Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A lahko vzorec blata k zdravniku prinesem od doma?

A lahko vzorec blata k zdravniku prinesem od doma?

Že nekaj mesecev imam pogoste driske. Zaradi tega nameravam obiskati zdravnika. Ker predvidevam, da bodo potrebovali vzorec blata, me zanima, ali ga lahko prinesem od doma ali moram blato oddati v ZD-ju? Zato sprašujem, ker ni nujno, da me bo ravno takrat, ko naj bi oddala vzorec blata, navilo na WC.

Hvala!

lahko

Še nisem doživela, da bi kdo blato oddal tam na licu mesta:))

Ti bodo dali lonček z žličko in boš lahko po mili volji filala.

Zal moras najbrz najprej k dohtarju da ti postav diagnozo. Pol tida loncek kjer nafilss za zlicko..kako pa ce zs imas seboj…zdej ce nimas dslec. Bi naceloma slo…daj poklic sestro tvojga dohtarja pa pras…

Lahko od doma prinešes blato brez problema.

Lahko pa ga daš tudi tam kjer ti tudi izmerijo pritisk koliko blata na kubični centimeter stisneš in ti natančno povedo v kakšnem stanju je tvoje blato pa tudi ph ti lahko na licu mesta izmerijo to se pa miri samo 2-5 sekund po oddanem blatu.

Odločitev je tvoja

Za domov dobisloncek in pol hodis drugic nazaj. Drug dan ce si ze…zato bi blo smiselno da ga ze mas. Pa ti pac da listek za v lab. In gres v drug stuk in pri okncu oddas. Govno..in pol ce ne traja dolg itak pocakas in pol ti dajo izvide in pol gres k dohtarju. In pol ti pove zaka serjes ko vidrs

Lahko opravis potrebo doma, samo moras po tem, ko je blato v kozarcku, tega cim prej odnesti nazaj v laboratorij. Jaz sem imela tak primer, ko sem imela za oddat tri vzorce, vsak dan kao enega. Potem sem ga spravila v hladilnik in drugi dan spet. Tretji dan sem po opravljeni potrebi vse tri vzorce odnesla v ZD dom v laboratorij. Tam mi je rekla, da to ni pravi postopek, ker bi mogla vsak rkozarcek prinesti sproti, oziroma maksimalno v 24 urah. Potem mi je dala nove kozarcke in sem naredila tako, kot je rekla.

Hvala vsem za odgovore. Torej na podlagi odgovorov sklepam, da se lahko danes po kosilu (takrat me ponavadi navije in je večinoma vedno driska) ”poserjem” v lonček/plastično vrečko in to blato nesem k zdravniku. Sem prav razumela? Danes popoldne imam namreč pregled.

Pa ljudje, od kod prihajate… iz kere divjine??? Eni se kr v hladilnik al’kaj… zraven mortadele, sira in oliv??? Zdaj, ko veste, da mora biti zadeva sveža, jo naslednjič odnesite kar v gatah zato da bo kakec ob predaji še vedno topel!

New Report

Close