Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a morda spijem prevec vode?

a morda spijem prevec vode?

zdravo!spijem 6-7l vode na dan.a je to prevec?moram pa povedat da jemljem ogromno zdravil.cem lahko voda skoduje ce  je prevec uzivas?

Ce je urin brezbarven, pole ja

zdravo!urin je brezbarven kljub temu da imam tezave se z prostato.

Tudi moja glavna pijača je voda okoli 2 litra na dan . Po mojem je 7 litrov preveč boš utopil telo tudi to je možno.

zdravo!kako mslis utopil?

Da.

Prevec.

Kako sploh lahko spijes tok vode..

Zmanjšaj. 2-3 l  dovolj

No, ce pa je brezbarven, nujno zmanjsaj, ker prevec vode načne ledvice, mozgane in sklepe. Zmanjsaj in pij v manjsih kolicinah, probaj vmes kak čaj ali sadje z veliko vode. 6,7 litrov je res prevec, to si ja skozi na weceju.

če bi res popil  toliko vode, ne vem, če bi bil še živ.

če pa si živ, si pa svetovni fenomen. definitivno na tak način izpiraš vse potrebne in pomembne elektrolite iz telesa

Kot pravi Čekdisout – to je preveč, ker ti izpira minerale / elektrolite. Razen če ni samo voda in imaš točno izračunano koliko česa dodaš – od soli naprej.

zdravo! nic  ne dodajam sama voda.bom moral zmajsat.hvala za odg.

lep pozdrav!

zdravo!na krvnih izvih je pa vedno vse ok.razen sladkor malo povisan.

.https://www.zdravo.si/prevec-pitja-vode-lahko-skodi/

.https://aktivni.metropolitan.si/zdravje/11-znakov-da-pijete-prevec-vode/

.https://www.preventivarevija.si/zdravje/1508-zastrupitev-z-vodo-koliko-vode-je-prevec

Da se ti ne bodo žabe zaredile 🐸

Tudi zdravila nimajo učinka, ker jih splakneš skozi telo.

Kulk je to povišan sladkor imaš?

Še ena provokativna tema 🤔

zdravo!ni provokacija!sladkor pa mi je padel iz 9 na 7,6

Prvič: pij manjkrat in takrat večje količine. Namreč: ob konstantnem pitju, npr. po manjših požirkih čez cel dan, se nivo natrija v možganih zelo zniža, kar povzroči otekanje možganov. Ker v možganih ni dovolj natrija, ga telo skuša nadomestiti in držati balans tako, da gre še več vode (iz drugih tkiv) v možgane. Ni problem, če pijemo veliko – telo ima itak lastno inteligenco in se odloči, koliko vode sprejme in koliko odvrže; a če konstantno pijemo po malo, je telo zmedeno in se nagiba k temu, da absorbira več vode, kot jo dejansko potrebuje, kar prinaša več škode kot koristi.

Drugič: pitje vode pred, med in po obrokih, zelo zmoti prebavno-presnovni proces in se marsikaj od hrane ne absorbira, ampak gre le dalje skozi črevo. Tu tiči en izmed glavnih vzrokov za pomanjkanje hranil v organizmu, četudi jih teoretično zaužijemo dovolj.

Tretjič: topla voda spodbuja prebavne in presnovne procese, mrzla pa jih zavira, zakriči, spodbudi k nastajanju in kopičenju toksinov. Nikoli ne pijmo mrzle vode iz hladilnika, tudi poleti ne.

9 je samo v Sloveniji že povišan sladkor. V Nemčiji je meja 10

zdravo!ja nikoli je ne pijem po pozirkih ampak kar na dusek vecjo kolicino.pa tudi nikoli,nikoli hladne vode iz pipe imam kar natocene na pultu tako da priblizno vem koliko sem je zauzil in je tu nekje kot sem napisal.

za sldkor pa mi je rekla ref.sestra da je 8,5 ze sladkorna no danes sem si ga meril in je bil 7,6 z tem da sem pred tem spil rahko sladkano kavo.

Ne vem kako naj razložim, danes sem brala o tem kako je to nevarno saj izvidi ti ne pokažejo vseh hormonov in delovanja ledvic. Imam uroinfekt in pijem veliko vode ampak nad 4 litre,če nisi velik dva metra in tehtaš 150 kg je preveč. Voda lahko začne zaostajati v tebi, baje lahko padeš kar v šok,je pa redko. Sladkor se ti ni zmanjšal ker ti telo boljše deluje ampak ker si cel voden.

Avtor ve kaj piše. Brez vode naj bi človek zdržal teden, brez zraka oz kisika (najmočnejši oksidant) pa kako minuto.

Mogoče pa imaš sladkorno in te konstantna žeja ter se ne moreš odžejat? Pa skos hodiš na wc? Ker se mi zdi, da imaš kar visok sladkor. Moral bi imeti sladkor 5. Mogoče greš res na pregled za sladkorno oziroma poveš osebnemu zdravniku, pa te usmeri naprej.

New Report

Close