Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A mi zna katera svetovat res dober šampon za lase?

A mi zna katera svetovat res dober šampon za lase?

Se mi zdi, da imam po vseh šamponih nekaj štrenaste lase. Kot da se sploh ne izperejo dobro. Pa izpiram in izpiram.

A mi zna katera svetovat, kateri bi bil res dober šampon, ki bi lase res očistil, hkrati pa pustil mehkobo, sijaj, lep vonj. Imam dolge, temne lasje. Glede mastnosti, suhosti je nekaj vmes. Včasih problemi s prhljajem.

Svetujte prosim. Balzam sem pa kar nehala uporabljat. Če se mi je zdelo, da mi puščajo mastne lase. Kot da se še težje izperejo kot šamponi.

OBUPANA (pa sem probala že vse možno od poceni, do dragih, naravnih, nenaravnih)

Subrina volume and shine. Za moje pojme najboljsi sampon.

Težko je svetovat, še težje ti bo, ker boš verjetno dobila en kup odgovorov od žensk, ki nimajo ne težavnega lasišča, ne težavnih las, tako da njim bo ustrezalo marsikaj, kar tebi nikoli ne bo. Tudi jaz imam težave z lasiščem, lasmi in po 20 letih brezglavega iskanja, sem prišla do nekaterih dokončnih ugotovitev, ki pa veljajo zame: noben, absolutno noben šampon iz drogerij, trgovin, pa naj bo za 2 ali 20 evrov, mi ne dene dobro, tudi eko, bio variante ne, niti ne mila za lase, kaj šele kakšna soda bikarbona (ta mi je tako štalo naredila, da sem rabila 3 mesece za regeneracijo). Ko kupuješ, je prva stvar, ki se jo ogni, neprosojnost izdelka, pa vsebovat mora čim manj sestavin. Običajno so lekarniške zadeve bolj uporabne, tangiraj na nevtralne čistilne pene/šampone. In ne skači, preiskušaj preveč in tudi, ko saniraš lasišče, nadaljuj z istim šamponov. Škoda škrtarit, ker boš kmalu na istem. Regenerator pa, zame je nujen, a jaz ga nanesem tako, da se na noben način ne dotika lasišča, torej zgolj na spodnjo polovico las, sperem na hitroco, tako da ga niti ne odstranim popolnoma. In lasje so mehki in lepi. Tu ne kompliciram preveč, malo pač, ker ne pride v stik z lasiščem. Trenutno mi ustrezajo VILLA LODOLA šamponi, daleč najboljši, kar sem kdaj probala, so pa šamponi, ki jih sicer naročam s Kitajske (a so dragi ko žafran) Softto. Ti so mi v parih dneh odstranili prhljaj, seboreično vnetje, v nekaj tednih pa v celoti celo ustavili izpadanje las.

Jaz koprivo od ilirije. Čeprav imam blanžirane. Tebi pa je najbrž mar za lase.
Lasje so po tem šamponu lepo mehki, prijetni in čisti. Ne vem pa kako z dolgimi, ker se mi dolgih las ne da imeti. (Eni pravijo, da del pri koncih perejo z balzamom, glavo pa s koprivovim šamponom ali čim podobnim.

Loreal professionnel, Kerastase, Revlon Professional, … pac enega profesionalnega.

Če hočeš mehke lase brez prhljaja in umazanosti je to idealen šampon. Toda za dolge lase ni preveč primeren, ker z njim zagotovo rabiš dober balzam za konice. Predlagam subrinov balzam. Ker drugače bodo lasje tako čisti, da se bodo konice zapletle in ne bodo šle narazen.

Predlagam, da glavo in začetke samo s koprivinim šamponom. Konce pa malo z regeneratorjem od subrine. (Konec je vse tisto, kar se rado scepi. Noben las se ne bo scepil v korenini, vsak se bo na konici

Ne peri prepogosto. Kupi si vitamine za dobre lase v lekarňi. Lahko pa poskusiš tudi tako, da vsak dan ješ proso. Striži konice na 6tednov. Zapletajo se, ker so konice suhe. Uporabljaj Blag šampon. Uporabljaj balzam, vendar ga daj samo po konicah las, ne na lasišče. Mastnost je nujna za dober las, ne pa za lasišče. Poskusi z masko iz arganovega olja in jajc. Zmešaj, zavij v folijo za 2uri. Včasih si dam arganovo olje na konice las za čez noč in zjutraj operem.

Meni je odličen Inebrya Ice Cream Green šampon, brez parabenov. Za prhljaj pa Ma Provence trdi šampon, “rožica”.

Je pa res težko najti nek univerzalen odgovor, ker se lasišča razlikujejo.

vsak, ki ne vsebuje dodanega silikona in parabenov! Ker to tebi obteži in naredi lase neizprane.

Langelica šamponi so zelo OK, pa tudi garnier Ultra Doux 5 plants je faj v takem primeru.

Subrina ni več to, kar je bila pred 30 leti. žal.

John Freida sampon in balzam, obcasno tudi masko, obvezno pa suho olje, imam pa suhe lase in barvane na blond.
Brez balzama si ne predstavlkem, kaksne bi imela lase, res pa samo na konice.

S tem bi bilo pa čisto vseeno, če bi si las sploh ne umivala

Od fensi šamponov polnih negovalnih snovi so lasje še bolj umazani kot prej. Potem se pojavi še prhljaj.Vzemi Ilirijino koprivo in lasje bodo čisti. Konice si boš pa že drugič (po potrebi/pred česanjem) namazala s sprejem. Šampon je čisto poceni ampak vsaj lase umije ful gut.

Afroditin hmelj, ali pa kakšen drug Afrodita brez parabenov, silikonov in parafinov, ker te tri stvari zasvinjajo lasišče, da se pojavi prhljaj in izpadanje las.
Paraben je celo dokazano rakotvoren.

Za suhe lase je ta šampon neprijeten. Ker še bolj izsuši lase. take štrene sem imela, da sem naslednji dan letela v Mullerja po en blag bio šampon, da mi je lase normaliziral v moje normalno stanje. Zakon je.

Parabeni, silikoni, parafini so strup tako za lase kot telo.
Jaz že dolgo časa kupujem izdelke brez teh škodljivih stvari.

Jaz že dolgo časa kupujem izdelke brez teh škodljivih stvari.[/quote]
Kupujem Literam ori frizerki, ki naj tega ne bi imel. Kaj pa vem.

Jaz že dolgo časa kupujem izdelke brez teh škodljivih stvari.[/quote]
Kupujem Literam ori frizerki, ki naj tega ne bi imel. Kaj pa vem.[/quote]
prebereš pod sestavinami pa takoj vidiš ali so notri ali ne. najbolj upiorabljen silikon je dimeticone. Parabeni pa metilparaben, etilparaben, propilparaben, butilparaben.. nekatere linije imajo celo pet različnih parabenov- recimo v nekaterih kremah(Vichy, la roche posay), potem pa se človek zgrozi, da naj bi dal toliko denarja za nekaj, ki vsebuje rakotvorne stvari.

Parabeni, silikoni, parafini … vse to ni nič tako groznega, kot opisujete. Valda če komu ne paše, naj se izogiba in uporablja, kar želi, ne pa širit krive vere. Trenutno je pač moderno, da se na kozmetični izdelek napiše, da je brez parabenov, silikonov in parafinov (kakšni dve leti nazaj je bilo to napisano na redkokateri steklenički) … in to pali.

Parabeni so še vedno najvarnejši možni konzervansi, z najmanj možnimi stranskimi učinki, in NISO rakotvorni (strokovne študije so dostopne vsem na internetu). Formulacija kozmetičnega izdelka je precej komplicirana stvar – ko se daje noter konzervanse, je treba pazit, da tudi konzervansi ne reagirajo z ostalimi sestavinami. Obstajajo še precej slabši konzervansi, ki so pač nujno zlo pri kozmetičnih izdelkih, tudi pri naravnih. Poleg tega se študije rakotvornosti opravljajo z izjemno visokimi koncentracijami snovi – v kozmetičnih izdelkih so neprimerno manjše.
Zaradi silikonov se vam kreme lepo razmažejo po obrazu in imate lepe, gladke lase. Spet odvisno komu kaj paše na las – da pa najdeš izdelek, ki ti ustreza, je pa potrebno nekaj eksperimentiranja.
Parafini pa pač nekaterim pašejo na kožo, drugim pa ne.

Avtorica – priporočam nek nežen (morda celo baby) šampon in dober balzam (nek hranilen). Po pranju pa na konice las še kakšno olje. Občasno masko, lahko tudi kakšno domačo (ali da si daš na lase samo npr. kokosovo olje).

p.s. balzami niso narejeni, da bi se jih nanašalo po celotni glavi! naj se jih ne bi nanašalo na lasišče, pač pa po dolžini las in po konicah.

aja, še tole, za avtorico:

– šampon kakšen nežen: če bi ga rada brez silikonov, parabenov in parafinov, je dober alverde sensitive (dm znamka, tudi cenovno ugoden).

– balzam (ponavljam, nanašaj ga samo po dolžini las in konicah, ne pa na lasišče!): cenovno ugoden in ok je l’oreal elseve zlat oziroma rumen (öl magique oz. extraordinary oil), tudi dove balzami oz. kure v tubah so super. malo dražji je aussie 3 minute miracle repair (7 evrov). z naravnimi balzami žal nimam izkušenj.

– olje po umivanju, za konice: priporočam kakšnega salonskega (orofluido, macadamia). so neprimerljivi s trgovinskimi. vendar je ok in cenovno ugoden tudi navaden balein (dm znamka).

veliko punc na internetu ima bloge (so tudi slovenski), kjer ocenjujejo lepotne izdelke. malo pobrskaj, zagotovo boš našla kakšno priporočilo (pa tudi slabo oceno) kozmetičnega izdelka. če ne drugega, boš dobila vsaj kakšno idejo kaj si kupiti.

Parabeni so dokazano rakotvorni. Če je to zate najbolj varno, jih pa le uporabljaj še naprej. A ne zavajaj ljudi.
Seveda se ljudje zavedamo, da boste izdelovalci kozmetike, ki veliko parabenov uporabljate, napeljevali vodo na svoj mlin. A tisti, ki nam je do našega zdravja, se ne bomo dali zmanipulirati. Vam je do denarja, nam do zdravja.

Nisem nobena izdelovalka kozmetike, sem si pa o tem prebrala res ogromno stvari, ker sem imela obupne probleme s kožo, ki jih ni znal rešiti niti dermatolog.

Parabeni so daleč od tega, da bi bili najškodljivejši možni konzervansi. Poleg tega NISO rakotvorni. Parabeni imajo strukturo molekule podobno estrogenu, ampak so deset/stotisočkrat manj potentni kot sam estrogen. Hormon estrogen je tisti, s katerim je povezan rak na dojkah. Parabeni niso tisti, ki bi povzročili raka. Če pa so v telesu že prisotne neke mutirane celice, lahko pospešijo njihovo rast.

Direktne povezave z parabeni in rakom pač NI. Tudi izvedene študije, ki so našle minorne količine ostankov parabenov v celicah raka na dojkah, so precej pomanjkljive, in to si lahko prebere vsak.

Seveda pa ima vsak pravico do svojega mnenja in naj uporablja, kar si želi. Ampak dejstva so dejstva.

Samo tisti rjav šampon od hmelja beer hop iz Afrodite je pa res dober.

Vsako telo proizvede vsak dan določeno število rakavih celic in če te lahko zrastejo dobimo raka,ker drugače odmrejo. Včasih kar sam od sebe odmre tudi kakšen pravi rak

Nisem nobena izdelovalka kozmetike, sem si pa o tem prebrala res ogromno stvari, ker sem imela obupne probleme s kožo, ki jih ni znal rešiti niti dermatolog.

Parabeni so daleč od tega, da bi bili najškodljivejši možni konzervansi. Poleg tega NISO rakotvorni. Parabeni imajo strukturo molekule podobno estrogenu, ampak so deset/stotisočkrat manj potentni kot sam estrogen. Hormon estrogen je tisti, s katerim je povezan rak na dojkah. Parabeni niso tisti, ki bi povzročili raka. Če pa so v telesu že prisotne neke mutirane celice, lahko pospešijo njihovo rast.

Direktne povezave z parabeni in rakom pač NI. Tudi izvedene študije, ki so našle minorne količine ostankov parabenov v celicah raka na dojkah, so precej pomanjkljive, in to si lahko prebere vsak.

Seveda pa ima vsak pravico do svojega mnenja in naj uporablja, kar si želi. Ampak dejstva so dejstva.[/quote]

New Report

Close