a kej na razprodajah kupujete
Jaz sem kupil nekaj ETH na 620, seveda premalo, ampak takrat se mi ni tako zdelo hehe. No pa še nekaj NEOta, pa še nekaj VIB, potem pa se je odbilo navgor, in sem ETH že prodal na 770.
Jaz zdaj ne vem, a smo se dotaknili dna, ali gre samo za popravek, ki se posledično vedno dogodi po prehitrem padanju ali prehitri rasti.
Mislim, da je večina borz (menjalnic) zdaj že opravila z zaostanki pri verifikaciji novih vlagateljev, kateri pa se zaradi zaostanka čedalje manj razburjajo. Pravzaprav je najbrž ravno nasprotno. Zelo so srečni, da jim ni bilo dano kupiti na najvišjih vrednostih. Interesa za nakupovanje spodaj pa kot običajno ni prav veliko.
Leto 2018 bo prav posebno leto za kripto, vsaj o tem se napovedovalci prihodnosti niso motili.
Največji zaostanki so bili na Bitstampu in berem, da tam še vedno ne verificirajo zaostankov. Moram prav vprašat kolega, ki je odprl račun v začetku decembra, če so se ga že usmilili. Konec januarja vem, da se ga še niso. Oni se verjetno otepajo novih uporabnikov, ker borza tega v konicah ne bi prenesla. Čeprav v takih razmerah verjetno ni bojazni.
Ja, zdaj kriptovalute nikogar ne zanimajo, ker so poceni. Ko bo vse podvojilo, potrojilo vrednost, bodo pa takoj spet zraven in kupovali drago. Klasični FOMO pač.
Mislim, da tovrstnih konic ne bomo videli nikoli več, čeprav si želim da bi jih.
Padanje se nadaljuje, čeprav je bilo kar nekaj odpora pri 6000€ za BTC, testirano v zadnjem času. Ampak ta meja je zdaj padla.
Nadalje mislim, da se bo treba pripraviti na resen črn scenarij. Žal osebno ne vem, katere cene so pri kripto še vzdržne, ker precej finančne industrije ne deluje več, če padejo vrednosti na prenizko raven.
Bomo imeli BTC v treh mesecih pri 200€ in vse ostale sorazmerno zraven?
Kako je že šel scenarij? Ko se bo zgodil crash, jih bo samo nekaj preživelo?
Si ne predstavljam, da bi propadla dejansko ripple in stellar recimo, ob pogodbah, ki jih imata z inštitucijami in dejansko implementacijo.
Zakaj praviš, da finančna industrija ne deluje več, če cene padejo na prenizko raven? Kako je pa delovala, ko je bitcoin stal nekaj centov?
Rast cen in razvoj kriptovalut sta za seboj potegnila ogromno spremljajočij dejavnosti, ker je bilo denarja za vse dovolj. Nazadovanje bo povzročilo odpadanje po podobnem vrstnem redu. Kriptovalut ne bodo opuščali samo vlagatelji, ampak tudi deležniki, ki so samo posredno povezani. Veliko zamimanje, je bilo velik vspodbujevalni dejavnik.
Ne vem, težko bi kar naštel primere, ampak recimo Iconomi, skladi za vlagatelje, ki so ravnokar dobro zaživeli… upadanje cen in zanimanja bo zaustavilo razvoj, odpadali bodo upravljalci, tudi vlagatelji. Pač stagnacija ne gre vedno samo v okviru tečaja, na katerem se določen kripto nahaja, ampak tudi okolja, ki tako rast financira.. Ko je bila cena BTCja nekaj centov veliko tega kar imamo danes nismo imeli.
Rudarjenje lahko postane neprofitno …
Bitstamp kupuje nove prostore, jih ureja, napoveduje selitev zaposlenih, cel projekt, ki pa bi na ponovni ceni nekaj centov postal nepotreben, še več, finančno nevzdržen. Moj pomislek je bil, pri kateri ceni, postanejo dejavnosti finančno nevzdržne. Če trgujeva samo še ti in jaz 🙂 vsak s po 1000€, Bitfinex gotovo ne preživi? Tako, da res je, ne bodo preživeli vsi, kot tudi vsi vlagatelji ne bodo.
Kdaj se bodo tečaji v resnci začeli popravljati? Takrat, ko bomo vsi prepričani, da se ne bodo 🙂 Dokler pa prodaje predstavljajo reševanje kapitala, kar se ga še rešiti da, zaman pričakujemo rast. V zadnjem obdobju je bila vsaka nakazana rast zasuta s prodajami investitorjev, ki so želeli ven.
Kako točno pa rast cene ali padec kriptovalute vpliva na podjetje, ki je pokasiralo 15 milijonov realnega denarja v ICO-ju za to, da nekaj ustvari? Denar so že davno pretvorili v fiat in delajo naprej. Za te sklade ne vem, ampak to je kapljica v morju.
In tudi če cene padajo, ne pomeni, da ni trgovanja. Še več, volume ostaja enak, čeprav imamo crash. Celo večji je kot par dni nazaj. Borza pokasira enak procent v vsakem primeru. Padanje cen ne pomeni, da ni zanimanja.
Če je bilo rudarjenje profitno, ko je bil bitcoin par centov, ne vem, zakaj ne bi bilo zdaj. Bo MonaCoin povedala. 🙂
Tisti, ki so v tem poslu, bodo nadaljevali. In to velja za vse dobre projekte. Zanje se ni čisto nič spremenilo. In zato kriptovalut ne moreš več uničit. Vsaj tistih ne, ker imajo dejansko implementacijo in niso samo – kot temu rečejo – prazen luft.
Tole je cikel, ki se bo obrnil. Zdaj jih veliko prodaja samo zato, da bodo na dnu potem kupili ceneje. Ljudi, pripravljenih vložit, je dovolj, samo čakajo, kaj bo. Sem večni optimist. 🙂
Kako točno pa rast cene ali padec kriptovalute vpliva na podjetje, ki je pokasiralo 15 milijonov realnega denarja v ICO-ju za to, da nekaj ustvari? Denar so že davno pretvorili v fiat in delajo naprej. Za te sklade ne vem, ampak to je kapljica v morju.
In tudi če cene padajo, ne pomeni, da ni trgovanja. Še več, volume ostaja enak, čeprav imamo crash. Celo večji je kot par dni nazaj. Borza pokasira enak procent v vsakem primeru. Padanje cen ne pomeni, da ni zanimanja.
Če je bilo rudarjenje profitno, ko je bil bitcoin par centov, ne vem, zakaj ne bi bilo zdaj. Bo MonaCoin povedala. 🙂
Tisti, ki so v tem poslu, bodo nadaljevali. In to velja za vse dobre projekte. Zanje se ni čisto nič spremenilo. In zato kriptovalut ne moreš več uničit. Vsaj tistih ne, ker imajo dejansko implementacijo in niso samo – kot temu rečejo – prazen luft.
Tole je cikel, ki se bo obrnil. Zdaj jih veliko prodaja samo zato, da bodo na dnu potem kupili ceneje. Ljudi, pripravljenih vložit, je dovolj, samo čakajo, kaj bo. Sem večni optimist. 🙂
[/quote]
Prav z veseljem preberem tvoje optimistične prispevke. Kar dan mi polepšajo. Da bi se še tečaji hoteli nekoliko dvigniti … Potem nam še sneg nič ne more.
Pesimist = Optimist z iskušnjami 🙂
Prav z veseljem preberem tvoje optimistične prispevke. Kar dan mi polepšajo. Da bi se še tečaji hoteli nekoliko dvigniti … Potem nam še sneg nič ne more.
Pesimist = Optimist z iskušnjami 🙂
[/quote]
Optimizem si lahko privoščim, ker nimam nobenih usodnih vlaganj v kriptovalutah. In v ta svet nisem vstopila na kratek, ampak na dolgi rok. HB pred napihovanjem balona. Iz firbca, kdaj si pa ti kupil svojo prvo kriptovaluto?
a smo lahko oprimistični 🙂
danes naj bi bil eden od dnevov D … https://www.banking.senate.gov/public/index.cfm/hearings?ID=D8EC44B1-F141-4778-A042-584E0F3B9D39 naj bi bile pozitivne novice, ampak itak nikoli nihče ne ve kako v resnici bo.
tehnologija je tukaj, tehnologije brez kript ni, kript brez rudarjenja ni … preveč res dobrih projektov je zunaj, da bi res vse šlo v maloro … torej, glave gor pa gremo naprej … naši rudarčki delajo na polno, upam da ne samo zaradi izplačil 🙂
Optimizem si lahko privoščim, ker nimam nobenih usodnih vlaganj v kriptovalutah. In v ta svet nisem vstopila na kratek, ampak na dolgi rok. HB pred napihovanjem balona. Iz firbca, kdaj si pa ti kupil svojo prvo kriptovaluto?
[/quote]
Svojo prvo kripto sem kupil 3.12.2015, na Bitstampu. Prej pa leto ali morda dve vsaka dva meseca pomislil, zdaj bo pa res treba začeti, ampak kaj ko sem se vmes ukvarjal s toliko drugimi stvarmi, ki so mi jemale pozornost. No ampak po tistem datumu pa zares. Kot v dobrih starih borznih časih in še danes tako.
Pa ti?
Svojo prvo kripto sem kupil 3.12.2015, na Bitstampu. Prej pa leto ali morda dve vsaka dva meseca pomislil, zdaj bo pa res treba začeti, ampak kaj ko sem se vmes ukvarjal s toliko drugimi stvarmi, ki so mi jemale pozornost. No ampak po tistem datumu pa zares. Kot v dobrih starih borznih časih in še danes tako.
Pa ti?
[/quote]
Pa si vmes prodajal, si izplačeval ali si samo pustil, da raste? Moraš imeti lep dobiček.
Neee, jaz sem začela bistveno pozneje – oktobra 2017. Sem še čisti novinec.