Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A kdo ve kako sedaj?

A kdo ve kako sedaj?

Ojla,

mene pa zanima ali kdo ve tel.številko, ali na koga se lahko obrne v primeru, da hočeš inšpekcijo za geodete.
Namreč čisto na kratko:
st adva brata (moj tast in njegov brat), ki sta dobila vsak pol zelje in ker ima brat po celi parceli od oka za kar 80cm preveč se je poklical geodet (sama se namreč nista mogla pomenit) in je prišel sam šef in je pogledal pri ograji in rekel TO JE VREDU! Mi pa si mislimo, da brez merjenja pa to ne bo šlo in smo pomislili, da pa ga je ta tastov brat malce podkupil (saj so tukaj pri naj parcele blazno drage).
Ufff, a se sploh da kaj razumet?

No,a kdo ve kam bi se lahko obrnili?
Je pa za Mb!

Hvala in lp,
m.

Pozdravljena,
glede tvojega vprašanja ti bodo znali svetovati na Geodetski upravi v Mariboru,ki je v stavbi Mariborske občine.
Pokliči tel. 22 016 15.
Dogovorite se za nove meritve in postavitev mejnikov???
LP

Ma dej, jaz bi mu dala se dodatnih 80 cm.
Brat bratu volk.

80 cm in vi se tako obremenjujete?
Jao, jao, slovenčki za 80 cm bi si dali luknjo v kolen zvrtati. Kako je to žalostno.
Včasih me je kar sram, da sem slovenka.

Jaoooooo, ne razumete me. Gre za 80cm po celi parceli, in je vsega skupaj cca.500kvadratov. To pa je lepa zadevica!!

Sem sama malo neumno napisala, saj vem ja.

Lep pozdrav,
m.

Najana,

na geodetsko upravo se ne moremo obrnit, ker je prišel od tam ravno najvišji!
In sploh niso zmerili. 500 kvadratov pa ni ravno zanemarljivo malo, da bi lahko on od oka rekel, da je ok.

Potrebujem nekoga, ki je višji od njih.

Lp,
m.

Tudi če je 500 kvadratov… to je pas, 80 cm širok in 600 m dolg. A boš nardila tekaško stezo na tistem mestu, al za kaj ti gre? Razen, seveda, za princip.

Na koncu vam bo zemlja vsem pri ušesih in pri ustih ven lezla. Do takrat pa, če imate preveč denarja, lepo od vas… Tudi inšpektorji in odvetniki morajo od nečesa živet.

Nene, sploh ne razumeš.

1.
Če bi si spoh prebrala moj post, bi videla, da zemlje sploh ni moja, pač pa od tasta.

2.
gre za 500 kvadratnih metrov, kar pa se pri celotni prazni parceli zelo pozna. Saj en kv.meter stane zelo veliko, ker je v zelenem pasu in ne vem kaj še vse.

3.
gre zato, da je moj tast postavil svojemu bratu za svoj denar celo hišo (je hiša dvojček in sta jo financirala tast in tašča)

4.
gre zato, ker ga je dobesedno vedno izkoriščal.

In pri tako veliki parceli se še kako pozna 500 kvadratov, pa čeprav si ti misliš, da je to le tekaška steza.

No, sicer pa tako nima smisla, ker ne poznaš celotne zgodbe.
Sicer pa je meni vseeno, ker jaz nimam od tega vsega nič, le da se mi ne zdi fer do tasta, ki je svojega brata vedno koval med zvezde sedaj pa se je izkazalo, da je totalen bedak in izkoriščevalec.

Tako, da draga JOŽICA, si zelo zgrešila in ne zdi se mi pošteno, da takoj nekaj napadaš.
Eh… zato pa smo si različni!!

Lep večer,
m.

Imaš privat geodete, ki ti pridejo izmerit. Sicer ne vem od kod si malo pokukaj po imeniku pa boš našla. Tudi jaz mislim tako. Zakaj bi dal nekomu nekaj kar ni njegove. Upam pa da veš, da je v zelenem pasu prepovedano gradit in da parcele tudi če bi jo hoteli prodati ne boste morali.

Parcela j ev celoti gradbena in ima tudi vse vodo, kanalizacijo, vse.
Zeleni pas je bil še na vseh straneh in so tam postavili sedaj bloke.
Ampak ta parcela je gradbena in na lepi lokaciji.

Sem se pa ravno včeraj pogovarjala z tastom in je rekel, da vsega tega ni nikoli pričakoval od svojega lastnega brata, ki mu je vse vedno delal zastonj.
Pa sem mu rekla, da to sicer ni moja stvar, ampak “DOBROTA JE SIROTA”!
Pa je samo pokima, češ da imam prav.
Ampak kar je je, !

Lp,
m.

Saj ne napadam. 🙂 Zabavam se ob dejstvu, da se Slovenclji (hvala za besedo, ga. Svetlana) še vedno tožarimo za oslovo senco… in mi je obenem žal, da nisem šla takrat, ko je bil čas, študirat prava ali geodezije. Strank, očitno, nikoli ne bi zmanjkalo.

Lep dan! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close