A je to normalno, da fant zasluži trikrat več kot jaz, jaz pa moram dat enako denarja za dopust?
50 procentov on 50 ti. Meni se slisi odlicno :))
Mislim, da ti je to kar lepa lekcija tvojega fanta… Očitno je skužil, da v njem vidiš denarnico in da je trošenje denarja, ker ga več zasluži, zate samoumevno. Mislim, deklica, da si si tole kar sama prislužila. Nedvomno so pa to zadeve, ki se jih pogovori še preden pričneš obračat liste katalogov. Izbrati dopust za en teden za celo plačo, dekle, je odraz tebe, da denarja ne spoštuješ in verjetno ti je to hotel pokazati. Lahko mu sicer sedaj pokažeš nazaj, da ti nisi samo ena punca, ampak punca, ki je vredna, da jo fant povabi na dopust in da če to ni on, bo pač nekdo drug. Ampak potem si mislim, da boš tudi morala najti drugega….
Pošteno. Tu si pa ženska z nižjimi dohodki izmisli nek drag dopust in čisto naokoli pade, če ji nekdo reče, da naj si ga torej tudi sama plača. Res je uboga in izkoriščana, ja.[/quote]
ni si ga ona izmislila, on ji je rekel, naj ona izbere
tu je prišlo do čisto običajnega konflikta pri parih, mlada sta, se še učita:-)
on je računal, da bo izbrala dopust za 500 eurov, ona se pa ceni na 1000, kar bi se jaz, če bi bila stara 26 let in ves čas urejena v nulo, tudi
tu se samo vidi, kako malo jo ceni, kako malo se cenijo slovenke, ki morajo delati 20% več kot moški za isto plačo, ki morajo biti vse tisto, kar piše v temi ljubicah..nekdo je dobro opisal lastnosti: vložena energija matere in žene v eno, ljubice v drugo (ženstvenost)
in si nato s tisto plačo, pri kateri so že bile oguljufane za 20%, plačati same dopust
pravim da je slovenija edinstvena, no obstajajo svetle izjeme, slovenija ima največji delež zaposlenih žensk: 80%….v tujini se ve, da ženski, ki ostane doma in opravlja poklic matere in žene, ni treba delat in si plačevat cunjic, depilacije, dopusta…………. sami
Če obrnemo spole:
Punca ima čez 2000 evrov plače, jaz pa malo več kot jurja, zahteva pa da dam pol za dopust. Men to ni logično. Letos greva prvič na dopust skupaj pa me je mal šokiral tole. Sploh ker pač ni glih poceni. Se sprašujem, če greva skupaj živet bo tudi potem hotela, da dam pol za stroške? Ni mi pač to normalno, če imam tako majhno plačo, da moram dat enako kot ona, ki ima trikrat večjo. Moški kako imate vi to urejeno?
Se še vedno sliši nenormalno?
To pa je tema…
Osebno menim da je to zajebancija.
Če pa ni, ti je pa čisto pravilno dal lekcijo da si sama plačaj.
Koliko tebe košta vse predno greš na dopust tipa sploh ne zanima. V končni fazi greš na morje lahko naga v FKK kamp. Tam noben ne gleda če si upedenana.
Druga stvar je pa taka…. kako hudiča lahko kdorkoli pričakuje da bo nekdo drug financiral vse? A boš samo 1/3 časa na dopustu ali boš cel dopust? Cene so po osebi in nobenga ne zanima koliko kdo zasluži. Če nimaš denarja za take stvari pač ne greš. Če ti je prioriteta v življenju da najdeš financ ministra in dejansko svojo *P*i*z+d+o tako ceneno prodaš, svoj denar pa spizdiš za hajkanje okol, sori nisi vredna nič!
Tukaj se tudi poraja vprašanje, ali boš pripravljena karkoli dodati zraven ko bosta šla na svoje (sicer zelo močno dvomim).
P.S. če tip služi take dnare, ima tudi v glavi kak kolešček ali 2… posledično lahko marsikdo hitro razbere kdo to piše. Iskreno upam da tvojo rit našutera ker si ena navadna sponzoruša!
Tasha26, domnevam, da sta mlad par, ki se še ne pozna dobro. Pogovorita se. Najprej bi se morala dogovoriti o teh stvareh, šele potem izbirat, kam gresta. Ker si ti izbrala lokacijo, zdajto požri, a če se bo strinjal, pojdita kam na cenejši dopust, delita stroške 50-50 ali 40-60, če se tako dogovorita. Kakršen koli dogovor je ok, če je prostovoljen in je res ustrezen za oba. Vprašaj ga, zakaj tako vztraja pri tej delitvi. Je imel izkušnje s kakšno izkoriščevalsko punco, ali pa še ni prepričan vate?
Res je, da potrebuješ denar še za depilacije itd., vendar imam občutek, da delaš lep dekorativni predmet iz sebe, saj si tako naučena od doma. Verjetno se neguješ vse leto in ne le pred dopustom? Potem tega stroška ne štej v znesek za dopust. Bodi človek, spoštuj se, neguj se zase in ne zato, da se bo nekdo s tabo postavljal po rivi, ker nismo več v 18. stoletju, da bi bila ženska lep okrasni predmet.
Nekoč sem imela podobno izkušnjo. On je bil zdravnik, jaz študentka, pazil je, da sva vse plačevala pol-pol. No, sčasoma se je vedno bolj kazalo tudi, da je škrt. Pustila sem ga. Zdaj imam moža, ki ima dvakrat višjo plačo od mene, sam je predlagal, da bo njegova plača za preživetje, moja pa za dopust in podobne stvari, in za moja mala drobna veselja. Strinjala sem se s predlogom.
Vse je ok, če se obe strani tako dogovorita.
Je delno res. Samo dokler se ne gre na skupno pot in se začne dokončno skupno življenje do takrat nimaš kj razmišlat o tem da je to sploh nefer.
Ta tema oz. naslov je tako zastavljen kot da jasno daje vedeti da je tip zato da dela služi in po vrhu usega še njej financira dopust????? Halo ženske dejte 2 3 korake nazaj pa se ohladite.
A ti je tip kriu da zaslužiš samo bogega jurja na mesec? Sama se odločaš glede kariere, sama si tista, ki bo kaj naredila iz sebe. Oprosti ampak nekateri še dobrih 600€ na mesec ne spravijo skupaj.
Moji nikoli ni na kraj pameti padlo da bi rekla če bom jst plaču za njo. Nikoli! Pa je bla študentka brez prihodkov. Tudi trenutno ima precej manšo plačo pa nikoli ne reče.
Ampak je pa dejstvo, da imava skupne finančne plane na tedenski / mesečni in letni ravni. In sploh ni debate o tem kdo koliko zasluži. Usak cent, ki ga prispevava z delom je v skupnem fondu. In samo skupaj sva uspela narediti kar sva.
Jst na podlagi napisanega še vedno trdim da je sponzoruša in če tip pri tem ustraja je z razlogom. Bol se boš bunila prej boš odletela. Dosti sem jih že videl z dostojno plačo, ki so jo samo na sebi zapravile in potem javskale da ni dnara za gorivo, počitnce, šoping in pjače s “kolegicami”. Potem so se pa dejansko porivale z nekom drugim, ker je pač kolega biu sponzor brez da bi sam to vedu.
Dokler bo tak odnos bo tip še z večim veselem reku da se kratko malo J*E*B*I in si svoj del sama plačaš.
Hahaha, pravilno! Če si izbrala, si plačaj, če ne pa izberi tako destinacijo, ki si jo lahko privoščiš tudi ti. Ne vem, zakaj bi ti moral karkoli plačevati?
Ko sem bila še študentka, je moj takratni fant (in zdajšnji mož) zaslužil ok. 3000 neto (dela v tuji firmi kot programer), jaz pa slabih 500 (s tem sem morala pokriti mini študentsko sobico in stroške, tako da mi je ostalo cca. 200 eur mesečno za hrano, bus in kozmetiko). Dopust sva izbrala skupaj v skladu z MOJIMI zmožnostmi (šparala sem pol leta) in NISEM dovolila, da mi karkoli plača. In mi ni. Me je pa peljal na fino večerjo.
Zdaj, ko sem redno zaposlena in je plača veliko višja (še vedno za cca. 1000 eur nižja od njegove), dopust izbereva skupaj in ga tudi nekako skupaj plačava – ne gre na pol, pač pa plačava z računa, na katerem je denar. Z mojega, njegovega, ni važno.
Jaz sem tud en izjemen skrtuh dolenjski, bi ti isto rekel pola/pola 🙂
Raje gorencu recem, lejga zida skrtga se za pir ne da, pol se pa hitro postavi, kva da ne ajga kam greva – pa se odzejam 🙂
Ne sej tako hudo spet ni 🙂
Ste me pa ravno zenske naucile skrbnega ravnanja z denarjem. Kot so povedali, ce sta tako frisna lepo zacnita s pol/pol, ne vihaj nosu, potem pa se bosta pogovarjala za naprej, kaksna bodo pravila. Kakor se opisujes ocitno nisi skromna, ce bi bila in izbrala neko hrvasko destinacijo, bi mogoce pac placal. Ce pa se preseravas pa se daj posteno. Jaz si lahko marsikam privoscim it, imam tud dobro placo, pa zal ne maram avionov tko da je tut v tem nekaj dobrega. Za sluzbo se se peljem parkrat letno, z drago in to za dopust pa za noben denar 🙂 Sem pa skromen tako da mi je na Pagu povsem vsec.
Ja, potem pa mu pač pojasni, da si tega ne moreš privoščit. Očitno je tip pozabil, da greš zraven. :/
Če obrnemo spole:
Punca ima čez 2000 evrov plače, jaz pa malo več kot jurja, zahteva pa da dam pol za dopust. Men to ni logično. Letos greva prvič na dopust skupaj pa me je mal šokiral tole. Sploh ker pač ni glih poceni. Se sprašujem, če greva skupaj živet bo tudi potem hotela, da dam pol za stroške? Ni mi pač to normalno, če imam tako majhno plačo, da moram dat enako kot ona, ki ima trikrat večjo. Moški kako imate vi to urejeno?
Se še vedno sliši nenormalno?[/quote]
Aja, ti ne bi zažiral samo pri dopustu, ampak tudi sicer. Zanimivo…