A kdo proda po delih irobot roombo?
Kot sem napisala v naslovu, rabimo nove (ali stare ;)) dele za roombo.
Med sesanjem je nase prevrnil vodo s čistilom (za WC), ki je prišlo do elektronike.
To čistilo naj bi “požrlo” kar nekaj nogic procesorja.
Smo ga odprli, očistili, posušili.
Sveti zelena lučka, vse se da nastavit, samo premika se ne
Ko ga prižgemo javlja, naj ga prestavimo na novo mesto in pritisnemo start.
Če kdo ve, kje bi dobili (za normalno ceno) celo elektroniko, ali pa samo procesor, bi
bili zelo veseli.
Roomba je model 625.
Hvala!!!!
A ne bi praviloma moral zaznati ovire na poti?
Tukaj je en odgovor, če se zadeva zmoči:
https://www.ifixit.com/Answers/View/89616/roomba+560+got+wet+and+now+it+doesnt+go+forward
To je bilo stojalo za WC papir in spodaj je še posodica z WC krtačko, v katero sem natočila čistilo.
Sesalec je očitno zapeljal čez rob tega stojala in ga prevrnil nase (zapelje mi tudi čez stojalo za perilo).
Ko smo prišli popoldan domov, je bil v takem stanju že skoraj 10 ur.
Elektroniko je mož očistil in z nečim pošprical, vendar ostaja ta napaka, da se noče premaknit.
Ravno sva kupila novo baterijo in krtače
Moja roomba je stara dve leti, vendar jo od kar imamo psa ne morem uporabljati. Vedno sesam s klasičnim sesalcem zaradi dlak.
Tako, da sem že razmišljala, da jo prodam. Koliko bi dala za njo? Prodam ti vse skupaj, je tudi model 625, potem pa sama vzameš ven kar želiš.
NE vem, koliko bi bila realna cena za dve leti rabljeno. Cena nove je bila 599€.
Ne vem, če bova prišli skupaj s ceno
Tudi mi smo zelo drago plačali to roombo.
V bistvu jaz rabim samo plato, ki pri nas stane cca 150 eur, na ebayu pa med 60 in 100 eur, oz morda rabim samo procesor, ki pa je cenejši…
Ker vse ostalo nam dela in imamo čisto novo baterijo :).
Povej, za koliko si pripravljena prodati in mi pošlji na mail: fortuna.sum@gmail.com
Na forumu pod svojo streho se v temi Roomba večkrat oglasi en gospod, ki rombe tudi popravlja.. Malo pobrskaj – jaz sem že kupila pri njemu kak del in je bilo vedno ok.
“jaz prodam”, zakaj pa ne moreš sesat, če imaš psa?? Midva sva ravno zato nabavila rombo. Pa imamo dogo in bernskega planšarja, pa je vse ok.. A nimaš tavelikega koška za smeti?
Meni tudi ni uporabna, ker jo moram po vsakem sesanju očistiti – dlake se navijejo okoli krtač. Potem sem pa hitreje, če potegnem s sesalcem (uporabljala sem jo samo za hodnik in kopalnico, drugje imamo preveč nastlano).
Če ni v uporabi, je baterija itak fuč, če je niste primerno shranili. Tako da je vredna x minus nova baterija.