Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute A ma kdo kredit za stanovanje na osnovi švicarjev ?

A ma kdo kredit za stanovanje na osnovi švicarjev ?

Ravno danes dobila iz banke obvestilo, da se mi obrrok povečuje, s tem da je glavnica
namesto začetnih 22.000 zdaj že kar 25.000 in to po skoraj treh letih plačevanja.

Kaj boste naredili, a boste spremenili v EUR ?

Pri nas je podobno, samo glavnica se nam pa ni povečala. Obrok pa krepko.

Ne bomo zamenjali, niti poplačali, ker če sedaj zamenjaš, si krepko na zgubi, vrnila boš krepko več, pa še obresti za evre so krepko višje od liborja.
Mal bomo stisnili in upali, da se bo padanje evra prej ali slej ustavilo.

Kredit imamo na 10 let, 3 leta smo bili krepko na +, zdaj smo v -, prej ali slej se bo šlo spet gor, pa bomo na 0. Upamo. So pa obresti zelo nizke.

haha
seveda se ti je glavnica povečala.
kar preračunaj si v evre, koliko si dolžna.

jaz nič ne bom menjala.
slej ali prej se bo obrnilo.

haha

jaz nič ne bom menjala.
slej ali prej se bo obrnilo.[/quote]

Stanje glavnice redno spremljam in se zmanjšuje, tudi v €. Ne sicer veliko, ampak se.

haha

jaz nič ne bom menjala.
slej ali prej se bo obrnilo.[/quote]

Stanje glavnice redno spremljam in se zmanjšuje, tudi v €. Ne sicer veliko, ampak se.[/quote]
potem pa si verjetno že tik pred koncem celotnega poplačila kredita, kjer je pretežni del anuitete odplačilo glavnice, da se ti zmanjšanje pozna.
pri 1.000 CHF glavnice je ta narasla za 50 EUR v 2 mesecih, kar je 5% celotne vrednosti.

Midva ga ne bova spremenila oziroma menjala v evre ker je s tem spet povezanih toliko stroškov da se ne izplača. sploh nočem več gledat ker se nama je glavnica povečala za fuuul. čakat pa upat da gre vsaj mal nazaj…to je to.

Zamenjala sem avgusta. Kar nekaj izgubila, kredit je ogromen, a sedaj mirno spim, ko evro še kar pada in vsaj tudi realno odplačujem, prej sem le plačevala, kredit je pa rasel.

odplačano skoraj 6 let, še 9 let pred nami… doslej OK, obrok se je samo minimalno povečal, nato pa se je precej znižal

aja, za glavnico pa pojma nimam

sicer smo pa zmenjeni z našim skrbnikom na banki, da nama bo svetoval menjavo, če bo smiselna – OK, saj vem, da v prvi vrsti gleda na koristi banke, ampak sem prepričana, da skrbi tudi za komitenta, saj mu je jasno, da bo ta vzel kredit drugje in ga tu poplačal in šel na drugo banko, če ne bo zadovoljen

skratka, zaenkrat sva zelo zadovoljna – Hypo

Glede da vama menjave ni svetoval, vidva pa sta izgubila več kot 30% denarja bi se vprašal o tem stavku…

Mah, nič ne bomo menjali, čakali in upali, to je vse. Mogoče pa za dežjem pride sonce ;-)).

Če zdaj zamenjam, sem že izgubila ogromno, ne glede na to koliko bo euro kasneje rastel ali padal….če pa čakam in upam, da bo euro zrasel imam vsaj možnost, da se mi ta izguba nekaj zmanjša…mogoče je to slaba tolažba, ampak stiskam pesti za euro:)

Glede da vama menjave ni svetoval, vidva pa sta izgubila več kot 30% denarja bi se vprašal o tem stavku…[/quote]

“mama283136” – Ne zanašajta se na skrbnika na banki in ne prelagajta odgovornost, saj je vajin kredit. Skrbnik ga ne bo odplačeval, njegova naloga je, da skrbi za korist banke, ki mu daje plačo. Raje sama preučita zadevo in razmislita o vseh valutnih tveganjih kredita. Kredit, ki ni v isti valuti, kot v valuti v kateri dobivata plačo, je tvegana zadeva. Potem, ko bosta dobro preučila vse stroške in posledice zamenjave in se zavedala vseh valutnih tveganj v prihodnosti, pa se na podlagi teh informacij raje sama odločita, kot da prepuščata svojo usodo drugim.

Tudi jaz imam kredit v Chf-jih, pa ne bom nič menjavala.

Na začetku smo bili pač ful v plusu – takrat ni nobenega motilo. Tudi če bom zdaj malo v minusu, še vedno sem skupno v plusu. Poleg tega še vedno padanje tečaja ne “prebije” obrestne mere. Libor je cca 2% (v povprečju) nižji od evriborja, poleg tega je evribor v tem mesecu že precej narastel in še bo, tako da bo razlika samo še večja.
Glede na to, da so to stanovanjski krediti in s tem povezano dolgo obdobje odplačevanja, se bo v tem dolgem obdobju sigurno spet “popravil” tečaj v našo korist, da bo tako kot ko smo kredit vzeli.

Če bi sedaj zamenjala v evre, bi bila dvakrat na zgubi! To je sicer samo moje mnenje, jaz ne bom zamenjala.

lp.

Izračunajte si koliko vam je že narasla glavnica in koliko vam bo narasla glavnica če tečaj pade na 1,15?
To kar se greste je čista igra na srečo – gemblanje.
“Glede na to, da so to stanovanjski krediti in s tem povezano dolgo obdobje odplačevanja, se bo v tem dolgem obdobju sigurno spet “popravil” tečaj v našo korist, da bo tako kot ko smo kredit vzeli.”
Možnost da se tečaj popravi ali pade v tem obdobju so 50:50. Nihče ne ve točno.
Po mojem mnenju pa je situacija taka da bo evro še padel proti chf.

Veliko sreče vam želim, kajti potrebovali jo boste.

New Report

Close