a kej hujsate?
jaz se odlocim in kak dan kontroliram hrano, potempa spet jem prevec… pasem spet na dieti… ,pa spet nic…
ima katera kak preizkusen recept, kako se drzat diete in ne jest vsega, kar pride pod nos?
jaz sem v isti godlji kot ti…žal.
vecni problem ja:))
jaz sem tudi “dokončno razvita” pa sem se ze privadiala..pocutim se vredu in me imajo radi taksno kot sem:))
eh ene 5kg manj ja..lusten bi bilo…
veliko uspeha ti zelim
lp
na hladilnik dej sliko od prašiča, pol se pa mal zamisl vsakič, ko boš šla mimo njega
Slika prašiča?
Meni ne pomaga nobena slika tam gori, pa če si nalimam kar mi pade na pamet. Sicer pa imamo stvari tudi kje drugje, ne le v hladilniku, a ne punce?
A ima kdo kakšne izkušnje s tistimi vele-reklamiranimi “metuljčki” in ostalimi napravami, ki te kokr same telovadijo z nekimi elektrošoki ali nekaj takega.
Izgleda blazno, ampak najbrž je natega.
Še ena v klubu!16kg preveč:((((Ne pomaga nobena slika – pujsu lepo pokrijem oči in odprem hladilnik….
Mislim,da tudi nobeni metuljčki ne bi pomagali,da bi shujšala – jaz ne,moja denarnica pa…in to bi bil ves uspeh:(
“Elektrošoke” menda uporabljajo v medicini po kakšnih nesrečah, ko začnejo stimulirati mišice.
Mi imamo doma ab toner, ki ga je privlekel mož, ampak so šle baterije. Občutek je, da se ti krčijo mišice ali pa kot, da te en boksa v trebuh, ali pa da te z drobnimi iglicami kdo zbada, vse zato, da se stimulirajo mišice.
Sama sem nekajkrat poskusila, potem pa na to pozabila.
Mislim, da je občutek po kakšnem sprehodu ali telovadbi vseeno boljši.
Pa lep dan vsem skupaj
Tudi jaz bi rabila enih 10 kg minusa. Na hladilniku pa ključavnico. Sem obupen primerek, ki ne more shujšati – čez dan pazim kaj jem, potem pa ponoči, ko grem na wc ne morem mimo hladilnika-takrat pa požrem vse kar je dobrega-predvsem sladkega notri. Grozaaaaaaa! A ma še katera tak problem?
Doma imam ab tronic in sem ga redno uporabljala kak mesec in ni bilo nobenega učinka, tako da je bil to stran vržen denar.
Jaz sem super shujšala s trimesečno dieto, ki je bila že večkrat napisana na forumu starši-staršem. Ni bil problem se je držat, sploh tiste dni ko so bile tortice… mnjami…. ubistvu sem cel čas tako veliko in dobro jedla, da mi je bilo kar čudno ko so šle kile dol…..
Ne pa me vprašat kakšen je rezultat, ker sem po dieti zanosila in sedaj sem vse kilce nazaj pridobila… ha ha
Ampak kot vem so nekatere punce s foruma potem obdržale prigarane kilce…. sam voljo je treba met, pa zdele ni taprav čas za začeti… tam enkrat po novem letu, pa si za 1 maj že suhica!!!!
Ja, res je – po novem letu je za začet.
V novembru sem “čisto zares” začela s shujševalno najbrž ene 3 x.
Pa nazadnje predvčerajšjim…..:(((( ampak neplaniran “šiht” do sednih
zvečer naredi svoje! Ni popoldanske malice in zvečer je tu volčja lakota.
Zdaj pa je navrsti še nekaj praznikov in hčerin rojstni dan pa god…
pa bomo pekli potice, piškote,torto in domač kruh (ta je zame strup!)…
pa prigrizki, večerje, kosila … šampanjček O:))))
In pri vsakem grizu slaba vest ….. ne, ne …. se imam pa ravno toliko
rada, da se ne bom mučila cel mesec.
Pa nikakor nimam plan začet 1. januarja…. so štirje dnevi še prosti in
obiski sem pa tja….
5. januar 2003 ta datum mi je pa všeč – pa s trimesečno dieto ene
15 kil dol do poletja.
hej, punce smo face :o)))))………uživajmo!
Saj veste, kaj je najboljša terapija: seks, seks in še enkrat seks! Pa tista tudi velja: pogledaš v hladilnik in ker notri ni nič užitnega (oz. ne SME biti nič užitnega!), greš po posladek v posteljo. Ali pa na katero drugo mesto, saj tudi jemo ne vedno samo za mizo, a ne?? :-)))
Pozdravček,
Lulilu
no ja, pa vsaj nisem edina, ki imam te tezave.
danes sem imela spet dober namen, pa se je koncal s pohanim sirom in pomfrijem za kosilo.
grem pa zvecer zato plesat… 🙂 vsaj nekaj, a ne?
Ja, jaz skoz hujšam…..tako kot vsaka ženska. Je pa seveda bolj malo efekta od tega, še posebej zdaj, ko se približujejo praznični dnevi. Kaj šele bo!!!!?????
Vam povem kako sem jaz shujšala.
Z vodo.
Vsak dan od jutra do večera pijte vodo. Zjutraj takoj začnite z mlačno, polni kozarec na tešče, počasi, po požirkih.
Nato pa ves dan, non-stop pijte vodo.
Najbolje jo je imeti kar na mizi da te spomni na to da nisi že 15 minut pila.
Tudi do 5 litrov je treba spiti, najmanj 3 litre(seveda je poleti lažje ker si bolj žejen) ampak vam povem, da smo v resnici bolj žejni kot pa to čutimo.
Dokazano je, da ko začutiš žejo, si že močno dehidriran!!!
Prebava se poboljša, koža ni tako mastna, mozoljčki izginejo, preverjeno!!!
Pa še počutje je boljše, ko tehtnica pokaže manj kilogramov.
Srečno!
A lahko še jaz pristavim svoj piskrček? Pred tremi meseci sem imela pri 178 centimčkih še 83 kg, danes pa mi tehtnica pokaže sicer še vedno častitljivih 72 kg, a je tako fajn, ko grem lahko po dolgem času mimo obešalnikov z lepimi hlačami in so mi celo prav!
Recept za hujšanje? Jesti 3x na dan vse, vključno s sladicami, vendar manj, predvsem pa zvečer namesto sendvičev jabčke ali jogurt oz. nesladkan čaj. Sama zvečer preprosto moram nekaj grickati ali držati v rokah. Druga rešilna bilka pa je kolo. Ne le da kuriš kalorije, neverjetno, kaj naredi nogam!
A se obveščamo, kakšni bodo naši skupni uspehi po novem letu?
O joj, ne me na to spominjati! Vedno pravim in trdim, da tisti ko nimajo probleme s kilogrami, sploh ne vejo kako srečo imajo. Moj brat lahko je koliko hoče in to kadarkoli: poje ogromno kruha, ogromno zaseke, ogromno sladkega in je suhi ko prekla. Jaz pa samo vidim “šnicl” ali pa čokolado na mizi, pa mi že gre gor par kil:-)))
Res ni pošteno in jaz se s tem ne morem sprijazniti in ne morem v glavi rešiti….hujšam kar se že poznam in ne gre pa ne gre.
1. novembra sem začela z neko dieto, pa nič od tega ker so me premamili mamini domači štruklji, mamina “štefani” pečenka, pa fant me non-stop vabi na večerje v kitajsko, pa mehiško, pa na ribe,….-še je pač sveža ljubav-pa non-stop mi nosi čokolade, pa peciva, ki jih peče njegova mama,…
Skratka zdaj pa ne grem hujšat-so prelepi prazniki pred nami in s tem se pa res ne bom obremenjevala in morila še druge…
Punce, povem vam, da tak rada jem razne dobrote, tako uživam ob vsakem grižljaju, tako rada sama kuham in pečem, potem pa se v miru vsedem za mizo in jem…samo, da nimam prave mere in se na koncu tako nabašem, da moram iti ležat….
Lepe praznike z čim več dobrotami…
oj. tudi sama se pridružujem skupini žens,ki imajo vecen problem-odvečni kilogrami,prenajedanje,in hujšanje,hujšanje,hujšanje..ja kakšnih 10 kg bi se bilo dobro znebit-ceprav se vsak teden odločam, da bom hujšala, pa dan, dva ali nekaj dni ne jem, potem pa se dobesedno nažiram..nimam in nimam meje,nikdar nisem dovolj sita..to me spravlja ob pamet, me živcira, depresira,skratka sem že zelo zagrenjena, ampak tiste volje, da bi nehala žret pa enostavno ni..ma, zdaj je tako december,po novem letu pa??najbrž isto kot letos,lani,predlani..vecna zaceta hujšanja, pa nikdar pravega uspeha…ce katera želi, mi lahko piše na [email protected], pa poskusiva kdaj skupaj, ali se vsaj malce bodriva druga drugo,ali celo, da nas je več..kaj pravite?
hoj.
Jest pa ne zastopm, kolk morte met cez 70, 80 kg al pa se vec. Ni res, da smo vse zenske obsedene z dietami. Jaz imam 31 let, pri 167 cm 56 kg, in se nikol nisem prisla cez 60 kg in tudi ne mislim, razen seveda, ko bom noseca. Jem kolikor in kar hocem in se s tem ne obremenjujem, zato se tudi nikoli ne zredim. Pa ne mi rect, da sem edina, ker jih kar nekaj poznam, ki niso se nikoli imele probleme s tezo, samo normalen odnos moras imet do hrane.
Ena moja prijateljica se “zredi” ze, ko gre mimi slascicarne. Je pa res, da debeli ljudje pac tudi jedo v vecjih kolicinah.
Lp
Taya
Tudi jaz nisem imela problemov s kg dokler nisem rodila svojih otrok, potem se mi je pa očitno sistem oz. metabolizem ali kaj jaz vem kaj totalno sesul in imam probleme s težo. Sicer ni kritično, ampak obstaja pa.
Nikar ne sodi, dokler nisi sam na stvari. Tudi jaz sem včasih mislila enako kot ti, vendar stvari se spreminjajo in mi z njimi.
LP
Mimika
Po mojem, da ko se zrediš, ko rodiš, se ti metabolizem ne more spremenit. Moja mama je vsakič, ko se je zredila, v dveh mesecih dobila nazaj tako postavo kot jo je imela. Ne vem pa, mogoče, ker ona tud nikol skoraj ni pri miru in je mela vedno probleme s prenizko težo. Ker za razliko od nje sem jaz tip, ki se rada giblje, pa mam vedno več kg od nje, ne glede na to, da se trudim jest pravilno, pa treniram vsak dan.
Nikol pa nisem hujšala po dietah načrtno, mela sem obdobja ko nisem mogla jest, pa obdobja ko sem preveč (oboje vem zakaj), tako da prvo sem si uničla želodec, pod drugo pa zredila, sam zdej ko sem razčistla s tem, sem spravla dol vse s treningom in pravilno prehrano brez odpovedovanja. Tud zdej “hujšam”, sam ni neke panike s kg, sam ko jaz hujšam, je to čist drugač… velik velik treninga… Pa še druge stvari, k je preveč da vse napišem, v glavnem ne rebim nobenga osebnega trenerja k si lahk sama vse napišem.
Kaya ali Taya, pozdravljena. Tudi sama sem razmišljala kot ti. Pa je res, da se ljudje spremenimo. Res je tudi, da sem po porodu dobila nazaj svojo težo. Zdaj po 12- letih pa mi “grejo kile same gor”. Nimam nobene diete. Jem tudi normalno – za moje pojme. Bi rekla, da pojem manj kot včasih, ko sem bila skoraj večno lačna in s kakim sendvičem v roki, samo da bi šel kakšen kilogramček gor. Pri 48 kg in 165 cm se res nisem počutila dobro. Zdaj pa se spet ne počutim dobro, ker imam malce špeha preveč.
Zato pa vas berem, da najdem kakšno idejo zase.
Lep dan.
kaya31 – moj odnos do hrane je bil še kako normalen!
Še po prvih dveh porodih mi ni bilo treba skrbeti za težo. Pri tridesetih
pa sem tretjič rodila in kmalu prišla na prejšnjo težo. In verjemi, da pri
treh otrocih in službi nimaš časa posedat! Stalno v gibanju! Pa sem se
začela redit – pogovor pri tem zdravniku, onem, hujšanje pod zdravniškim
nadzorom – pa kile nazaj, pa hujšanje v “lastni režiji” – pa kile nazaj.
Posledično – še depresija.
Zdravniki me hočejo “filat” z antidepresiti (ki jih jaz nočem uživati)
nočejo pa mi dati tablet za pospešitev delovanja ščitnice. Ščitniške
hormone imam namreč na spodnji meji normale in to je za njih
zakon – jaz se pa mučim.
Ja, hujšam kar naprej – vsako leto ene dvakrat.
Sem pa srečala mlado mamico, ki je po porodu začela hujšat brez razloga.
Bila je že čisto obupana. In so ugotovili, da ji je po porodu ščitnica
podivjala.
Zato punce, nikar nas debele ne mečite vse v en koš! Delate nam veliko krivico! Nihče se ni odločil biti debel kar tako – vzrokov je toliko kolikor
nas je predebelih!
Ko greš v trgovino ne kupuj kruha, sladkarij, kupi sadje – vsak dan drugačno, zelenjavo pripravljaj na tisoč načinov, pij različne sadne vitaminske sokove brez sladkorja, telovadi, idi na sprehod, na plavanje ……………………………………………………………………………………
ne uporabljaj sladkorja, namesto kave pij zeleni čaj, namesto alkohola pij vodo in sadne sokove…………………………………………………………………….
Volja premaga vse!
LP Maria
Forum je zaprt za komentiranje.