a morda spijem prevec vode?
Prvič: pij manjkrat in takrat večje količine. Namreč: ob konstantnem pitju, npr. po manjših požirkih čez cel dan, se nivo natrija v možganih zelo zniža, kar povzroči otekanje možganov. Ker v možganih ni dovolj natrija, ga telo skuša nadomestiti in držati balans tako, da gre še več vode (iz drugih tkiv) v možgane. Ni problem, če pijemo veliko – telo ima itak lastno inteligenco in se odloči, koliko vode sprejme in koliko odvrže; a če konstantno pijemo po malo, je telo zmedeno in se nagiba k temu, da absorbira več vode, kot jo dejansko potrebuje, kar prinaša več škode kot koristi.
Drugič: pitje vode pred, med in po obrokih, zelo zmoti prebavno-presnovni proces in se marsikaj od hrane ne absorbira, ampak gre le dalje skozi črevo. Tu tiči en izmed glavnih vzrokov za pomanjkanje hranil v organizmu, četudi jih teoretično zaužijemo dovolj.
Tretjič: topla voda spodbuja prebavne in presnovne procese, mrzla pa jih zavira, zakriči, spodbudi k nastajanju in kopičenju toksinov. Nikoli ne pijmo mrzle vode iz hladilnika, tudi poleti ne.
zdravo!ja nikoli je ne pijem po pozirkih ampak kar na dusek vecjo kolicino.pa tudi nikoli,nikoli hladne vode iz pipe imam kar natocene na pultu tako da priblizno vem koliko sem je zauzil in je tu nekje kot sem napisal.
za sldkor pa mi je rekla ref.sestra da je 8,5 ze sladkorna no danes sem si ga meril in je bil 7,6 z tem da sem pred tem spil rahko sladkano kavo.
Ne vem kako naj razložim, danes sem brala o tem kako je to nevarno saj izvidi ti ne pokažejo vseh hormonov in delovanja ledvic. Imam uroinfekt in pijem veliko vode ampak nad 4 litre,če nisi velik dva metra in tehtaš 150 kg je preveč. Voda lahko začne zaostajati v tebi, baje lahko padeš kar v šok,je pa redko. Sladkor se ti ni zmanjšal ker ti telo boljše deluje ampak ker si cel voden.