A mislijo cene rabljenih avtomobilov kaj past
Menjat bi morala 15 let star avto s 350k km, ki bo pomalem postal vreča brez dna kar se popravil tiče.
Pripravljenih imam 20-25k na trr namenjnih za menjavo avtomobila.
Leasing je 7% in ne pride v poštev, prav tako ne kredit.
Vse kar mi je všeč je tam bolj proti 25k kot proti 20k.
Mislite, da bodo cene kaj padle?
Naj še čičam in čakam ali menjam?
Tam do junija 2024 bi še lahko vlekla, če ne bo preveč popravil.
Hvala za vaše predloge že vnaprej!
Se tudi sama sprašujem. Zgleda, da ne bo padlo. Novi so se močno podražili in s tem tudi rabljeni. Tudi inflacija dodala še svoj lonček zraven. V osnovi pa imamo(očitno) ljudje še preveč denarja, da plačujemo take zneske. Če jih ne bi, bi tudi cene padle. Tudi zame se bliža čas, ko bo potrebna menjava in vsakič, ko malo pofirbcam na avto.net, me vrže na rit.
Cene definitivno ne bodo padle, ampak bodo še rasle. Od korone dalje vse samo še raste in se draži. Podražilo se je popolnoma vse od A-Ž hrana, pijača, elektrika – življenski stroški vsi, avtomobili, nepremičnine… Vse to se je abnormalno podražilo in še naprej bodo cene vsega tega samo še rastle!
Glede na to, da imaš privarčevan denar, čimprej kupi avto!
Točn tko, 05.09.2023 ob 13:06
Sedaj bo poplava poplavljenih avtomobilov na trgu. Verjetno bodo nižje cene.
vsaka katastrofa, ki nas doleti je vedno izgovor, da se potem vse lahko podraži. Ali slovenci res še niste tega skužili?! Ali gledate kaj poročila, novice? Spremljate finančni trg itp.?
Jasno je, da bomo ljudje vso državno pomoč, ki jo je država ponudila žrtvam poplave, morali vrniti. Vračali jo bomo lepo pri vsaki stvari (pri podražitvi vseh položnic, hrani, pijači, oblačila, pri obračunu plač bodo davke in prispevke lepo trgali (tudi, če po 1 cent vsakemu…tega nihče ne bo opazil….) Tako, pa se bo državna blagajina polnila. V sloveniji je zaposlenih cca. 1.850.380 ljudi in vsak od teh bo prispeval par centov v blagajno, potem bo vsak tak pripseval v davčno blagajno tudi ob vsakem nakupu, ki ga opravi.
Sej smo pametni ljudje, tako je to že ves čas. Ob vsaki katastrofi, pa država najde izgovor, da lahko naglas podraži vse!
Če verjameš v božička, 05.09.2023 ob 13:31
vsaka katastrofa, ki nas doleti je vedno izgovor, da se potem vse lahko podraži. Ali slovenci res še niste tega skužili?! Ali gledate kaj poročila, novice? Spremljate finančni trg itp.?
Jasno je, da bomo ljudje vso državno pomoč, ki jo je država ponudila žrtvam poplave, morali vrniti. Vračali jo bomo lepo pri vsaki stvari (pri podražitvi vseh položnic, hrani, pijači, oblačila, pri obračunu plač bodo davke in prispevke lepo trgali (tudi, če po 1 cent vsakemu…tega nihče ne bo opazil….) Tako, pa se bo državna blagajina polnila. V sloveniji je zaposlenih cca. 1.850.380 ljudi in vsak od teh bo prispeval par centov v blagajno, potem bo vsak tak pripseval v davčno blagajno tudi ob vsakem nakupu, ki ga opravi.
Sej smo pametni ljudje, tako je to že ves čas. Ob vsaki katastrofi, pa država najde izgovor, da lahko naglas podraži vse!
popravek zaposlenih je cca. 900.000 ljudi!!
Večina ima nominalno višje prihodke, ne vsi. Že minimalna plača je šla v šestih letih gor za ca 60 %. V JU so bila napredovanja tudi po razredih, privatni sektor je prisiljen ponuditi višja plačila, da dobi delavce. Več ljudi je zaposlenih. Vsak delovno sposoben lahko dobi vsaj navadno delo v proizvodnji, skladišču,… višji so prihodki od turizma,….
Denar se je zadnjih 15 let “tiskal” na polno, v EU, Usa, tudi Švici, še kje drugje….tako se je reševala kriza od 2008 dalje. Višje so investicije v nepremičnine, ljudje s tem rešujejo svoje prihranke. Saj se vsakemu sicer ne da ukvarjati z zidovi.
V zadnjem stoletju se je tiskanje denarja čez čas sprevrglo v hiperinflacijo. Tisti, ki se ni hitro obrnil, je izgubil realno vrednost prihrankov. Panična potrošnja ob visoki rasti cen še dodatno viša inflacijo.
Skratka sama pričakujem hiperinflacijo najkasneje v roku 1,5 leta in odsvetujem kredit z variabilno obrestno mero.
Pozdravljeni ,se bom kar malo vmešal z mojo izkušnjo…Namreč sam sem razočaran nad situacijo…Leta 2018 sem kupil 2 leti star grandscenic 1,6 dci intens kar pomeni,da je opreme veliko,imel je že prevoženih 121.000.Do sedaj je prevoženih 180.000,ker ga zelo malo vozim.Takrat sem dal v račun še megana,ki je imel 12 let in nekaj preko 200.000 prevoženih. Razlog je bil to,da so se pojavile težave pri vstopu in izstopu iz vozila…Sedaj pa je razlog majhna navigacija oziroma moje težave z vidom…Ko sem že nekoliko utrujen pa če je že mrak ,je težko razločit vse podatke na navigaciji.Imel sm namen kupiti avto z nekoliko večjo navigacijo in to letnik 2018,ki ima tudi kar več opreme.Najhuje pa je to,da cene niso skladne kot pri prejšnji menjavi in tudi spoznanje,da bi ta avto imel čez 2 leti isto starost kot moj ki ga sedaj vozim.Denarja pa ni na pretek,da bi ga razmetavali.Nov avto pa tudi ni več ugoden kot pred leti,ker so cene znorele…
Lp,J
Eno vprasanje, ko je tu gor nekaj poznavalcev. Tudi moj avto se bliza polnoletnosti pa bo treba pocasi misliti na menjavo. Najbolje nov, da je potem zopet nekaj let mir, ceprav, se strinjamo vsi, kvaliteta pada. Tam nekje, med 25 in 32 tisoc evri kaj gledam, vendar ko kliknes podrobno model, vidis da je za objavljeno (kao ugodno) ceno pogoj, da vzames prek njihovega leasinga. Tu pa so spet finte. Minimalno pol vrednosti avta, par let, par procentne obresti.. in preplacas krepko vec.
Imam dovolj, skesiram na roko takoj, bi rekel po domace. Ali so pripravljeni ponuditi isto ceno, kot z leasingom, morda se mal nizjo, ce vzamem kar imajo v salonu? Nisem zahteven glede barve, opreme.. ne rabim cakat par mesecev pi narocilu..
Je kdo sedaj zadnje case kupoval kaj novega in je iztrzil dobro ceno? Iz avtohise dvomim da mi bo kaj namignil, najhuje varovana skrivnost.
Saj se ni problem zapeljat v en ali drug konec Slo, vendar se en teden ne bom vozil naokoli.
Kaksne izkusnje kaj imate?
Hvala, lep pozdrav.