A ni za 50 kvadrato 300 eur malo preveč?Zanima me komentar!
Mene sedaj zanima komentar na to kar bom napisal.
Sem iz Maribora.Iščem stanovanje in to vsaj 2.5 sobno,ker smo pač trije člani.
Ko gledam oglas naprimer na Bolhi mi mine al pa,da bi kar onemu,ki 50 kvadratov ponuja za 300 eur na mesec +stroški 200 eur enostavno šla tja do njega in ga lastnoročno zadavla.
Zdaj pa ne vem kdo je bolj nor jaz al on,ki ponuja 50 kvadratov za 300 eur.Stanovanje je sicer lepo in opremljeno ampak….?Od kot mu taka cena? Če pa grem do naslednjega oglasa pa ta drug ponuja 3 sobno za 300 eur.V čem je tu logika?
Zdi se mi pa,da ta ki 50 kvadratov ponuja za 300 eur je videl predhodnik in enostavno kopiral njega in pol se vse skupaj množi.In ti cepci en za drugim ponavljajo.
Ne vem no ni logiike!!!
Ja valda, da pač da gpr 50 kvadtratov za 200 eur,zdaj pa kiri cepec bo nasedel bo pač,dobro za onega,ki je dal oglas gor za 300 eur.Pol pa revež vzame stanovanje,češ kak je lepo neve pa,da je 300 eur malo preveč.
ZANIMAJO ME KOMENTARI.
LP
300€ za opremljeno stanovanje je za prste polizat. Moj sin plačuje za podobno reč 550 + stroški. Ljubljana, sicer.
Če nekdo oddaja opremljeno stanovanje se zna v veliki večini primerov zgoditi, da je potem, ko najemnik odide potrebno stanovanje ponovno opremiti. Malo si oglej sorodne teme prav na tem forumu.
Če bi bila na tvojem mestu, bi ubodla kredit in bi bilo stanovanje nekje tik pred mojo smrtjo moje. Obrok bi bil pa enak.
V čem je pravzaprav problem? Če menite, da je predrago, pač izberite drugega ki je cenejši. Če pa vseeno menite da je to prvo boljše, potem je pa cena najbrž pravična, se vam ne zdi?
Nenazadnje gre za čist trg-ponudba-povpraševanje
Seveda je pa nekaj drugega, če bi vi radi nekaj imeli, pa tega ne zmorete plačati– prav te zadeve pač rešuje le trg ali pa revolucija (ta bolj začasno, kot smo videli tudi pri nas)
Imaš opcijo A in opcijo B. Opcija A ti ne ustreza in ti se ukvarjaš z opcijo A namesto,da bi vzela opcijo B, ki je ugodnejša.
Moram priznat, da si mi ti edina uganka v tej zgodbi 🙂
Imata oba prav!
Vem,da vzamem tiszo kar je ceneje!Loga!
Sprašujem se le, ZAKAJ FOLK TOLKO KOPIRA PREDHODNIKA PRED SABO.In zakaj mu ne kaže logika,da 50 kvadratov nikakor ni prava cena 300 eur. Ok ja, vsak si določi ceno kak mu paše, samo vseeno to ni prav!
Pa še to od kot mu logika za prazno stanovanje dat 2 varščini?
Stene pa res ni potrebno nevem kak čuvat.2 varščini za to vzet.se mi zdi kraja!Pol pa na koncu tega dnarja ne vidiš več.
Včasih stvari niso logične ali pa ima nekdo svojo logiko 🙂
@selma, potem pa kupi svoje stanovanje in bo problem rešen. Kdo te sili v najem? Sicer pa 300 € za 50 kvadratov res ni veliko.
Laj prijateljica je 3 mesece prodajala stanovanje za 150.000 eur pa razen ene peth ogledov ni bilo nič. Potem pa mož za foro dvignil ceno na 160.000 pa so imeli fletič prodan v dveh tednih. Pač je uletu nekdo ki je bil pripravljen plačati to ceno. Najemodajaci pač navijejo ceno pa upajo da bo kdo ugriznil.
ja saj to je to.En pač pride in da za 50 kvadratov 300 eur.Če jih ima, zakaj pa ne.Samo,če jih nimaš za dat,….je pa nekaj drugega!
Krentam 300 eur je drago.Oz.kak za koga.Meni se zdi noro dat 300 eur za 50 k.,če lahko dam za 72 k. 300 eur.
Tukaj se mi zdi nesmiselno.
Selma: oprosti, ampak če ti nimaš denarja, še ne pomeni, da je nekaj drago. Kaj se ti zdi smiselno ali nesmiselno, je popolnoma nepomembno.
Kot je napisal že nekdo višje: prilagodi želje svojim zmožnostim. Najemi stanovanje, ki ti ustreza in se ti zdi cenovno sprejemljivo. Ne obremenjuj se niti s tistim, ki to stanovanje oddaja, niti s tistim, ki bo za najem tega stanovanja plačeval 300 €/mesec.
Sicer pa: časi krutega kapitalizma so pred vrati, get used to.
P.S.: za novejše, lepo opremljeno 50m2 stanovanje sem pred leti plačeval 650€. Sem zaradi tega cepec?
Tak ti povem….maš popolnoma prav lexus.
Sicer pa danes ma malo kiri preveč denarja.Pa tudi,če bi ga imela dovolj al preveč 300 ne dam za 50 kvadratov.
Če si pa cepec….?ne zakaj?Če ti je za dat 650 eur pač daš.Jaz nebi.
lp
če ne rabim 72m2 grem rajše v 50m2 za isto ceno, ker me stane 72m2 s stroški več.
se pravi je bolj ugodno 50m2 kot 72m2 če nimaš dovolj cekinov.
ps.:za MB je 300eur za 50m2 normalna cena, seveda če je stanovanje novo in na novo opremljeno ter vsi stroški po porabi.
@logika je: ja pa ja de! Elektrike in stanovanjskih stroškov samih je lahko hitro 250 €.
Možnosti:
a) provokatroji
b) folk brez denarja, ki tako izraža svojo nemoč
c) mamine maze, ki živijo pri starših in v življenju še niso sami plačali računov, kaj šele da bi šli živet na svoje.
d) sanjači ?
Pozabi,če misliš,da se pogovarjaš z najstnico 30 let sem že na svojem,pa dobro vem kak se živi.
Premisli predn greš pisat v mojo temo
lp
@selma: zadnji reply ni bil namenjen tebi. To se sicer lepo vidi.
V zgornjem odgovoru so navedene različne možnosti. Živeči v mama hotelu so samo ena izmed opcij. Ok?
Sprašujem pa se (sklepam po napisanem, popravi me), kako v tridesetih letih (v letih debelih krav) nisi uspela kupiti svoje nepremičnine?!
ker pišem glede na lastno stanje mi znesejo stroški na mesec tako:
– elektrika – 30eur
– voda,smeti,itd na eni položnici – 40eur
– TV,internet trojček – 28eur
in to so vsi stroški za stanovanje zdaj poleti, pozimi dodaj 50eur za ogrevanje in to je to.
250 se mi zdi daleč preveč.
@logika je: ni preveč. Hitro nanese. Če pa ne verjameš in te zanima letna in zimska tarifa, se lahko potrudim in pobrskam za odrezki. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.