Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A je že kdo delal rižoto tako?

A je že kdo delal rižoto tako?

Ga ne, ker nimamo primernega podnebja. Kar pa še vedno ne spremeni dejstva, da krompir ni izvorno slovenski. Pa paradajz tudi ne (med drugim), tudi če mu rečeš Lušt :))))

bi me razsvetlila kakšno “izvorno” hrano, če ne tisto, ki jo sam pridelam v svoji zemlji iz svojega semena, bi smel jesti?

zakaj naj bi pa bilo riž treba oprat?
[/quote]

Zaradi smukca, s katerim ga polirajo.
[/quote]
To, da riž polirajo s smukcem je bedarija. Riž polirajo v posebnih mlinih in tisti prah, ki ostane na zrnu je navaden škrob, ki nastane pri poliranju. Zato se riža za rižoto NE pere, ker da škrob kremasto teksturo.

bi me razsvetlila kakšno “izvorno” hrano, če ne tisto, ki jo sam pridelam v svoji zemlji iz svojega semena, bi smel jesti?
[/quote]

Si ti začel z izvorno hrano, ne jaz. Jaz nimam nič proti rižu razen tega, da mi ni preveč všeč.

[/quote]

Si ti začel z izvorno hrano, ne jaz. Jaz nimam nič proti rižu razen tega, da mi ni preveč všeč.
[/quote]

ne obremenjuj se preveč.
sicer pa, jaz nisem začel z “izvorno” hrano, mi povsem zadošča domača, slovenska…

New Report

Close