudi moškemu, ki se trudi, lahko poklicno spodleti in takrat pač ženska prispeva svoj maskimum.
tudi jaz pričakujem, da se moški v materialnem smislu potrudi bolj kot jaz (pa zaslužim več kot večina moških) v primerih ko je človek dobro/ ali več zasluži… pač stvar okusa, vzgoje in odnosa do denarja – hvala bogu obstajajo moški, ki se strinjajo z mano oz. mislijo enako. Obstajajo pa seveda tudi taki, ki so škri do amena in imajo ob sebi neurejene “kmetice” – pač babnice, ki so se zapustile in hodijo okoli v trenriki, z mastnimi lasmi in napol nalakiranimi nohti… ne rabiš biti keš pička da si prelena, da bi se uredila.
Zgleda je ali pre – škrt zate ali pa res ne planirana vlagati vate ahahah.
Meni sploh ni jasno, kako nekatere ženske funkcionirate, pa sem sama ženska!
Najprej greš in izbereš drago destinacijo (verjetno si takrat mislila, da ti bo častil on, ane?), sedaj pa v jok in na drevo, ker si moraš svoj del plačat sama. A ni to logično, da vsak plača svoj del? Lej, jaz sem brezposelna in kamorkoli grem s kom, plačam svoj del in pika. Ti pa z jurjem + plače si za moje pojme dobro situirana in nehaj zdaj jokat okol, kako si ne moreš plačat dopusta, ki si ga btw. sama izbrala!
Tudi mi ni jasno, kako se nekatere ženske skoz šlepate na tipe, ko zmenkujete in vas vabijo na pijačke, kino, kosila? Imam takšne prijateljice, ki jim je kar samoumevno, da VSE in to VEDNO časti tip, pa so zaposlene in to ne v slabih službah. Sama vedno poskrbim, da tudi kaj častim, ko se dobim s fantom. 1x eden, drugič drugi.
Ne vem od kje ženskam ta ideja, da morajo tipi vse plačevat, a?
Oh ženska kakšnega kmeta pa imaš ti ob sebi. Pravi moški imajo svoje potrebe. Najbrž si ne želiš, da te fant vozi okrog s staro konzervo, če bi bil kej dedca bi financiral nov športen avto. Hobiji kot so nogomet, računalniške igrice so za otroke. Pravi moški igrajo golf, tenis in hodijo v fitnes. Privošči mu kolegico, ki bo z njim hodila na večerje. Če te ima rad, te ne bo vozil v nepreverjene restavracije. Pa če si ne želiš imeti hloda v postelji, mu privošči vsaj 2 ljubici. S tem si bo izboljšal seksualne izkušnje in te bo lažje potešil. Pa to pravi moški ne delajo zaradi sebe ampak zaradi vas. Le katera si želi imeti kmeta, ki mu mora rezervirati dopust potem pa ga še financirati? Pravi moški sam rezervira dopust in ga tudi plača, še prej pa ga z ljubico tudi preveri.
Zdravo, prebrala sem samo prvo vprašanje, pri nas jaz zaslužim 800 z dvema službama, partner pa 1500 + regres + dodatki in nagrade… Zaradi otroka dobi tudi cca. 100 eur več na mesec kot bi sicer. On da v skupno blagajno 1000 eur jaz 500, to pa zato ker toliko stane vrtec in lizing za avto in je sam rekel, da bo to on plačeval, ker je avto “njegov” (v bistvu ga oba voziva ker imamo notri avtosedež za otroka) in ker več zasluži pa tudi ker uveljavlja otroka. Jaz imam svoj avto od prej.
Na začetku zveze sem jaz zaslužila 600 eur pa sva dala v blagajno isto, vsak 400, s tem da je on večkrat častil ko sva kam šla (bencin, večerja). Nimava čisto do eura razdeljeno, enkrat en kaj kupi za gospodinjstvo, drugič drugi pa ne gre iz skupne blagajne …
Aja, pa več da v blagajno tudi zato ker ima možnost dodatnega zaslužka še popoldne, občasno in sem ga pri tem podprla na način da imam jaz na sebi večji del skrbi za otroka in gospodinjskih opravil, torej mu ne težim glede tega, on ima svojo službo, popoldansko delo občasno, šport in igranje z otrokom v prostem času 🙂
Jaz mislim da je fer da se daje približno isto, vsaj na začetku. Medtem ko sem jaz naredila enostaven faks in delala preko študenta se je on pošteno namučil da je pridobil izobrazbo s katero zdaj lahko dobro zasluži, v službi mu tudi ni lahko. Imel je tudi boljše pogoje in vse ampak vseeno, to je življenje pač nimamo vsi enakih pogojev in možnosti in vez in karkoli. Ampak to se mi ne zdi razlog da bi moral on mene financirat in sebi manj privoščit. Tako da mu ne težim, ko si kupi kako drago športno opremo. Jaz sem za isto opremo varčevala celo porodniško in si na koncu še nekaj sposodila od njega ter mu čez čas vrnila. Tu se ne gre za sebičnost ampak za princip, da se ve kam gre denar in se ne očita en drugemu karkoli.