A lahko vzorec blata k zdravniku prinesem od doma?
Že nekaj mesecev imam pogoste driske. Zaradi tega nameravam obiskati zdravnika. Ker predvidevam, da bodo potrebovali vzorec blata, me zanima, ali ga lahko prinesem od doma ali moram blato oddati v ZD-ju? Zato sprašujem, ker ni nujno, da me bo ravno takrat, ko naj bi oddala vzorec blata, navilo na WC.
Hvala!
Lahko od doma prinešes blato brez problema.
Lahko pa ga daš tudi tam kjer ti tudi izmerijo pritisk koliko blata na kubični centimeter stisneš in ti natančno povedo v kakšnem stanju je tvoje blato pa tudi ph ti lahko na licu mesta izmerijo to se pa miri samo 2-5 sekund po oddanem blatu.
Odločitev je tvoja
Lahko opravis potrebo doma, samo moras po tem, ko je blato v kozarcku, tega cim prej odnesti nazaj v laboratorij. Jaz sem imela tak primer, ko sem imela za oddat tri vzorce, vsak dan kao enega. Potem sem ga spravila v hladilnik in drugi dan spet. Tretji dan sem po opravljeni potrebi vse tri vzorce odnesla v ZD dom v laboratorij. Tam mi je rekla, da to ni pravi postopek, ker bi mogla vsak rkozarcek prinesti sproti, oziroma maksimalno v 24 urah. Potem mi je dala nove kozarcke in sem naredila tako, kot je rekla.