Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A ni to grozno

A ni to grozno

Kam pride človek.

Imam prijateljico, visoko izobraženo. Dela pa v trgovini za minimalca. Je vdova in ima sina najstnika. Je podnajemnica stanovanja. Povedala mi je, da ko poplača vse stroške ji od plače ne ostane nič, oziroma od 50 centov do 1€ na dan za oba. Torej od 15 do 30€ na mesec za hrano, obleke, zdaj bo kar kmalu kurjava, šolske potrebščine. Groza jo je, če se ji kaj polomi. Šla je na socialno, saj dobiš enkratno pomoč, ampak leto ima 12 mesecev. Preživeti s tem enostavno ne more. Vrta nima, da bi zemljo kupila, ali najela tudi si ne more privoščiti, da bi vsaj nekaj dala v lonec. Tudi jaz ji ne morem pomagati, saj imam tudi jaz za životarjenje. Pišem pa zato, ker mi je povedala, da bo šla seksat za denar, da preživi. Za en seks bi dobila 50 evrov, ali več. A ni grozno, da ta preljuba naša država ljudi, ki pošteno delajo potiskajo v takšna dejanja za golo preživetje? Da ljudje, ki pošteno delajo po 20, 30 in več let nimajo za preživetje. Da veliko ljudi gredo zvečer lačni spat. Pozimi so v mrazu. Da po 40. letih dela in več dobiš ušivih 400€ penzije, ali celo manj.
In potem se sprašujejo, zakaj ljudje delajo samomore, zakaj se jim praktično utrga in delajo grozne stvari. Zakaj tako majhna država, kot je Slovenija, je po pitju alkohola visoko na lestvici.

ja če si neposoben, je kurc. tolk “visoko izobražena”, pa si ne zna pogooglat, da se že vsaka leva ukrajinka goni za 70 eur.

reva pač ni za biznis. nima smisla, da “gre na svoje”

Kaj pa ti ji nič ne plačuješ spolnih uslug?

Jaz nisem lezbika.

Delo danes dobiti je zelo težko. Saj piše prošnje za bolje plačana dela, a kaj, ko je vedno odgovor negativen, ali ga sploh ni. In danes menjat delo za nedoločen čas, za delo, ki rabijo delavca za pol leta, je težka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close