Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A kdo od vas je arašidovo maslo?

A kdo od vas je arašidovo maslo?

Kdaj ga jeste? Za zajtrk ali kot prigrizek? Je dobro? Jaz sem ga enkrat poskusila kot otrok, pa se spomnim, da mi ni bilo všeč. Lepi se za zobe.
Na kaj ga namažite? Kar na običajni kruh ali na kaj drugega? Ga jeste še v kombinaciji s kakšno drugo hrano? Sladko? Slano?
Zanima me, ker razmišljam, da bi mu dala še eno možnost, najbrž se mi je okus od otroških let že spremenil…

Jaz sem ga kupil, namazal na navaden kruh in mi ni bilo všeč.

Res se lepi na zobe, ampak mene ne moti. Namažem ga na navaden kruh oz. žemljico, drugega nič zraven. Pa v temle receptu se super obnese: https://www.kulinarika.net/recepti/15172/eksotika/mama-afrika/

Jaz golaža sploh ne delam več drugače kot takole.

Nora sem na arašidovo maslo, ampak stoprocentno in gladko (kupim v Mullerju ali DM).
Delam tudi kroglice iz njega, recepte imaš na netu.

Zanimivo, tudi meni je bil zanič, ko sem ga poskusila kot otrok, zdaj se moram pa prav nazaj držat. Ampak pazi, v trgovinah imaš večinoma večje lončke in tam je dodan sladkor … tak meni ni všeč. V Leclercu imajo sicer večje kozarce in pride cenejši (prav tako brez dodanega sladkorja), ampak tudi ni tako dober kot ta iz Mullerja, DM.

Peanut butter je super. Namažem ga na kruh in seveda preko njega dam še med, lahko tudi marmelado ali pa kakšno čokoladno – lešnikovo kremo. Poljubno po želji. Pa še skodelico kakava si pripravim, ali pa čaj in to je to.

drug drugega programiramo

si en kozarček privoščim. Mora bit crunchy in čez marmelado.

Me je najbolj dobro on z večjimi koščki iz Lidla…paše na tršem kruhu ali krekerjih

Hvala za idejo, ga bom poskusila uporabiti pri kuhi. Zadnje čase ne gre v promet…

Zvečer. Na žlico. Brez dodatkov, samo 100% arašidi.

Mažem si na kruh, zraven kakšnih sladkarij mi tudi paše, npr. sladoleda, tudi k ovsenim kosmičem, h kakšni omaki dodam (s piščancem paše). Meni je super.

Včasih si tudi nardim svojega, lepo zmiksam arašide in malo vode, tisto pa pride čisto drugače kot kupljeno – bolj sladkasto in belo-bež, ne pa oranžno. Oba sta mi všeč, kupljeni in domači

O ja arašidov maslo obožujem. Najraje ga dodam k ovsenimi kosmičem ali k kakšnemu sadju (jabolka, banana,…) Zelo mi pa tudi paše na riževih vafljih (vem da niso zdravi). Kupujem 100% ali ga doma zmiksamo sama.

Jem, najraje z jabolki ali pečeno banano.

Zakaj rizevi vaflji niso zdravi?

Smem vprašati, v kakšnem mešalniku zmeljete oreščke v maslo? Meni se vse zalepi po stenah in ne uspem dobiti homogene mase. Hvala!

jaz v čist navadnem za 30 €. Če se ti zalima, dodaj več vode ali pa olja. Proti temu sicer ne pomaga noben mikser, po moje.

Aja, pa to domače arašidovo maslo jaz zamrznem. Ker ne dodajam nič soli in ne vem, kako obstojno bi bilo.

Pa čisto homogeno tudi pri meni ni. Ni tako gladko kot kupljeno, je bolj kot kak zrel kajmak. Se pa še vedno da na kruh namazat, pa dobro je tudi.

Pa čisto homogeno tudi pri meni ni. Ni tako gladko kot kupljeno, je bolj kot kak zrel kajmak. Se pa še vedno da na kruh namazat, pa dobro je tudi.
[/quote]

Hvala za odgovor. Mogoče delam premajhne količine in s premalo tekočine. Se bom opogumila in poskusila še enkrat 😊

Zakaj rizevi vaflji niso zdravi?
[/quote]

Jaz jih obožujem a pravijo da so baje rakotvorni

New Report

Close