Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute A lahko dobim kredit?

A lahko dobim kredit?

Pozdravljeni,

Pred pol leta sem odprla s.p in biznis še kar ni stekel kot sem predvidevala. Ker je pred vrati poletje, ko je dela še manj, jaz sem pa že sedaj v minusu, me zanima ali bi bilo mogoče dobiti kakšen kredit (3000 evrov), čeprav nimam redne plače? Edini porok, ki ga lahko dobim ima minimalno plačo, edino kar lahko “zastavim” je avto, vreden 5000 evrov. Na banki sem spraševala že pred meseci, pa ni bilo nič iz tega (je pa res, da se takrat nisem spomnila omeniti možnost garancije z avtom). Sram me je hoditi spet tja, zato raje naprej preverim tukaj.

Kakšne možnosti sploh imam, da dobim teh par tisoč evrov, da grem čez poletje?

Res hvala za vaš odgovor.

lp.

Glede na navedeno žal menim, da nimate nikakršne možnosti pridobitve kredita. Glede na navedno tudi ne vem, kako ga mislite vračati.

Vpis zastavne pravice na avtomobil ni za banke sprejemljiva oblika zavarovanja.

Najlepša hvala za informacije. Vračati sem namerava iz tega, ko bi jeseni biznis zalaufal.

Hvala in lp.

Ker se moje vprašanje navezuje na ta naslov teme, bom kar tukaj vprašala:

Ali banke pri odobritvi kredita gledajo samo neto plačo, ali tudi druge prilive (na primer otroške dodatke, preživnino, povračilo stroškov prehrane in prevoza na delo…)?

Odvisno od vrste priliva – transferji, ki jih naštevate so socilane narave in niso namenjeni najemanju kreditov. Banke jih upoštevajo pri boniteti, ne pa pri kreditni sposobnosti.

Pri povračilu stroškov pa je potrebno upoštevati, da v kolikor ste na dopustu ali bolniški, tega ne prejemate. V teoriji sicer vedno poslušam o bankah, ki menda to vseeno upoštevajo pri izračunu kreditne sposobnosti, v praksi pa še nisem slišal za to. Glede na govorice, poskusite pri Hranilnici Lon in pri svoji banki – včasih banke za svoje komitente ponujajo kredite preko trajnikov, kjer gledajo le priliv in rednost priliva, čeprav na to ne bi računal.

Glede na neto plačo žal niste kreditno sposobni.

prodaj avto pa bo mir

jaz ti dam 3000eur za avto

Hvala, Grgl, za odgovor.
Še to me zanima: ali v praksi kaj vpliva na odločitev o odobritvi kredita to, da imaš pred tem odprt varčevalni račun, na katerega polagaš 200 eur mesečno? Gledajo banke striktno samo neto plačo, ali morda tudi to, kako discipliniran komitent si bil v preteklosti?

Banke pri oceni tveganja gledajo na vse – še posebej pa na preteklo poslovanje, tako da je informacija o varčevanju seveda pozitivna.

Žal pa na izračun kreditne sposobnosti to nima neposrednega vpliva.

New Report

Close