Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a kdo zna opisati bolečino pri porodu ? Kako približno to zgleda ?

a kdo zna opisati bolečino pri porodu ? Kako približno to zgleda ?

Res me zanima

zakaj?

Ker me zanima

Boli, ampak je za preživet. Jaz sem pozabila že na vse bolečine. Bilo je lepo!

hja,potem bo treba pa sprobat,a ne?

popadki so recimo na tretjo potenco močnejši menstrualni krči, vmes te še v križu ščipa, ko se začneš širit tam spodaj, pa pač pritiska, kot če se hočeš po dveh tednih zaprtja zabetonirano usrat.

Kako zgleda, a zna katera opisat to bolečino ? Sprašujem tiste, ki boste dejansko odgovorile na vprašanje in se vam vnaprej zahvaljujem

Popadki so me pač malo boleli-kot te kdaj zvija v trebuhu. Bolel je v bistvu samo iztis. Takrat pa mi je šumelo v glavi in soba se mi je vrtela. AMPAK TAKO IN TAKO TO TRAJA SAMO TRENUTEK IN JE POTEM ops! neskončno lepo! 🙂

…kot bi odprto marelo ven vlekel;)
Ne,res boli,ni primerljivo z ničemer-ampak je bolečine(res klišejsko)takoj konec,ko otroček zajoka.

za ” ti jaz povem “

mislim, da štekam 🙂 …. torej ” zabetonirano usrat “….. približno…. Kdaj je najhuje med porodom ? Začetek, sredi, konec ? 🙂

Nič takega, popadki bolijo, sam izstis otroka pa je pravo olajšanje in je čisto neboleče. Je marsikaj drugega bolj boleče kot pa porod. Verjetno pa pri vsaki po svoje.

Ženske občudujem vas vse, ki ste dale čez rojevanje !!! Imate moje spoštovanje

ena 34 letnica, ki si želi zanosit, a se res bojim poroda 🙂

Začne se kot nelagodnost v križu,kot menstruacijski krči,ki se stopnjujejo,popadki zaobjamejo ves trebuh,občutiš izžarevanje v hrbet,Ko si odprta magičnih 10+ cm,se prične faza iztisa ploda,popadki se okrepijo,sledijo na nekaj sekund,nakar skoraj več ne prenehajo,bolečina postane na meji vzdržnega,pridruži se močan pritisk navzdol-trebušni pritisk,imaš občutek,da moraš na veliko potrebo,nato se popadki še stopnjujejo,porajati pričneš glavico,vse ostalo je samo še simfonija….

Najbrž bi morala še vsaka definirat KAKŠEN porod je imela. Je ležala, je imela umetne popadke, je čepela, je bila brez vseh zdravil? Ker se bolečina precej razlikuje.

ha ha

nasmejala si me …ko si napisala, da je rojevanje kakor, da hočeš iz sebe dat odprto marelo ? 🙂 Ali pa, kakor, da se po dveh tednih hočeš zabetonirano posrat ?

Joj sliši se kar mučno 🙂

Moja mati je dejala, da je rojevanje kakor, da bi hotela lubenico dobit ven skozi luknjico kjer lulalmo 🙂

hahahahaha sam je pa res tole :)))

porodi so sicer različni, najbolj od vsega bolijo tisti zadnji popadki, je pa tud odvisno kaj protibolečinskega boš imela.

jaz sem v prvo rodila z vakumom pa je blo itak neprimerljivo, v drugo pa me je bolelo črevo in to zelo.

Za otroke narediš še veliko več kot pa preživiš porodno bolečino. Ta je pozabljena v sekundi, ko dobiš otroka v naročje.

za ” – “

KAAAAJ ?? Napisala si , da ” bolečina postane na meji vzdržnega ” ?!? Joj 🙁 sliši se hudo za zjokat

zelo boli, pa p*** ni nikol več taka kot je bila. še posebej če te režejo se lahko posloviš od kar nekaj občutkov.

Ma, dajte dramatizirat, no.

malo močnejša menstra.

Imela sem povprečen porod (dobrih 6 ur), od tega 3 ure umetnih popadkov. Prve tri ure so bile ležerne v mrimerjavi z zadnjimi. Boli, seveda boli, ni pa, da se ne da zdržat. Pred tem sem parkrat doživela že hujše (predvsem pa časovno dalj trajajoče) bolečine.
Kar korajžno. Tudi mene je bilo strah. Ko se je začelo zares, sem na strah v isti sekundi pozabila.

……………

ha ha… kako ni ” ta mala ” več enaka ? A se raztegne ? :-((

Ne rodijo vse ženske z enakimi bolečinami.Nekatere pravijo,da niti ne vejo,da so rodile,spet druge po 12 in več ur skupaj predihavajo popadke.Ker smo si ženske različne glede na prag bolečine,ter glede na anatomske posebnosti,ni nobenega enotnega opisa porodne izkušnje.Če vzameš npr. epiduralno analgezijo,občutiš samo iztis ploda,vse kar je prej,pa ne veš,da se sploh dogaja…

v življenju večkrat pridemo na rob vzdržnosti ampak na srečo gre potem samo še na bolje 🙂

ena gor pravi da bi rada zanosila pa se boji rodit … a ti jest dam mojega 13letnika mal v varstvo boš videla česa naj te bo strah, ne pa poroda :)))))

Ko sem brala odgovore, se spomnim, ja, v križu je res bolelo, tista zoprna topa bolečina. Jaz grem takoj še enkrat rodit, ker mi čisto res ni bilo nič groznega. Popadke predihaš, če se skoncentriraš, to ni bolečina, oz je čisto znosna, ker veš, da bo čez 10s konec.
Puljenje zoba je hujše

New Report

Close